SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Los Angeles Times Haddini Aştı

A- A+ PAYLAŞ

Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşebilmesi için Türkiye’nin “soykırımı” tanıması gerektiği öne sürüldü. Los Angeles Times Gazetesi başyazısında, Türkiye’nin “kanlı geçmişi ile yüzleşmesi” gerektiğini savunurken, Türk-Ermeni barışmasının gerçekleşebilmesi için Türkiye’nin “soykırımı” tanıması gerektiğini savundu.

ABD’deki Ermeni toplumunun yoğun olarak yaşadığı Kaliforniya eyaletinin büyük gazetesi Los Angeles Times, eskiden beri destek verdiği “soykırım” tasarısına ilişkin son gelişmeleri başyazısında değerlendirdi.

"KANLI GEÇMİŞ" İDDİASI

Türkiye’nin “kanlı geçmişi ile yüzleşmesi” gerektiğini öne süren gazete, 1915 olaylarının “soykırım” olduğunu ve böyle adlandırılması gerektiğini de savundu. Başyazısında şöyle devam edildi: “Şimdi Kongre ve Obama Yönetimi, böyle sembolik bir eylem (tasarının onaylanması) ABD’nin stratejik çıkarlarına da hizmet edip etmeyeceğine karar vermeli. Şimdilik, Barack Obama, halefleri George W. Bush ve Bill Clinton gibi hayır diyecek gibi görünüyor.” LA Times, Türkiye’nin tarihi ile yüzleşmesinin önem taşıdığını savunduğu yazısında, Almanya’dan Arjantin ve Güney Afrika’ya kadar birçok ülkenin bunu dürüştçe yaptığını kaydetti.

Bunun yerine, Türkiye’nin Büyükelçisini istişareler için geri çağırırken tasarının ikili ilişkilere olumsuz etkileri konusunda uyardığını belirten gazete, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokollerde tarihi araştıracak bir komisyonun kurulmasını öngörüldüğünü anımsattı.

“Tüm ABD hükümetlerinin, Türkiye ile hayati stratejik ittifakına özen göstermesini anlıyoruz” diyen gazete, “Ancak aynı zamanda Ermenilerin, söz konusu komisyonun tarihi aklaması yönündeki korkularını da anlıyoruz” ifadesini de kullandı. Gazete, başyazısını şöyle noktaladı: “Hedef, geçmişin hayaletlerini mezara gömerek Türk ve Ermeni barışması sağlanmasıdır. Bu, hem ABD’nin, hem de iki halkın çıkarına. Bunun gerçekleşebilmesi için de Türkiye’ye düşen de Ermeni soykırımını tanımaktır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız