SON DAKİKA
SON DEPREMLER

LÖSEV'den Dolandırıcı Uyarısı

0
Güncellendi - 2019-05-21 05:27:09
LÖSEV'den Dolandırıcı Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayında lösemili çocukların ihtiyacının karşılanması amacıyla bağış kabul eden Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Yardım kampanyası için Malatya'da bulunan LÖSEV Elazığ İl Temsilcisi Ayşe Kavak, özellikle Ramazan ayında kurumlarının adının kullanılarak halkın dolandırıldığını ifade etti. LÖSEV'in kapı kapı dolaşarak bağış toplamadığını ifade eden Kavak, "Hediyelik eşya satmıyoruz. Lütfen bağışımızı resmi yoldan yapın ve dolandırıcılara kanmayın” ifadelerine yer verdi.

LÖSEV‘in Malatya’daki Ramazan Ayı çalışmalarına destek olmak için kente geldiğini ifade eden Kavak, Ramazan ayında bazı dolandırıcıların LÖSEV’in ismini kullanarak bağış topladıklarını ve bu konuda çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi. Halkımızın bağışlarının doğru yere gitmesi adına vakfın tanıtımını yaptıklarını belirten Kavak, "Elimizden geldiği kadar resmi kurum ve kuruluşları ziyaret edip, vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Ellerin de makbuz hediyelik eşyalar ile LÖSEV’e yardım toplayanlara güvenilmemesi gerektiğini belirten Kavak, "Bizim vatandaşlardan ricamız, Lösemi çocuklar ve kanser hastalarına ellerinde makbuz ile hediyelik eşyalar satarak yardım toplayanlara itimat etmesinler. Halkımız bunları LÖSEV olarak biliyor ancak LÖSEV'in kapı kapı gezip para toplama ve hediyelik eşya satma gibi bir çalışması yok. Halkımızı bilinçlendirmek adına afişler bastırıyoruz. LÖSEV’e yardım etmek isteyenler, 34 06'ya kısa mesaj göndererek 10 TL bağış yapmış oluyor” şeklinde konuştu.

Lösemili Çocuklar Vakfı Malatya İl Temsilcisi Sevim Balan ise yaptıkları çalışmaları anlatarak Ramazan ayında yapılacak olan her yardımın daha bir önem taşıdığı kaydetti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Sezai altmi (4 yıl önce)
    Yav arkadaş Allah korkusu da kalmadı artık ne olacak bilmem.
    0
    0
    Yanıtla