SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Louvre Müzesi'nin İsim Hakkı İçin 525 Milyon Dolar

0
Güncellendi - 2017-11-09 02:05:58
Louvre Müzesi'nin İsim Hakkı İçin 525 Milyon Dolar
A- A+ PAYLAŞ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de yapımı tamamlanan aynı zamanda Paris’te de bulunan Louvre Müzesi’nin açılışını yaptı.

Paris’teki müzeden daha fazla esere ev sahipliği yapacak olan Abu Dabi’deki Louvre Müzesi bugün açıldı. Yapımı 2007’de başlayan müzenin açılışını Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptı. Beş yıl gecikmeyle açılan müzede konuşma yapan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “Güzelliğin Tapınağı” ifadesini kullandı. Müzenin gericiliğe karşı mücadele sembol olduğuna değinen Macron “Bizim için kültürü, eğitimi ve güzelliği desteklemekten daha acil bir şey yok” diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı, konuşmasını dinleyen Arap liderlere destek mesajı vererek Abu Dabi’nin Avrupa’ya yönelen ve Afrika, Asya kıtalarına da hitap eden kesişme noktası olduğunu söyledi.

“İsim hakkı için 525 milyon dolar ödenecek”

Fransa ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında yapılan anlaşmaya göre Abu Dabi’deki müze “Louvre” ismini kullanmak için 30 yıl boyunca Louvre Paris’e 525 milyon dolar ödeme yapacak. Ayrıca Fransa’dan gelecek olan ödünç eserlerin güvenliği için de ek olarak 750 milyon dolarlık bir ödeme gerçekleştirilecek.

Öte yandan, müzede Leonardo Davinci, Monet, Van Gogh gibi dünyaca ünlü ressamların eserlerinin sergileneceği öğrenildi.

Abu Dabi, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız