SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Lozan Ulusal Bütünlüğümüz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:23:20
A- A+ PAYLAŞ

Lozan Barış Antlaşması'nın 90'ıncı yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Eğitim İş Sendikası Malatya Temsilcisi Feyzullah Çelik, "Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını kutsayan, Misak-ı Milli sınırlarını, ulusal bütünlüğümüzü ve egemenliğimizi savunmaktaki en güçlü mirasımız olarak bundan sonra da önemini koruyacaktır. "dedi. CHP İl Başkanı Enver Kiraz da, Lozan Antlaşması'nın yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

CHP'NİN AÇIKLAMASI..

CHP İl Başkanı Kiraz'ın açıklaması şöyle:

"Bugün 24 Temmuz Büyük Devlet Adamı  2. Cumhurbaşkanımız Hemşerimiz İsmet İnönü’nün Ülkemizi parçalayan servi elinin tersiyle iteleyerek  kahramanca mücadele verdiği ve Lozan barış antlaşmasını imzaladığı gün. 

CHP’liler  olarak  “Çağdaş Türkiye’nin kurucu antlaşması olan Lozan Barış Antlaşması’nın 90. yıldönümünü derin şükran hisleriyle kutluyoruz. Lozan Barış Antlaşması, sadece Türkiye tarihinde değil, dünya tarihinde önemli yere sahiptir.

Lozan Barış Antlaşması’nın imzasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü olmak üzere  bütün kahraman devlet adamlarımızın anısı önünde saygıyla ve şükranla eğiliyorum.  Bu vesileyle, CHP olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine daima sahip çıkmak, onları yüceltmek ve ülkemizi çağdaş uygarlığın ilerlemesinde etkili olacak bir yapıya kavuşturmak için verdiğimiz sözü tutmakta kararlı olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz.”

EĞİTİM İŞ'İN AÇIKLAMASI..

Çelik, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bundan 90 yıl önce, 24 Temmuz 1923 yılında İmzalanan Lozan Barış Antlaşmasını Mustafa Kemal ATATÜRK, “Türk Ulusuna karşı yıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşmasıyla tamamlandığı sanılmış büyük bir yok etme eyleminin yıkılışını bildirir bir belgedir ve tarihte eşi benzeri görülmemiş bir siyasal zafer anıtıdır.”sözleriyle tanımlamaktadır.

Bütün dünyayı kan gölüne çeviren Emperyalizm, ilk olarak Anadolu topraklarında yaşanan Kurtuluş Savaşıyla yenilgiye uğratılmış;  bu savaş, tarih sayfalarına Türk Ulusunun onurlu zaferi olarak geçmiştir. Savaş meydanlarında kazanılan büyük utkudan sonra Atatürk’ün önderliğinde örgütlenen ulus iradesi, İsmet İnönü’nün liderliğinde Lozan’da emperyalist güçlere karşı büyük direnç sergilemiş ve Türk tarihi açısından önemli bir diplomatik zafer kazanarak ezilen mazlum uluslara da cesaret, güven ve umut aşılamıştır. Bu zaferle tüm dünyaya bağımsızlığımız ve ulusal bütünlüğümüz kabul ettirilmiş, ulusumuzun barış ve özgürlük içinde yaşayan bir toplum olma ideali güçlendirilmiştir. Aynı zamanda Lozan Antlaşmasıyla Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni içerden ve dışarıdan kuşatan, ulus birliğini tehdit eden kapitülasyonlar ve her türlü sömürü boyunduruğu ortadan kalkmıştır.

Emperyalist güçler bunu içlerine sindirememişlerdir. Geçmişten gelen büyük bir düşmanlıkla,  emperyalist çıkarları için işbirlikçileriyle birlikte ulusal birliğimize, ulusal değerlerimize ve Lozan’la elde ettiğimiz kazanımlara saldırmaktadırlar. Lozan Barış Antlaşması, nasıl geçmişte emperyalist devletlerin Ortadoğu ve Asya’ya ilişkin planlarını bozmuşsa, günümüzde de bağımsız, laik, üniter Türkiye Cumhuriyeti, varlığıyla bölgeye yönelik emperyalist planlara engel oluşturmaktadır. Bu nedenle, Sevr tekrar hortlatabilmek için Lozan’ın kazanımları yok etmek istemektedirler.

Ülkemiz dış politikada da ciddi sorunlar yaşamaktadır. Komşularımızla “sözde sıfır sorun” politikaları iflas etmiş, bütün komşularımızla sorun yaşar duruma gelinmiştir. Dış politikamızın temeli olan “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesinden vazgeçilmiş, ülkemiz komşularımızla savaşın eşiğine getirilmiştir. Suriye ile yaşanılan sorunlar bunun en büyük göstergesidir. 

Ülkemiz tarihinin en ağır tehditleriyle karşı karşıya bulunduğumuz bugünlerde yurdumuzun tapusu olan Lozan Barış Antlaşması’nın ilkelerine, değerlerine sahip çıkma görevi devam etmektedir. Unutulmamalıdır ki; çok zor koşullar ve olanaksızlıklar içindeyken kazandığımız özgürlük ve bağımsızlık mücadelemiz, bugün ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara boyun eğmeyeceğimizin en önemli kanıtıdır. Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını kutsayan, Misak-ı Milli sınırlarını, ulusal bütünlüğümüzü ve egemenliğimizi savunmaktaki en güçlü mirasımız olarak bundan sonra da önemini koruyacaktır. 

Eğitim-iş olarak; Lozan Barış Antlaşması’nın getirdiği ilke ve değerlere sahip çıkma görevini sürdürerek elde edilen tüm kazanımların koruyucusu olacağız. Bu vesileyle başta Ulusal Kurtuluş savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Lozan'a imza atan büyük devlet adamı İsmet İnönü olmak üzere, Lozan Antlaşmasının unutulmaz kahramanlarını, bu kahramanlarımızı yetiştiren ulusumuzu sevgiyle saygıyla selamlıyor, şükranlarımızı sunuyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız