SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Lütfen Acele Etmeyin!'

A- A+ PAYLAŞ

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği'nin 54 ilde Sabancı Vakfı'nın desteğiyle sürdürdüğü "Çocuk Gelinler" projesinin 19. durağı Malatya'ydı.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, küçük yaşta ve zorla evlendirilmelere dikkat çekilerek, bu yaygın sorunun çözümünde toplumsal işbirliği arayışlarını hızlandırmak, kamuoyundan farkındalık oluşturmak amacıyla sunum yapıldı. Sinevizyon gösterimlerinin de yapıldığı etkinliğe Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal ve çok sayıda kız öğrenci katıldı. Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü
Murat Konan, "Türkiye'nin en önemli sosyal sorunlarından birisi budur. Tabi sadece çocuk evlilikler değil, büyük yaşta olunmasına rağmen istenmeyen evlilikleri de buna katabiliriz. Çocuk deyince, çocuk oyun alanlarında, okullarda, ailelerinin yanında olmalıdır. Bizim tercihimiz budur. Ama bu her zaman mümkün olamayabiliyor. Bu nedenlerden dolayı bizim bağlı kurumlarımızda çocuklar barınıyor veya istenmeyen ortamlarda barınıyor. Şu bizim kesinlikle temel kontrol felsefimiz, aile odaklı çalışmamız gerekiyor" dedi.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal ise kendisinin psikiyatr olduğunu hatırlatarak, "Ergenlik dönemi adı üzerinde delikanlılık dönemi. Akıl biraz baştan çıkıyor. Duygular ön plana geliyor ve çok yanlış kararlar alınabiliyor. Bu dönemdeki karalarınız biraz akılcılıktan uzak duygu yüklü oluyor. Ben sadece anne babaları değil, geçleri de uyarmak istiyorum. Lütfen acele etmeyin. Önünüzde çok uzun bir yaşam var. Önce kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı, kendinizi geliştirmeyi hedef edinin daha sonra evlilikler düşünün. Daha sağlıklı evlilikler siz güçlü olduğunuzda gerçekleşecek" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından küçük yaşta ve istenmeyen evlilikleri anlatan sinevizyon gösterimleri yapıldı. Etkinlik, karşılıklı sohbet ve düşüncelerin aktarılmasının ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız