SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Lütfen Hatırlayınız'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi, Pazar günü Malatya'yı 5 yıl yönetecek belediye başkanının seçileceğini, halkın mutlaka sandık başına giderek oyunu kullanmasını istediklerini söyledi.

"LÜTFEN BUNLARI HATIRLAYINIZ.."
SP Belediye Başkan adayı Çerçi, Pazar günkü seçimler öncesi bir açıklama yaptı ve şöyle dedi:

"Pazar günü yapılacak seçimler, ilgi duyduğunuz, politikalarını onayladığınız, daha önce oy verdiğiniz partilerin ya da onların genel başkanlarının seçimi değil, Malatya’yı yönetecek belediye başkanını seçeceğiniz bir seçimdir.

Değerli hemşehrilerim,

Pazar günü sadece belediye başkanını değil, Belediye meclisi üyelerini, il genel meclisi üyeleri ile mahalle muhtarlarını da seçeceksiniz. Oy kullanırken bunları birbirinden ayırt etmenizde yarar var.

Belediye seçimlerinde kentinize, size hizmet edebilecek, Malatya’yı ileriye götürebilecek kişi tercih etmenizi öneriyorum. Ve bunu bir görev ve sorumluluk olarak kabul etmenizi istirham ediyorum. Sizlere anlatıldığı gibi Malatya’nın seçiminde ilgi duyduğunuz partiyi seçmediğiniz takdirde hizmet gelmeyeceğini söyleyenlerin birer aldatıcı olduğunu burada açıkta ifade etmek istiyorum.

Sevgili hemşehrilerim,

Belediyeler, iktidarlara yakın oldukları ölçüde devletten bütçe yani para almazlar. Nüfusları ne kadar ise o kadar yardım alırlar. Bu yardımlar kanunlarla belirlenmiştir. Bunları değiştirmeye ya da bir belediyenin gelirlerini azaltmaya ya da iptal etmeye kimsenin yetkisi yoktur. Bu yalanlara inanmayınız.

Geçmiş dönemlerde iktidar partisinin gücünü arkasına alarak işbaşına getirilen ve bu yolla sizlerin değerli oylarını istismar edenler Malatya’ya yeterınce katkıda bulunmadıkları gibi bir kısmı Malatya Belediyesi’ni bir rant kapısı olarak görmüşlerdir. Yandaşlarına büyük imkanlar sunarak belediyeyi zora sokmuşlar ve Malatya’yı çağın gerisine itmişlerdir. Bu gidişe ve kandırmacaya artık bir “dur” demenin zamanı gelmiştir.

Bu yanlış gidişe ve aldatmacaya yine bu kentin sahipleri olarak sizler “dur” diyeceksiniz. Hatırlarsanız daha önce sizlerin desteği ile 1999 yılında yapılan seçimlerde yine benzer bir tablo ile karşı karşıya bulunuyorduk. Her kesimden, her görüşten ve çeşitli partilere sempati duyan siz değerli Malatyalılar’ın desteği ile 1999 yılında Belediye Başkanlığı görevine sizlerin oyları ile seçildik. 5 yılın bir döneminde yine seçildiğimiz parti iktidarda bulunmuyordu hatırlarsanız. Ancak biz imkanlarımızı en iyi şekilde değerlendirerek Belediyemizi modernize ettik, çok sayıda ilk kez uygulanan projeleri hayata geçirdik, kentin yıllardır kangren olmuş sorunlarını çözüme kavuşturduk ve Belediye’yi halkımızla barıştırdık, Kapılarını sizlere açtık. Daha önceki dönemlerde 15 yılda yapılan yatırımları biz 5 yılda yaptık.

Çok sayıda yol açtık ve rekor kırdık. Atıksu Arıtma Tesisi’ni tamamladık, Belediye Hizmet Binasını sizlere kazandırdık. Geri kalmış bölgeler ile gelişmiş bölgeler arasındaki farkı ortadan kaldırdık. Daha önce asfalt ve yaya yolu hizmeti almamış çok sayıda bölge bizim dönemimizde Belediye’den bu hizmetleri aldı. Yine çok sayıda park ve çocuk parkı yaparak sizlere sunduk, Malatyaspor’u Süper Lig’e taşıdık. Bunları lütfen hatırlayınız.

Peki, biz bunları Ankara’nın yani hükümetin imkânları ile mi yaptık? Ya da bu yatırımları iktidar mı yaptı? Hayır, Tabii ki hayır. Hizmet rekorunu kırarken sadece Malatya Belediyesi’nin imkanlarını kullandık. Değerli hemşehrilerim, 29 Mart Malatya’nın kader günüdür. Ortaya atılan polemiklere, çamur kampanyalarına ve kandırmacalara inanmayınız ve Malatya’nın geleceğini emin ellere teslim ediniz. Bu sizin geleceğinizdir.

Sadece kendi partinizin oyunu yükseltmek gibi faydasız gayretlerden kendinizi uzak tutunuz. Sizi, Malatya’yı layıkıyla yönetecek kişiyi seçiniz. 29 Mart’ın genel seçim değil, yerel seçim olduğu gerçeğini unutmayınız. 30 Mart Sabahı belediyenin kapılarını ayrım yapmadan tüm Malatyalılar’a açacak ve Malatya’yı ileriye götürecek adayı seçiniz.

Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum."

SEÇİM ÇALIŞMALARI..
Bu arada, Çerçi'nin seçim çalışmalarına ilişkin açıklama şöyle:

"Saadet Partisi Malatya Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaşar Çerçi, İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Acar, Meclis Üyeleriyle Birlikte Çavuşoğlu, Yeşiltepe Seyran Mahallesi ve Zafer Mahallerinde Mahalle Sakinleriyle Bir Araya Gelerek Mahalle Toplantılarını Burada Tamamladılar.

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Konuşmasına Şöyle Başladı. 29 Marta Yapılacak yerel seçimlerde siz kıymetli hemşerilerimiz sandık başına giderek Malatyamızı yönetecek bir Belediye Başkanı Seçeceksiniz dedi. 29 Martta yapılacak bu seçimlerse Başbakanlık seçimlerin olmadığının ve bu seçimler Malatya’yı 5 yıl yönetecek bir Belediye Başkanı seçeceksiniz.

Asiltürk, Malatya halkına dayatmayla bir Belediye Başkanı seçecek olan bu 5 vekiller acaba Malatya halkımıza nasıl hizmet edeceklerdir. Zaten bu 5 vekiller Malatya’mıza yaptıkları bir hizmetleri olmadığı gibi Belediye’ye de el atacaklardır. Sayın vekiller lütfen elinizi halkımızın ve Belediyemizin üstünden çekiniz gidiniz kendi işleriniz ve Malatya’ya yapacağınız işlere bakınız bu dayatmayla halkımız oy vermeyecektir. Malatyalı hemşerilerimiz Malatya’yı 5 yıl yönetecek adayımız Sayın Çerçi’ye oy vereceklerdir. Nedeni de daha önce Malatya halkına hizmet etmiş ve her kesime eşit bir şekilde ayrımcılık yapmadan hizmet etmiştir ve göreve gelir gelmez 82 Mahallemize eşit şekilde hizmetler edecektir.

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaşar Çerçi, Son Toplantılarını Çavuşoğlu, Yeşiltepe Seyran Mahallesi ve Zafer, Mahallerinde yaparak Şöyle Dedi.

Kıymetli Hemşerilerim, kısmet olursa seçime Pazar günü gidiyoruz bugüne kadar güzel bir şekilde seçim çalışmalarımızı buraya kadar getirdik ve Pazar günü 5 yıllık bir dönem kapanacak yeni bir 5 yıllık dönem başlayacak vazifelerini yapmayanlar kendi vazifelerini bırakıp ta üstüne vazife olmayan başka işlere girişenler halkı hiçe sayanlar halktan kendilerini üstün sayanlar bu işin sonunda Pazar günü sarı kartı gördüklerinde uyanacaklar diyecekler ki bu halka dayatma olmaz bu halk kendi Başkanını kendi seçer diyecekler.

Halkımız ne Yapacağını biliyor ilk günden itibaren bu kararlığını sürdürüyorlar ne yaparlarsa yapsınlar halkımız güvenini kaybetmiş 82 mahalle de diyorlar ki siz gidin kendi işinizi yapın diyorlar o görevlerinizi yapmadığınız için halkımız işsizlikle boğuşuyor her evde işsiz var esnaf siftah yapamadan dükkânlarını kapatıyorlar.

Pazar daralmış siz 2004 de 2007 siz Malatya halkına ne vaade bulundunuz dediniz ki işsizliği bitireceğiz dediniz bitirdiniz mi yok ikiye katladınız niye ikiye katladınız Sümersi sattınız tekeli kapattınız şekeri sıraya koydunuz yakında orayı da kapatırsınız.

Hekimhan demir çeliği kapattınız şoför okulunu kapattınız binlerce asker her hafta sonu şehrimize önemli bir para bırakıyordu esnaf onları bekliyordu orayı da kapattınız yerine birlik bile getirmediniz organize sanayide fabrikaları kapattınız son 5 ile 6 ayda 5000 kişi çıkarıldı yeni iş kapısı açılması beklenirken mevcut çalışanlar kapı önüne kondular en son vagon onarım fabrikasın Erzincan kaptırdınız bunların hepsine dur demeniz gerekirken siz başka vazifelere soyundunuz ve 5 vekilin yaptığını bir dayatmayla Malatyalı hemşerilerimize bir Belediye Başkanı seçmek istiyorsunuz dedi.

Çerçi, Konuşmasına şöyle devam etti.29 Martta yapılacak yerel seçimlerde Malatyalı hemşerilerimizin mutlaka sandık başına giderek oylarını kullanmalarını istiyoruz dedi. Sandık başına gittiğinizde Malatyamızı 5 yıl yönetenler değildi yöneten Başkan seçeceksiniz dedi. Yine diğer tarafta Malatyaspor’un zor bir dönemde olduğunu ve Malatyaspor Kasımpaşaspor Maçının cumartesi günü oynanması gerekirken Pazartesi gününe yani seçimde sonraya ertelenmiştir. Peki, Malatyaspor kötü bir sonuç aldığından bunun hesabını kim ve kimler verecektir. İşte diyorlar ki Malatyaspor’u siyasete bulaştırıyorlar işte Malatyaspor severlerin bildiği gibi kimlerin Malatyaspor üzerinde siyaset yaptıkları, da göz önündedir.

Çerçi, Konuşmasına Son Verirken Şöyle Dedi.29 Martta Yapılacak Yerel Seçimler hem Türkiye’miz, hemde Malatya’mız İçin Hayırlı Olsun Dedi. Malatya’mızdaki seçimler ise halkımızın bize verdikleri desteğiyle Malatya Belediye Başkanı olarak seçilerek Malatyalı hemşerilerimize ve Malatya’mızda yaşayan tüm hemşerilerimize hizmet edeceğiz dedi. Biz halkımızın desteğiyle aday olduk. Bazıları gibi 5 vekilin desteğiyle aday olmadık Allahın izniyle biz hemşerilerimizin desteğiyle seçileceğiz. Malatya’mıza ve Malatya’da yaşayan her kese hizmet edeceğiz dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız