SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"'Lütfen Malatya Şampiyon Olsun' Dediler.."

0
Güncellendi - 2017-06-25 20:45:23
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspor Kulübünce Nikah Sarayı'nda düzenlenen iftara katıldı.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, takımın Süper Lig'e çıkmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Futbolun herkesin anladığı, bir şeyler söyleme ihtiyacı hissettiği bir alan olduğunu ancak çok az kişinin elini taşın altına koyduğunu aktaran Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Ama siz hizmet aşkıyla yola devam ederseniz bu noktada başarılar da kendiliğinden gelir. İşte yönetimimiz, futbolcular, teknik direktörümüz iyi niyetle çalıştıkları için Allah da onlara yardım etti. Hatta hepimiz şahidiz birçok hafta diğer takımlar 'Lütfen Malatya şampiyon olsun' diye hareket etti ve sonuçlar bizim lehimize geldi. Dolayısıyla iyi niyet her şeyin başında gelir."

Tüfenkci, taraftarların daha çok maçlara gitmesini istedi. Tüfenkci, “Şampiyonluk maçında bile stadyum dolu değildi, bu doğru bir şey değil. Futboldan herkes anlıyor, herkes futbol konuşuyor ama hiç kimse keyfini bozup da stada gelmek istemiyor. Oysa Yeni Malatyaspor bizim ortak paydamız ve bu şehrin değeridir. Dolayısıyla bizim şehir olarak Yeni Malatyasporumuza sahip çıkmamız ve destek vermemiz gerekiyor” ifadesini kullandı.

Yeni Malatyaspor'a Süper Lig'de güvendiğini kaydeden Bakan Tüfenkci, “Mevcut yönetimimizin geçmişte yapmış oldukları bugün yapacaklarının teminatıdır. Adımlarımızı ona göre atmamız lazım ve her birimizin de gücümüzün yettiği kadar kulübümüze destek olması lazım. İnşallah takımımız bu destekle Süper Lig’de kalıcı olacaktır” diye konuştu

Malatya Valisi Mustafa Toprak da Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de de başarısını sürdüreceğine inandığını söyledi. Vali Toprak ”Yeni Malatyaspor’umuz 2017-2018 sezonunda süper ligde mücadele edecek. Bu noktaya gelinmesinde başta bakanımız olmak üzere herkesin katkısı oldu. Bakanımızın Ankara’dan önemli destekleri oldu, bunların çoğu gözükmüyor, yerelde de Büyükşehir Belediye Başkanımızın ciddi manada katkıları olurken bunda ilçe belediye başkanlarımızın ve iş dünyasının yanı sıra şehrinde önemli katkıları var. Tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum ve kutluyorum.

Yeni Malatyaspor bundan sonrada verilen desteklerle ve iyi bir sahiplenme ile olması gereken noktaya tutunacaktır ve başarısını da devam ettirecektir. Önemli olan kulübe güvenirliğin ve desteğin devamlı olması, sürdürülebilir olması ve bu destekle birlikte altyapının geliştirilmesi ile tesisleşme ile futbolcu kardeşlerimin genç simalardan yetiştirilerek alt yapının desteklenmesi ile birlikte şehri de kenetleyebilirsek başarılarımızı sürdürebiliriz.

27 bin 44 seyirci kapasiteli yeni stadyumumuzda yapılmış oldu, hem hükümetimize, sayın bakanım başta olmak üzere milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Şehrin takımı sahiplenmesi önemli. Eski stadyumda 3 bin - 5 bin seyirci ile oynanan maçların yeni stadyumla birlikte 15 bin – 20 bin seyirci ile oynanması lazım. Passolig konusunda da son alınan rakamlar 30 bine yaklaşıyor, bu önemli bir gelişme. Ümit ediyoruz ki, bekliyoruz ki şehirde takımı sahiplenecek, iş dünyası ve tüm toplum kesimleri ve dinamikleri de takımı sahiplenecek, sayın bakanımın, milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın da vermiş olduğu destekle bütünleşerek kulübümüz süper ligde kalıcı olarak yoluna devam edecektir.” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’e yükselmesinin büyük bir başarı olduğunu dile getirerek, “Önemli olan orada kalıcı olabilmek ve sağlıklı bir takım oluşturmak. Önümüzdeki süreçte özellikle altyapıya da ciddi bir emek verilmesi gerekiyor. Çünkü Süper Lig'de olan bir takımın güçlü bir altyapıya ihtiyacı var. Ben, mevcut yönetimin bunları yapacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, üç yıl içerisinde iki tane şampiyonluk yaşadıklarını ve bunun arka planında çok büyük emekler olduğunu söyledi. Yeni Malatyaspor'un artık hak ettiği yerde olduğunu ifade eden Gevrek, “Bu takım herkesin takımı, o yüzden esnafından yöneticisine kadar herkesin bu takıma daha büyük destekler vermesi lazım” ifadelerini kullandı.

Başkan Gevrek, Yeni Malatyaspor’un mevcut tesisinin yerine yeni bir tesis yapacaklarını kaydederek, “Biz bunun projesini çıkardık ve bu projeyi Bakanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza sunacağız. Buraya güzel ve Malatya’ya yakışır bir tesis yapmamız lazım. Bu tesisi yaparken de herkesin destek vermesi lazım. Artık mevcut tesis Malatya yakışmıyor, bunu bir an önce düzeltmeliyiz” diye konuştu.

AA- iha- Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ali (6 yıl önce)
    Bi icraat yap ihlas finans mudilerini sesini duy bakan
    0
    0
    Yanıtla