SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lûtufkâr Meclis!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi belediye Meclis başkan vekili Süleyman Erkuş başkanlığında toplanarak gündem dışı verilen önergeler ile gündemdeki maddeleri tartışmadan karara bağladı.

Gündemin imar maddeleri arasında kırsal kesimdeki arsaların belediyeye bağışlanması ve bunun karşılığı olarak kent merkezinde yoğunluk olarak kullanılması önergelerin çok olması dikkati çekti. Ayrıca arsa bağışı ile ek yoğunluk kullanılması maddeleri arasında bazı kesimlerde AKP’nin misafirhanesi olarak tanımlanan Akkoza Oteline de, Belediyeye arsa bağışı karşılığında ek yoğunluk verilmesi kararlaştırıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Devlet Memurluğuna geçmesi sonucu istifa eden ve meclisin tek bayan üyesi olan AKP’li Mehin Aydın’ın yerine gelen Abdurahman Karaca’nın tanıtılması ile başlayan toplantı, Belediyeye sözleşmeli personel statüsünde alınan şehir Planlamacısının ücreti hakkında AKP’li üyeler hakkında tartışmalar yaşandı. Tartışmalardan sonra belediyeye sözleşmeli statüsünde alınan personele maaş artı azami yüzde 25 maaş verilmesi kararı oy çokluğuyla alındı.

MHP’li Meclis üyesi Taner Özhan söz alarak; “Sümerbank alanı ile ilgili Mahkeme tespit kararı vardı. Karar Belediyeye ulaştığı halde şu ana kadar neden herhangi bir işlem yapılmadı?” sorusunu yöneltti. Meclis Başkanvekili Erkuş, soruyu yanıtlaması için İmar Müdürü Hamit Güneş’i kürsüye çağırdı. İmar Müdürü Güneş; “İnşaat, bizden alınan projeye uygun olarak yapılıyor. Müdahalemiz olamaz. İnşaat bittikten sonra iç tesisatlar konusunda projeye uyulmamışsa oturma ruhsatı vermeyiz. Ama şu anda müdahale etme hakkımız yok.” dedi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Kadro iptal ve ihdası maddesinden sonra Hal binasının satışından dolayı elde edilen gelirin kullanılması için ek bütçe tasarısı hazırlanması ve Hidayet Mahallesinde bulunan ve okul alanında kalan 2174 m2’lik belediye mülkiyetinde ki alanın amacına uygun kullanılması koşuluyla Özel İdare Müdürlüğüne cüzi bir para ile satılması ve 2009 yılı tahmini bütçe maddesine geçildi. Gelir ve giderin 200 milyon YTL olarak denkleştirildiği bütçe okunduktan sonra oylandı. CHP’nin ret, MHP’nin çekimser ve AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi.

ÜÇ ÖNERGE DAHA
Gündemin İmar maddelerine geçilmeden AKP’li üyeler tarafından, kent merkezinde özellikle köşe başlarında ve ana arterlerde yer alan ve “Çakmakçı” olarak adlandırılan sabit tezgahlardan alınan işgaliyenin yüksek olması nedeniyle borçlarını ödeyemediklerini ve 47 milyar ana para, 6 milyar da faiz olmak üzere toplam 53 milyar borçlarının bulunduğunu, bu borcun faizlerinin tamamının, ana paranın da yüzde 50’sinin silinmesi önergesi gündeme alındıktan sonra borçlarının silinmesi, Dinlenme (otel) tesislerinde her 50 m2’ye alınan otopark ücretinin, 2009 yılından itibaren her 5 odaya bir otopark olarak ücreti alınması ve çeşitli nedenlerle mesken abonesi yerine inşaat suyu abonesi üzerinden su parası ödeyen abonelerin, kendi türlerine (mesken) dönüştürülmesi önergesi; İmar Müdürünün “2004’ten önce yapılan ve gecekondu statüsünde olan evler için olmalı, diğerlerini de kapsarsa Belediyenin, katkı payı, harçlar gibi önemli miktarda maddi kaybı olacağı gibi diğerlerine de kötü örnek olur” diye karşı çıkmasına ve bir alt komisyona havale edilmesini istemesine rağmen Meclis başkanvekili Erkuş’un “Gitse ne olur ki, Bütçe komisyonu üyeleri burada, onlarda kabul edilmesini istiyor. Vatandaşı bir ay daha niye bekletelim ki?” diyerek oylamaya geçti. Oylama da CHP’li Doğan Ağdaş, AKP’li mimar üye Tevfik Arpacı ve Osman Bayram ile ret MHP’lilerin çekinser oyuna rağmen diğer AKP’lilerin oylarıyla karara bağlandı.

İMAR MADDELERİ
Gündemin İmar maddeleri de hiç tartışılmadan okunduğu şekliyle ve anlaşılmadan okunarak kabul edildi. Bunlar arasında; Kavaklıbağ Mahallesinde 216 ada 278,279, 284 ve 285 nolu parsellerde Özel Sağlık merkezi alanının genişletilmesi, Tecde mahallesi 2225 ve 2226 nolu adalarda (Tecde-Şentepe güzergahı) ikiz nizamdan bitişik nizama geçilmesi, İzzetiye Mahallesi’ 472 ada 44 (Paşaköşkü) nolu parselin de bitişik nizamdan ikiz nizama geçilmesi, Uçbağlar mahallesi yoğunluk artırımı, Hisse bağışı ile ek yoğunluk verilmesi (Akkoza Oteli) Tecde ve Çilesiz’ de ek yoğunluk kullandırılması, Tecde- Şentepe, Cevat Paşa ve İnönü Mah(Şeker Fabrikası alanı) revizyon İmar planları maddeleri komisyondan geldiği şekilde AKP’lilerin oylarıyla ve tartışılmadan geçti. İmar konuları arasında yer alan diğer gündem maddeleri de komisyon kararları doğrultusunda oylandı ve kabul edildi.

Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nı 3 Aralık 2008 Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız