SON DAKİKA
SON DEPREMLER

LYS 1. Oturumu Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:04:13
LYS 1. Oturumu Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ
 
Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Matematik Sınavı (LYS-1) Malatya'da da yapıldı. 
     
Tek oturumda uygulanan ve 120 dakika süren sınav sırasında öğrencileri binaların dışında bekleyen ailelerden bazıları piknik yaptı, bazıları çocukları için dualar okudu. Malatya’da aileler okul bahçesinde dua edip heyecanlı bekleyişlerini sürdürürken, öğrenciler sıkı bir kontrolden geçirilip sınava alındılar. Sınava girecek olan adayların yanlarında bulunan selpak mendil, sigara, çakmak, metal para, saç tokası ve küpeleri, güvenlik önlemleri çerçevesinde sınav salonuna alınmadı. Adayların dışarıdan getirdikleri su şişelerinin ambalajları söküldü.
   
Sınav süresi boyunca bina çevrelerinde dolaşan güvenlik görevlileri aileleri gürültü yapmamaları yönünde uyararak, cep telefonların sessizde tutulmasını istedi. 
     
Bir öğrencinin kimliği olmadığı için sınava alınmadığı kentte sınav sonrasında bazı öğrenciler sınav yerlerinden ağlayarak çıktı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız