SON DAKİKA
SON DEPREMLER

LYS Maratonu Başlıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:00:43
LYS Maratonu Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu Cumartesi günü başlıyor. Adaylar Cumartesi ve Pazar günleri ile  önümüzdeki hafta 22 ve 23 Haziran’da sınavda ter dökecekler.

LYS’de ilk sınav Cumartesi gerçekleştirilecek. LYS-4 olarak adlandırılan Sosyal Bilimler Sınavı Cumartesi saat 10.00’da başlayacak. LYS-4 sınavı 21 binada gerçekleştirilecek. Sınava 5 bin 850 öğrenci katılacak ve sınav 135 dakika sürecek. Bu sınavda  tarih, coğrafya-2 ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testleri yer alacak.

LYS-1 ve Yabancı Dil Sınavı Pazar Günü Yapılacak

Sınav maratonu Pazar günü de devam edecek. Pazar günü öğleden önce LYS-1 olarak bilinen Matematik Sınavı, öğleden sonra ise Yabancı Dil Sınavı gerçekleştirilecek.

Matematik sınavına 39 binada 11 bin 500 aday girecek. Bu sınavda  bin 400 kişi görev yapacak.

Öğleden sonra saat 14.30’da ise Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) yapılacak. Bu sınava 485 öğrenci 2 binada girecek ve sınavda 56 kişi görev yapacak.

22 Haziran’da  LYS-2 Yapılacak

Sınav maratonu 22 Hizaran’da LYS-2 olarak bilinen Fen Bilimleri Sınavı ile devam edecek. Bu  sınava Malatya’da 21 binada 6 bin 100 öğrenci girecek. Sınavda 635 kişi görev yapacak.

LYS-3 23 Haziran’da

LYS’de sınav maratonu 23 Haziran’da gerçekleştirilecek olan LYS-3 ile tamamlanacak.  Edebiyat- Coğrafya Sınavına Malatya’da 38 binada 11 bin 300 öğrenci girecek. Sınavda  bin 330 kişi görev yapacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız