SON DAKİKA
SON DEPREMLER

LYS'de Kara Tablo!

A- A+ PAYLAŞ

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları açıklanırken ve Malatya’da sınava girenlerden ilk bin arasında birçok öğrenci yeralırken, puan ortalaması bakımından yapılan değerlendirmede Malatya çok gerilerde bulunuyor. Malatya sınava girenlerden MF puanları ortalamasında 54.sırada, TM puanları ortalamasında 61.sırada, TS puanları ortalamasında ise 55. sırada yer aldı.

MALATYA LYS’DE ÇOK GERİDE
ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan illere göre LYS başarılarında Malatya’nın çok gerilerde kaldığı görülüyor.

Edinilen bilgiye göre, Malatya Matematik Fen puan türünde 54., Türkçe Sosyal puan türünde 55. ve Türkçe Matematik puan türünde ise 61. sırada yer alıyor.

Matematik Fen (MF) puanları ortalamasında Malatya’da sınava giren 4 bin 989 adayın ortalama puanı 277.668 oldu. Bu puan ortalaması ile Malatya 81 il arasında 54.sırada yer aldı.

Türkçe-Matematik (MT) puan türünde ise Malatya’da sınava giren 6 bin 337 adayın elde ettiği ortalama puan 265.707 olarak açıklandı. Bu ortalama puan ile Malatya 61.sırada kendisine yer buldu.

Türkçe-Sosyal (TS) puan türünde ise Malatya 55. sırada yer aldı. Bu puan türünde sınava giren 5 bin 831 adayın ortalama puanı 268.236 olarak gerçekleş
ti.

İLK 10’A GİREN İLLER
Bu arada LYS’de puan türlerine göre en başarılı iller ise şunlar:

MF: Kırşehir, Kilis, Karabük, Niğde, Denizli, Ankara Uşak, Nevşehir, Kastamonu ve Gümüşhane.

TM: Sinop, Kilis, Niğde, Batman, Uşak, Kastamonu, Tokat, Aydın, Denizli ve Yozgat.

TS: Bitlis, Siirt, Gümüşhane, Tokat, Batman,Niğde, Aydın, Kilis, Uşak ve Bartın.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız