SON DAKİKA
SON DEPREMLER

LYS'de Merak Edilenler

A- A+ PAYLAŞ
 
2011 lisans baraj puanı da 2010' daki gibi 180 olarak belirlendi. 2010'da 180 puanı geçen aday sayısı 784.564 iken 761.921 oldu. 
MF ve TM puan türlerinin her ikisinden de barajı geçen aday sayısı 2010'da 181.868 iken 2011'de 143.933 oldu. Geçen sene ile kıyaslandığında bu sene daha az öğrenci olduğu görülüyor. Önemli olan bu öğrencilerin hangi dilimlerde toplandığı. Çünkü TM öğrencisi kendi alanından tercih yaparken sayısal öğrencinin ona engel teşkil edip etmediğini merak ediyor. Ancak rakamlara bakıldığında korkulacak bir durumun söz konusu olmadığı görülüyor. 2010'da TM puanı hesaplanan öğrencilerin yüzde 42'si TM alanı mezunuydu. Bu sene ise TM puanları hesaplanan adayların yüzde 31' i TM alanı mezunu. Bu sebeple sayısalcı öğrencilerin TM bölümlerine müdahalesi ile ilgili korkuların gerçekçi olmadığı ortaya çıkmaktadır.
 
TM ve TS puan türlerini her ikisinden de barajı geçen aday sayısı 2010'da 313.217. bu sene 310.911 oldu. Bir başka merak konusu da TS alanlarından tercih yapacak TM öğrencilerinin sayısıydı. 2010'da TS puanı hesaplanan adayların yüzde 24'ü TS alanı mezunuydu. Bu sene ise TS puanları hesaplanan adayların yüzde 23'ü TS alanı mezunudur. Yine ortak alan tercihlerinde TDE ve TDE öğretmenliği, Türkçe öğretmenliği gibi bölümlerde her seneki gibi temkinli olmakla beraber bu seneye özel sözelcileri zora sokacak bir durum söz konusu değil.
 
Her üç puan türünden de barajı geçen öğrenci sayısı 2010'da 225.014, 2011'de 216.676 oldu.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız