SON DAKİKA
SON DEPREMLER

M. Belediyespor'a Karşılama

A- A+ PAYLAŞ

3. Lig 5. klasman grubunu lider olarak tamamlayarak, 2. lige yükselme ekstra play-off maçlarına katılma hakkı elde eden ve 3 maçını da kazanarak 2. lige yükselen Malatya Belediyespor, Malatya’ya dönüşünde coşkuyla karşılandı.

Muğla’daki play-off mücadelesinin ilk maçında Menemen Belediyespor’u penaltı atışları sonucu 9-8 yenen, ikinci maçında Yimpaş Yozgatspor karşısında 1-0 galip gelen Malatya Belediyespor, 22 Mayıs Cumartesi akşamı Fethiye ilçe stadında Keçiörengücü ile final oynadı. Normal ve uzatma süreleri 0-0 biten bu maçta, penaltılarla 5-3 üstünlük sağlayan Malatya Belediyespor, önümüzdeki sezon 2. Türkiye Ligi’nde oynama hakkını elde etti.

Bir süre önce yapılan tüzük değişikliğiyle, önümüzdeki sezondan itibaren “Yeni Malatyaspor” adını ve “sarı- siyah” forma renklerini kullanacak olan Malatya Belediyespor’un kente dönüşü dolayısıyla tören düzenlendi. Karayoluyla Malatya’ya gelen kafile, Karakavak’ta karşılandı ve konvoy eşliğinde Yeni Cami önündeki Soykan Meydanı’na geldi. Burada da Belediye Mehter Takımı çaldığı marşlarla coşkuya ortak oldu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyespor Başkanı Mehmet Emin Katipoğlu, Teknik Direktör Nihat Balan, diğer bazı yöneticiler ile futbolcular hazırlanan platforma birlikte çıkıp kazanılan kupayla taraftarları selamladılar.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır yaptığı konuşmada “ 3.Lig’den 2. ligü yükselmek hiçte kolay değildi. 54 takım içerisinde sadece 3 takım şampiyon olabiliyor. Üstelik son takımda ekstra play-off mücadelesi sonrasında 2. lige yükseliyordu. Biz de 2. lige yükselen 3. takım olma başarısı gösterdik. Takımı bundan sonra daha iyi noktalara getirmek için sizleri de destekleriyle elimizden geleni yapmaya çalışacağız” dedi.

Çakır’ın konuşması sırasında kutlamaya katılanlar “Büyük Başkan” tezahüratı yaptılar.

Kutlamalar, İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde yapılan havai fişek gösterisi ile sona erdi.

MALATYASPOR FORMALARI..
Bu arada kutlamalar sırasında platforma çıkan futbolcular ile bazı taraftarların ellerindeki Malatyaspor bayrakları da ilginç görüntülerdendi.

Geçtiğimiz sezon ortasında 2. ligde kalabilmek için kadrosunu takviyesi, daha önce kendisiyle sözleşme yapılmış ve takıma hiçbir katkı sağlamamasına rağmen önemli miktarda alacaklı olduğunu iddia eden yedek kalecilerden Eray’ın çıkardığı sorun yüzünden transfer yapılamaması nedeniyle engellenen Malatyaspor, kadrosundaki bazı futbolcuları da Malatya Belediyespor’a vermişti. Sezon sonuna kadar gençlerden oluşan bir kadroyla mücadele eden ve 3. lige düşen 44 yıllık Malatyaspor’un bu başarısızlığı yaşadığı sezon, “Yeni Malatyaspor” adıyla Malatyaspor’un yerine ikame edilmesi uygun görülen Malatya Belediyespor’un 2. lige çıkması nedeniyle yapılan kutlamalardaki Malatyaspor bayrakları, iki takıma yaklaşım konusunda Malatya’da yaşanan bir tezatı da sergiledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız