SON DAKİKA
SON DEPREMLER

31 Yıl Önce Malatya Belediyespor Olarak Başladı

A- A+ PAYLAŞ

1986 yılında Malatya Belediyespor olarak kurulan ve 2010 yılında Malatya futbolunun yeni umudu olarak Yeni Malatyaspor ismiyle yoluna devam eden Evkur Yeni Malatyaspor, 31 yıllık süreçte Süper Ligi gördü.

TFF 1. Lig’de ilk sezonunda sıkıntılar yaşayan Evkur Yeni Malatyaspor’a, spor otoriteleri ‘bu takım küme düşer’ gözüyle bakıyordu. İlk sene kümede kalan hatta Play-Off’un kapısından dönen sarı kırmızılı takım, ligdeki ikinci sezonunda ise fırtına gibi esti.

Lige muhteşem bir başlangıç yapan Evkur Yeni Malatyaspor, 33 haftalık bölümde 24 hafta zirvede kalırken, ligin bitimine bir hafta kala adını Süper Lig’e yazdırdı.

Malatya Belediyespor adıyla 1986 yılında kurulan sarı-siyahlı kulüp, 2009-2010 sezonunda 3. Lig Klasman Grubu'nda Play-Off müsabakalarında yer aldı ve adını 2. Lig’e yazdırmayı başardı.

2010 yılında Yeni Malatyaspor adıyla Malatya futboluna yeniş bir ses, yeni bir soluk getiren Evkur Yeni Malatyaspor, 2014-2015 sezonunda 2. Lig Beyaz Grubu 66 puanla lider tamamladı ve TFF 1. Lig’e yükseldi.

Sponsor firmalarla yaptığı anlaşma gereği geçtiğimiz sezon Alima, bu sezon da Evkur adını taşıyan Yeni Malatyaspor,  TFF 1. Lig’de ikinci sezonunda Süper Lig’e çıkarak, büyük bir başarıya imza attı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mert korkmaz (6 yıl önce)
    Kalıcı olmak için sağlam transferler şart. Umarım yaşı geçmiş doymuş futbolcu peşine düşmeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (6 yıl önce)
    Geçmişten ders çıkarmalıyız.Şampiyonluklar kolay gelmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (6 yıl önce)
    bizim için eskisi yenisi yoktur. Bir gerçek vardır O'da Sarı-Siyah-Kırmızı renkleri ile MALATYASPOR...
    0
    0
    Yanıtla