SON DAKİKA
SON DEPREMLER

M.Yeşilyurt Belediye Kupayla Şampiyonluk Turu Attı

0
Güncellendi - 2019-05-15 18:56:02
M.Yeşilyurt Belediye Kupayla Şampiyonluk Turu Attı
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nden TFF 3.Lig'e yükselen Malatya Yeşilyurt Belediyespor kupasını aldı.

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2.Grubu lider tamamlayan ve Play-off 2.Kademede Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada Ağrı 1970 Spor'u 1-0 yenerek, 3.Lig'e yükselen Malatya Yeşilyurt Belediyespor, kupasını düzenlenen törenle aldı.

Turuncu yeşilliler, kutlama programı çerçevesinde önce üstü açık bir otobüsle şehir turu attı. Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen şehir turu sonrası kentteki bir alış veriş mağazasının önünde kupa töreni gerçekleştirildi. Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un 3.Lig kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi takdim etti. Kupayı takım kaptanları Yunus Emre Eserdi ile Erhan Gözetlik aldı.

Kupa törenine Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulübü Başkanı Dursun Cumali Sucu, kulüp yönetimi, teknik heyet, futbolcular ve çok sayıda taraftar katıldı.

Kupa töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, haklı bir gayretin neticesini aldıklarını ifade etti.

Yeşilyurt Belediyespor’u 5 yıl önce kurduklarını anımsatan Çınar, “5 yılın neticesinde ilçemize şampiyonluğu getirerek, 3.Lig’de profesyonel olarak Yeşilyurt’umuzu temsil edecek. Bizlerde bu haklı gururun temsilcileri ve destekçileri olarak büyük bir özveriyle bugünlere kadar getirdik. Bu neticenin elbette ki mimarları teknik heyet ve futbolcularımız. Büyük bir gayret gösterdiler, hiçbir zaman vazgeçmediler ve her zaman mücadele ettiler. Grupta son haftalarda büyük bir gayretle bu seviyeye geldi. Hak ettiğimize inanıyoruz. Bu başarımızı Yeşilyurt’a hediye ediyoruz” dedi.

Çınar, Yeşilyurt’un spor alanında büyük bir başarı elde ettiğini belirterek, emin adımlarla zirveye tırmandıklarını ve üst ligleri hedeflediklerini söyledi.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulübü Başkanı Dursun Cumali Sucu ise “Yeşilyurt Belediyespor ilk kurulduğu zaman 8 lisanslı sporcuyla başladık. İlk sene tesisleşme, ikinci sene altyapı çalışmalarıyla devam ettik. Son 3 yılımızda şampiyonluk için takım yapmaya çalıştık. Bugün Ağrıspor, 18 yıldır il takımı olmasına rağmen BAL’dan profesyonel lige çıkamadı. Yine Kilis Belediyespor, 11 yıldır çıkamadı. Biz, Yeşilyurt Belediyespor olarak 3 yılda yaptığımız çalışmalar doğrultusunda takımımızı 3.Lig’e çıkarttık” diye konuştu.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor Teknik Direktörü Hayati Palancı da BAL 2.Grup’ta 24.haftada lider olduklarını anımsatarak, 27.haftada da şampiyon olduklarını anlattı.

Palancı, 3.Lig’e yükseldikleri için mutlu olduklarını kaydederek, devamının 2.Lig, Spor Toto 1.Lig, Süper Lig olmasını temenni etti.

TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ise Türkiye Futbol Federasyonu başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin Ziraat Türkiye Kupası finali dolayısıyla Sivas’ta olduklarını ifade ederek, Yeşilyurt Belediyespor’u elde ettiği başarıdan dolayı tebrik ettiklerini söyledi.

Eserdi, Yeşilyurt Belediyespor’u elde ettiği başarıdan dolayı tebrik ederek, “Burası yeter mi, yetmez. Daha büyük başarılara imza atmalarını dilek ve temenni ediyorum” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Yavuz (4 yıl önce)
    Gösteriş yapacaklarına memurların maaşları yatırsınlar ayın 15 maaşlar yatmamış. Yeşilyurt Belediyesi batmış yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (4 yıl önce)
    SU FATURALARI DA BİR ÜST LİGE ÇIKACAK KESİN...TRANSFER VB GİDERLER HALKA YANSIYACAK ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fettah (4 yıl önce)
    Emeği geçen herkese teşekkürler. Allah yolunuzu açık etsin. En büyük Yeşilyurt Belediyespor.
    0
    0
    Yanıtla