SON DAKİKA
SON DEPREMLER

M.Yeşilyurt'ta Meriç Dönemi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:05:28
M.Yeşilyurt'ta Meriç Dönemi
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 3. Grup takımlarından Malatya Yeşilyurtspor'un teknik sorumlusu Cihangir Serkan Meriç, ilk maçında galibiyet almak istediğini söyledi. 

Ligde oynadığı 3 karşılaşmada henüz galibiyetle tanışamayan Malatya Yeşilyurtspor'da teknik sorumlu değişikliğine gidilmişti.

Şerif Fırat'ın yerine gelen yardımcısı Cihangir Serkan Meriç, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Meriç, "Şerif Fırat hocamıza teşekkür ediyorum. Suruç Belediyespor maçından sonra, 'daha gençsin ve idealistsin, senin önünü açma adına görevi bırakma kararı alıyorum' dedi. Bu kararından dolayı hem üzüldüm hem de beni düşündüğü için çok mutlu oldum. Kendisi benim hocam olduğu içinde büyük bir gurur duydum. Bu ekiple 50-60 gündür birlikteyiz. Beraber bir kamp dönemi geçirdik. Futbolcuları yakinen tanıyorum. Çok genç bir ekibiz. İlk 11'de oynayan 7 futbolcumuz 1995 doğumlu. Tecrübesiz ekibiz. Ama zamanla daha iyi olacağız" dedi.

"ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"

Meriç, eksiklerini giderme adına çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, "Oynadığımız maçlara bakarsak, fiziksel olarak hazır bir ekibiz. Bunu hazırlık kampında yaptığımız maçlarda da gördük. Ama BAL Ligi'nde birçok takım var ve çok büyük transferler yapıldı. Korkunç paralar dönüyor. Biz hiçbir oyuncuyu dışarıdan transfer etmedik. Diğer takımlarda sporculara ödenen paraların yanında, bizim sporcularımıza ödenen paranın lafı bile olmaz. BESYO'da okuyan 12 sporcumuz var. Biz sezona başlarken, Yeni Malatyaspor'un pilot takımı olma düşüncesindeydik. Yeni Malatyaspor'da profesyonel takımla birlikte kampa giden 6 sporcumuz var. Sayın Başkanımız bu sporcuları takımımıza kazandırdılar. Ama bir tecrübesizlik var. Bazı şeyleri zamana yaymak lazım. Kolektif bir oyun olduğu için, herkesi teker teker alıp, kurtarıcı olarak bir yerlere koyamıyorsun. Birlikte oynama adına bir şeyler yapmamız lazım. Buda biraz zaman istiyor" şeklinde konuştu.

"GALİBİYETLE BAŞLAMAK İSTİYORUM"

Futbolcularına güvendiğini dile getiren Meriç, şunları söyledi: "Oynadığımız 3 karşılaşmada da ikinci yarıda üstün bir futbol ortaya koyduk. 44 Malatyaspor ile oynadığımız karşılaşmada da ilk yarı onlar bizi 3-0 yendiler. İkinci yarıda da biz onları 1-0 yendik. Bir yarı onlar bir yarı da biz kazanmış olduk. Ama sonuçta 3 puanı kazanan onlar oldu. Kilis Belediyespor ile oynadığımız karşılaşmada son dakikada gol yedik. Suruç Gençlik maçında çok üstün bir futbol oynadık ama futbolda gol atamıyorsanız size 3 puanı vermiyorlar. 3 maçımızı da puan alamadan bitirdik ama Yeni bir başlangıç yaptık. Ben takımıma inanıyor ve güveniyorum. Çok karakterli, onurlu ve düzgün çocuklardan kurulu bir takımız. Hepsini yakından tanıyorum. Bazı eksiklerimiz var ve bunları düzelteceğiz. Bu hafta deplasmanda Gaziantep ekibi Sakıcı İnşaat Şenyurtspor ile karşılaşacağız. İlk maçım olacak. Galibiyetle başlamak istiyorum."

"ŞAMPİYONLUK HEDEFİ KOYMADIK"

Meriç, ligi 4 ya da 5. sırada bitirmek istediklerini belirterek, "Bu yıl şampiyonlukla ilgili bir hedef koymadık. Sezon başından bu yana da şampiyonlukla ilgili söylemlerde bulunmadık. Bunun herkes tarafından bilinmesini istiyorum. Diğer takımlarla aramızdaki 9 puanlık fark bence çok büyük bir fark değil. Bizim şampiyonluk gibi bir hedefimiz yok. Ben en kötü bu ligi 4 ya da 5. sırada bitirebileceğimizi düşünüyorum. Biraz reel olmak gerekiyor. '9 puan geriden gelip, şampiyon olacağım' demek hayalcilik olur. Futbol bilenlerde bu tür söylemleri asla kaile almazlar. Ama ben 9 puan farkın, çok uçuk bir fark olmadığını düşünüyorum. Biz bundan sonraki maçlarda 3 puanı hedefleyerek, yolumuza devam edeceğiz. İnşallah bu yıl ligi 4 ya da 5. sırada tamamlarız" diye konuştu.

"İLK GALİBİYETİMİZİ ALMAK İSTİYORUZ"

Meriç, Ligin 4. haftasında deplasmanda Gaziantep ekibi Sakıcı İnşaat Şenyurtspor maçından 3 puanla ayrılmak istediklerini ifade ederek, "Bayram dönüşü çalışmalarımıza başladık. 2 tane puansız takım karşılaşacak. İç saha avantajını değerlendirmek isteyecekler. Ama ben bu maçtan çok umutluyum. Futbolcularımızla her gün bire bir konuşuyorum. Herkesin bu maçla ilgili çok farklı düşünceleri var. Yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. İnşallah bu maçta galip geleceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız