SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Maalesef Malatya'da da Aynı Hata Görülüyor..''

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'un en büyük ilçelerinden Kadıköy Belediyesi'nin İmar müdürü olan hemşehrimiz Sadık Kayhan, Malatya'daki "üst yapılaşma"yı değerlendirirken, başka örneklerinde "acı sonuçları" olan bu durumun Malatya'da da görülmekte olduğunu söyledi.

İstanbul'un yerleşik nüfusu 1 milyon, gündüz nüfusu 3 milyon olarak ifade edilen Kadıköy ilçesinde 12 yıldır İmar Müdürlüğü görevini sürdüren, aynı zamanda Arguvan ve Köyleri Eğitim Vakfı Başkanı olan İnşaat Mühendisi hemşerimiz Sadık Kayhan'dan, Malatya'daki "üst yapılaşma"yı değerlendirmesini istedik.

Kayhan, şunları söyledi:

“ Sanki bir filmin tekrarı, Adapazarı’nda, İzmit’te, Adana'da, İzmir’de ve Trakya’da geçmişte yapılan ve acı sonuçlara neden olan üst yapılaşma maalesef ilimizde de başlamış durumda.

Kadıköy Belediyesindeki görevim dışında sivil toplum örgütlerindeki görevlerim nedeni ile Malatya’ya sürekli geliyorum. Üst yapılaşma konusundaki gözlemlerim.. Sanki bir filmin tekrarı gibi.. Bu filmleri biz Adapazarı’nda, İzmit’te, İstanbul’da, Adana’da, İzmir’de, Trakya’da gördük. Buralarda yapılan ve sonu hüsranla biten üst yapılaşmalar, Malatya’mızda da yapılmaya başlanmış.

Özellikle de Merkez Belediyenin yaptığı iş merkezi alanlarına baktığımızda tarım alanları olduğunu görüyoruz. Bu ciddi bir hatadır. Malatya’da tarım arazisi olmayan bir çok bölge varken tarım alanları üzerinde yapılaşmalar ilerisi için çok vahim sonuçlar doğurabilir.

Plan yapım yönetmeliğinde bir ilke vardır. Tarım alanları, özellikle de 1. derecede tarım alanları imara açılmamalı, bu bir ilkedir.

İlçe ve beldedeki yapılaşmalar pek o kadar yoğunlukla olmasa bile buralarda da aynı şekilde yapılaşmalar gözlemleniyor. Bu belediyelerin bir çoğunda Mimar-mühendis yok, planı yapan da planı uygulayan da aynı insan. Tabi ki bu işlemlerde sağlıklı sonuç alınamaz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız