SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Maaşı Millet İçin Harcıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya milletvekili, 24. Dönemde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili, TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı Öznur Çalık, "Milletvekili olmak istediğimizde, milletvekili maaşının ne kadar olduğunu bilmiyorduk. Şu anda da yatan rakamın ne kadar olduğunu bilmiyoruz. Geldiği gibi maaşımız vatandaşlara ve milletimize harcıyoruz" dedi. 
 
Seçim bölgesi Malatya'da, Cumhuriyet Çarşısı esnafını, beraberinde AKP il başkan yardımcısı Mahmut Özer, parti yönetiminden Akif Baştürk, Şükran Gönültaş, merkez ilçe başkan yardımcısı Yusuf Günay, belediye meclis üyeleri Nevzat Doğan ve Salih Büker'le birlikte esnafları ziyaret eden milletvekili Çalık, esnaf gezisini basın mensuplarına değerlendirdi. Öznur Çalık, "Mecliste 2012 yılı bütçesi görüşülmesi nedeniyle iki haftadır Malatya'da vatandaşlarımıza uğrayamadık. Meclisten çıkış yasağı vardı. Meclis kapanır kapanmaz soluğu Malatya'da aldık. Gelenek haline geldi. Esnaflarımızı her geldiğimizde ziyaret ediyoruz" diyerek, "TBMM'de bütçe görüşmelerinde görüldü ki, yüzde 47,8 faize harcanan bütçemiz binlerce kere şükürler olsun sadece yüzde 15'lere düştü" ifadelerini kullandı. 
 
Basın mensuplarının sorularanı da cevaplandıran Öznur Çalık, milletvekili maaşının arttırılmasıyla ilgili soruyu şöyle cevaplandırdı: "Hiçbir milletvekilimizin bu maaşlarını alarak zengin olayım, para kazanayım diye bir düşüncesi olmaz. Herkesin ortak amacı bu millete hizmet edebilmektir. Hiçbir milletvekilinin benim maaşım şu kadar olsun diye bir düşüncesi yoktur.  Kendimden örnek vererek söylemek isterim ki, milletvekili olmak istedeğimizde, millevekili maaşının ne kadar olduğunu bilmiyorduk. Şu anda da yatan rakamın ne kadar olduğunu bilmiyoruz. Geldiği gibi maaşımız vatandaşlara ve milletimize harcıyoruz. Milletvekili maaşı görüşürken, o gün mecliste yoktuk. milletvekillerinin maaş artımı mecliste görüşüldüğü zaman İstanbul'da müslüman toplumlarında kadın ve değişimi toplantısında idim. Milletvekili maaşı arttırımı çıktığında hebarder değildim. Meclisten geçtikten sonra haberim oldu. Alınan karar meclisten geçtikten sonra bizlerin haberi oldu. Milletvekilleri, milletin emrindedir. Vekil olarak aldıkları maaş konusunda hiçbir zaman şu kadar olsun diye bir talebi olmamıştır. " 
 
Şeker fabrikasının özelleştirilmesinden sonra düşük fiyatla satıldığına ilişkin tepkilerin sorulması üzerine Çalık, "Özelleştirmesine değil, kapatılmasına karşıyız dedik. Şeker İş Sendikası başkanımız Ankara'ya geldiğinde sayın başbakınımıza dosyasını verdik. Grup başkan vekilleriyle görüştürdük. Bizim de arzumuz, burasının Malatya'ya kazandırılması idi. Özelleştirme sürecinde 8 firma ihaleye katıldı. söylenen rakamın daha üstünde olması gereketiği ortak kanaat ve karar şeklinde. bununla ilgili grup başkan vekimliz milletvekilimiz Mahir Ünal'la görülmelerimizi yaptık. Maliye Bakanımızla da görüşmelerimizi yaptık. Şunu herkes bilmeli ki, özelleştirme kararı biz iktidara gelmeden, 2002'den önce alınmıştı" ifadelerini kullandı.
 
BÖLGE GÜMRÜĞÜ AÇILIYOR..
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Fırat Ticaret ve Gümrük Bölge Müdürlüğü'nün yakında Malatya’da faaliyete başlayacağını bildirerek, Malatya Havaalanı'ndaki yurt dışı transit yolcuları içinde artık Gümrük görevlilerini sürekli iş başında bulunacağını kaydetti.
  
Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki partililerle birlikte MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan'ı ziyaret ederek, yeni görevinden dolayı başarılar diledi.MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan, Malatya ve ülkeye hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.
 
Milletvekili Öznur Çalık, Fırat Ticaret ve Gümrük Bölge Müdürlüğü'nün Malatya'ya kurulmasının çok önemli bir gelişme olduğunu söyleyerek, Malatya Havaalanı'ndan yurt dışından transit gelen yolcuların sorunlarının da 1 Ocak'tan itibaren tamamen ortadan kaldırılmış olacağını kaydetti. Çalık, Havaalanı’ndaki Gümrük Personeli'nin sürekli görev başında olacağını ifade etti. 
  
Malatya'da halen TÜİK Bölge Müdürlüğü, MTA Bölge Müdürlüğü, YURTKUR Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, TCDD 5. Bölge Müdürlüğü, Çalışma Bölge Müdürlüğü, ANT  Doğu Bölge Müdürlüğü, Fırat Kalkınma Ajansı'nın faaliyetlerini yürüttüğünü belirten Çalık,16 ilin bağlı bulunduğu Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün de Malatya'da hizmet vereceğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız