SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maaşlar İndirildi İddiası..

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:55:00
Maaşlar İndirildi İddiası..
A- A+ PAYLAŞ

Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde yeni yapılan ihale sonucunda su arıza ve kanalda çalışanların maaşlarında indirim yapıldığı yönünde bilgi aldıklarını ifade ederek, mağduriyetin giderilmesini beklediklerini istediklerini söyledi. 

Torba Yasa'da taşeron işçilere yönelik yapılan düzenlemeler ve Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ'de su arıza ve kanalda çalışan işçilerin maaşlarının düşürülmesiyle ilgili sendika binasında açıklamada bulundu.

Geleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen çalışmayla ilgili Torba Yasa'da taşeronda çalışanlara güzel iyileştirmelerin yapıldığını belirterek, "Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası olarak yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Torba Yasa'da taşeronda çalışan arkadaşların ücret ve sosyal haklarının düzelmesiyle ilgili bazı düzenlemeler yapıldı. Eskiden taşeronda çalışan arkadaşlarımızın izin haklarının verilmemesi vardı. Ancak yasaya göre, izin haklarının düzenli bir şekilde işverenin kontrolü altında verilecek. Bununla beraber kıdem tazminatının garanti altına alınması noktasında önemli bir düzenleme yapıldı. Kıdem tazminatıyla ilgili adliyelerde yüzlerce mahkeme kararı var. Bu kararları artık adliyeler çözemiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı bu son yasayla, işçi bir günde çalışsa kıdem tazminatını hak edecek. Ondan da alt işveren değil de, asıl işveren sorumlu olacak. 6552 sayılı Torba Yasa'nın 13. maddesi, şirkette çalışan arkadaşlarımızın toplu iş sözleşe hakkına kavuşturulmasını içeriyor. Taşeronda çalışan arkadaşlarımızın artık kendi anayasal olan sendikal hakları doğrultusunda, bu kanunda kendilerine verilen hakla, örgütlü bir sendikaya üye olmalarını bekliyoruz. Bir iş yerinde örgütlü bir sendika olduğu zaman; sendika disipliniyle o arkadaşlarımızın hem sosyal hem de ücret noktasında kendilerine verilmesi gereken hakları yakından takip edip, o işyerini hasmımız değil dostumuz olarak görüp, karşılıklı mütarekelerle sonuca gideceğimizi umuyorum" dedi.

"ARKADAŞLARIMIZIN YAŞADIĞI MAĞDURİYETİN ORTADAN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Geleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde yaşanan maaş sorunu ile ilgili yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: "Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde özellikle MASKİ'de su arıza ve kanalda çalışan 300'e yakın arkadaşımızın ihalesiyle ilgili sıkıntıların olduğunu öğrendik. Bu sıkıntılarla ilgili yaptığımız görüşmelerde, ihale yapılmış ve ihaleyi farklı bir şirket almış. Çalışan arkadaşlarımızın, eski ihaleden doğan almış oldukları normal ücretlerin 200 ila 500 TL arasında bir düşüş yapıldığı bize iletildi. Bununla ilgili bir mağduriyet olmuş. Bu arkadaşlarımızın yıllardır emek vermişler ve bu işi biliyorlar. Sahayı da iyi biliyorlar. Bu mağduriyetin düzeleceğine inanıyorum. Yetkililere de burada çağrıda bulunuyoruz. Arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini bekliyoruz. İnşallah yetkili olduğumuz Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde MASKİ'de maaş düşüklüğünden dolayı arkadaşlarımızın yaşamış oldukları mağduriyetin bir an önce ortadan kaldırılmasını bekliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız