SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MABEMDER Kuruldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:20:13
MABEMDER Kuruldu
A- A+ PAYLAŞ
Malatya merkez, ilçe ve beldelerinde belediye başkanlığı, meclis üyeliği yapan ve yapmakta olan isimleri biraraya getirerek yerel yönetim alanındaki birikimi sosyal projelere kanalize etmeyi hedefleyen yeni bir dernek kuruldu. 
 
Malatya Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri  Yardımlaşma Derneği  adını taşıyan derneğin kurucu başkanlığına 1984 -1989 dönemi Malatya Belediye Başkanı Avukat Erdem Seyhan Semercioğlu (fotoğrafta sağdaki) getirildi. Derneğin genel sekreterlik görevini ise, Demokrat Parti'nin merkez ilçe başkanı da olan eski belediye meclis üyesi Mehmet Bulgurlu (fotoğrafta soldaki) üstlendi. 
 
Kısa adı MABEMDER olan derneğin kuruluş amaçları konusunda bilgi veren Başkan Seyhan Semercioğlu, derneğin geçmişte ve bugün görev yapan tüm belediye başkanları ile merkez, ilçe ve belde belediye meclis üyelerine açık olduğunu belirterek ‘Yerel yönetimlerde uzun yıllar hizmet veren insanlarımızın bu alanda edindikleri tecrübeleri Malatya yararına, sosyal projeler üretilmesine kanalize edilmesi amacıyla MABEMDER çatısı altında biraraya geldik. Kuruluş çalışmalarımızı tamamladık. Bundan sonraki aşamada dernek olarak, Malatya’nın ve halkımızın ihtiyaç duyduğu sosyal projeler konusunda çalışmalar yürüteceğiz. Aramıza katılacak olan eski ve mevcut belediye başkanları ve meclis üyelerinin bu görevleri sırasında edindikleri tecrübeler ışığında, yerel hizmetlerin üretilmesi sürecinde yöneticiler için faydalı olacağına inandığımız yol gösterici raporlar hazırlanacaktır’ dedi. 
 
MABEMDER Merhum Cumhurbaşkanı Özal İçin 17 Nisan’da Mevlid Okutacak 
 
Derneğin kurumların hizmet ve çalışmalarına yardımcı olacak nitelikte toplantılar, seminerler ve sosyal temalı organizasyonlar yapmayı hedeflediğini de söyleyen MABEMDER Başkanı E. Seyhan Semercioğlu,  derneğin ilk etkinliğinin de Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 19. ölüm yıldönümü vesilesiyle 17 Nisan Salı günü öğlen namazından sonra Mevlid-i Şerif okutulacağını söyledi. Semercioğlu ‘Malatya’nın yetiştirdiği büyük devlet ve siyaset adamı merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Türkiye hemşehrisi olmaktan ve beraber çalışmaktan her zaman gurur duyduğum merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal sayesinde büyük atılımlar sağladı. Özal’ı anmak ve adını gelecek nesillere taşımak, tanıtmak bir Malatyalı olarak görevimizdir. Hakka yürüyüşünün yıl dönümü olan 17 Nisan Salı günü öğlen namazını müteakip Mevlid-i Şerif okutacağız. MABEMDER’in ilk etkinliği olarak okutacağımız mevlide tüm halkımızı davet ediyoruz’ şeklinde konuştu. 
 
Derneğin Kurucu Üyeleri 
 
Yönetim merkezi Vakıf İş Hanı olan Malatya Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri Yardımlaşma Derneği’nin kurucu üyeleri şu isimlerden oluştu: E.Seyhan Semercioğlu (Başkan), Mehmet Bulgurlu (Genel Sekreter) Hasan Demezoğlu,  Arif Bilici, Asım Solmaz, Hikmet Alan, Abdullah Gülbahar, Ayhan Kılıçaslan, Mehmet Başoğlu, Muharrem Sağlam, Müştak Bekanoğlu, Bedri Atilla Yakıcı, Bedri Kaya ve Hanifi Akgül.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız