SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MABEM'e 3 Bin 500 Başvuru

0
Güncellendi - 2018-05-22 05:41:18
MABEM'e 3 Bin 500 Başvuru
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezlerinin (MABEM) etüt ve rehberlik etkinliklerinden faydalanmak isteyen 3 bin 500 ortaokul öğrencisi başvuruda bulunarak sınava girdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesine bağlı olan MABEM, 9 merkezde faaliyet gösteriyor. Mahallelerde bulunan Semt Konakları ile çeşitli sosyal merkezlerde faaliyet gösteren 9 MABEM şubesi için giriş sınavı gerçekleştirildi. Öğrenci Seçme Sınavına toplam 3 bin 500 öğrenci katıldı. Sınav, geçtiğimiz hafta sonu 2 gün boyunca 9 merkezde sabah ve öğleden sonra oturumları düzenlenerek gerçekleştirildi. Başvuruların alındığı Nisan ayı boyunca kayıt yaptıran toplamda 3500 öğrenci sınavda ter döktü. Sınavla, etüt ve rehberlik hizmetlerinden yararlanmak isteyen ortaokul öğrencilerinin başarı durumları ölçüldü.

Öncelik, başarılı olup ekonomik durumu yetersiz olanlara

Kernek Külliyesi başta olmak üzere Özalper, Yeşiltepe, Salköprü ve Melekbaba semt konakları ile Tecde, TOKİ Şehit Ramazan Sarıkaya, TOKİ Şehit Engin Tilbaç ve TOKİ Ahmet Kocabay eğitim merkezlerinde sınav yapıldı. Ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen sınavla, etüt derslerine alınacak öğrenciler belirlenecek. Derslere kabul edilmede, sınavda başarılı olunmasının yanında öğrencinin ailesinin ekonomik durumları göz önüne alınacak. Başarılı olup ekonomik durumu yetersiz öğrencilere öncelik verilecek. Sınav sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

2010 yılından bu yana, Büyükşehir Belediyesinin semt konakları ve eğitim merkezlerinde her yıl 2 bini aşkın ortaokul öğrencisi etüt ve rehberlik etkinliklerinden faydalanıyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız