SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MABEM Öğrencilerinin Sınav Başarısı

0
Güncellendi - 2018-08-06 01:59:59
MABEM Öğrencilerinin Sınav Başarısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde verilen sanatsal kurslar ile etüd ve rehberlik kursu alan öğrenciler Özel Yetenek Sınavı ve Liselere Geçiş Sınavında büyük başarı elde ettiler.

Resim ve müzik dalında toplam 16 öğrenci, Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi Özel Yetenek Sınavını kazanırken, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezlerine (MABEM) devam eden 81 öğrenci ise proje ve nitelikli okullara yerleşmeye hak kazandılar.

Büyükşehir Belediyesi kursuna devam eden 16 öğrenci Özel Yetenek Sınavını kazandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan sanat ve meslek kursları kapsamında, Halk Eğitimi Merkezleri işbirliğinde 3’er aylık dönemler halinde yağlıboya, karakalem ve enstrüman kursları yıl boyunca devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde resim dersi alan 8 ortaokul öğrencisi, lise öğrenimini “Güzel Sanatlar Lisesi”nde yapmak için girdiği Özel Yetenek Sınavında başarı gösterdi. Büyükşehir Belediyesinin Salköprü ve Özalper Semt Konaklarındaki resim kurslarına katılan 4 öğrenci de Özel Yetenek Sınavını kazandı. Ayrıca, Özalper Semt Konağındaki piyano ve bağlama kurslarına katılan 4 öğrenci de Özel Yetenek Sınavına müzik dalında girerek başarı sağladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin sanatsal eğitimlerine katılan ve 8.sınıfı bitiren toplam 16 öğrenci, yetenek sınavlarını geçerek liseyi Malatya Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi’nde okumaya hak kazandı.

MABEM’e devam eden 81 öğrenci LGS’de başarılı oldu

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen LGS sonucu alınan tercihlere göre yerleştirme işlemleri yapıldı. MEB’in açıkladığı yerleştirme sonuçlarına göre Malatya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezlerine (MABEM) devam eden 81 öğrencinin proje ve nitelikli okullara yerleştiği belirlendi. Öğrencilerin; fen, sosyal bilimler, imam-hatip proje okulları ile Anadolu ve meslek liselerine yerleştiği öğrenildi. Söz konusu okulların kısıtlı kontenjanlarına girme fırsatı yakalayan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim merkezlerinden önemli destek alarak etüt ve rehberlik imkânlarından ücretsiz olarak yararlanmışlardı. Her yıl tüm sınıflarla birlikte toplamda 2 bin civarında ortaokul öğrencisi MABEM’in 9 merkezinde etüt ve rehberlik derslerine katılıyor. Bu yıl 8’inci sınıfta okuyup MABEM’den destek alan 382 öğrenci LGS’ye girmişti. Malatya genelinde 11 bin 216 öğrencinin LGS’ye girdiği, bu öğrencilerden merkezi yerleştirme ile liselere kayıt hakkı kazanan öğrenci sayısının 1380 olduğu öğrenildi.

Yeni sistemde LGS sonuçlarına göre merkezi yerleştirme yapılmasının yanı sıra yerel yerleştirme de yapılıyor. Yerel yerleştirme ile yine öğrencilerin tercihleri doğrultusunda, ikamet adreslerine dayalı olarak evlerine yakın liselere yerleştirme yapılıyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız