SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MABESEM Sanatçıları Yaptı

0
Güncellendi - 2018-06-05 04:21:16
MABESEM Sanatçıları Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Cami ve Mescitlerde geleneksel sanat uygulamaları yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM) tarafından Bedir Mescidi’nde Hat ve Kalemişi çalışması gerçekleştirildi. Çalışma sonrası oldukça güzel bir görünüm ortaya çıkarken, çalışmayı gören vatandaşlar hayranlıklarını dile getiriyor.

TOKİ Konutları içerisinde yer alan Bedir Mescidi, MABESEM Sanatçılarının 1 haftalık çalışmasıyla geleneksel sanatlarla tanıştı. Hüsn-i Hat ve Kalemişi (Tezhip)  çalışmalarının yapıldığı mescid, iç huzuru veren bir görünüme kavuştu. MABESEM Hüsn-i Hat Atölyesi Öğretmeni Hattat Haci Kırnık’ın nezaretinde atölye öğrencilerinin gerçekleştirdiği çalışma hayranlık uyandırıyor.

Hu Allah Hu

Çalışma kapsamında Lafzatullah, Arapça yazılışlarıyla Besmele, İslam’ın ilk emri olan ve müsenna(aynalı) yazılan “İkra(oku)”, “Huve(O)” ve “Elhamdulillah” lafızları yazıldı. Kıble tarafındaki yazılar birlikte okunduğunda ise ortada Lafzatullah ve iki yanda “Huve (O) ” olduğu için “Hu Allah Hu” okuyuşu ortaya çıkıyor.

Ayrıca  Kalemişi olarak adlandırılan kenar süslemeleri de çalışma kapsamında gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Sanat Etkinlikleri Şube Müdürlüğüne bağlı MABESEM tarafından yürütülen çalışmaların, talep yapılması ve malzeme temin edilmesi halinde başka ibadethanelerde de yapılabileceği belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız