SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MABESEM Taşındı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:30:20
MABESEM Taşındı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM) Merkez Şubesi, Sanat Galerisi’ne taşındı. 

Büyükşehir Belediye hizmet binası arkasında yer alan Sanat Galerisi, 7 bin metrekarelik kapalı alana sahip bulunuyor. 1927 metrekarelik sürekli sergi salonu ve sanat kursları atölyeleriyle kültür-sanat hayatına önemli bir canlılık getirecek olan Sanat Galerisi, mimarisiyle de dikkat çekiyor. Malatya’nın “M” harfini simgeleyen görünümüyle; betonarme ve çelik yapı çatı ile cam kaplama sistemiyle karma yapıdan oluşan Sanat Galerisi, kent estetiğine de önemli bir katkı sunuyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde MABESEM Merkez Şube bünyesinde açılan Keman, Kabak Kemane, Bağlama, Piyano, Gitar, Ney, Ebru, Takı Tasarım, Karakalem, Yağlıboya, Hüsn-ü Hat, Tezhip, Heykel, Bez Bebek, Çini, Badminton, Tenis, Temel Sanat Eğitimi, Grafik Tasarım, El Sanatları, Tiyatro kurslarının yanı sıra Ses Eğitimi ve Şan Eğitimi kurslarından oluşan 23 kurs devam edecek. Daha geniş bir alana kavuşulmuş olmasından dolayı ihtiyaca göre diğer branşlarda da kurslar açılabilecek.

2010 - 2014 dönemini kapsayan 5 yıl içerisinde 33 branşta verilen 82 ayrı kurstan toplam 15 bin 650 kişi faydalandı.

MABESEM Merkez Şubesinin yoğun ilgiye cevap vermekte zorlanması dolayısıyla Başkan Çakır tarafından Sanat Galerisi Projesi başlatılarak hayata geçirildi.

Halen MABESEM şubelerinde el sanatlarından bilişime, spordan müziğe, giyimden kişisel gelişime kadar 34 branşta ücretsiz sanat ve meslek eğitimi veriliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız