SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maç Sonrası Gerginlik

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:16:10
Maç Sonrası Gerginlik
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un Turgutluspor'a 2-1 yenildiği karşılaşma sonrası, İnönü Stadı önünde bir grup taraftar ile çevik kuvvet polisleri arasında arbede yaşandı. Polis, taş atan taraftarları stattan uzaklaştırdı.

Turgutluspor Teknik Direktörü Burhanettin Basatemur, kazanmayı çok istediklerini ve iyi futbolla 3 puanı aldıklarını söyledi.

Basatemur, zorlu mücadeleden 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, “Futbolcularım kazanmayı çok istedi. Bu anlamda önemli bir galibiyet aldık. Hırsımız, isteğimiz ve agresifliğimiz maçı bize getirdi” dedi. 

Yeni Malatyaspor karşısında maça iyi konsantre olduklarını kaydeden Basatemur, “Malatya’ya sıkıntılı bir halde geldik. Beklemediğimiz bir seriyle baş başa kalmıştık. Çok zor bir deplasmana geldik. Yeni Malatyaspor çok iyi oyunculardan kurulu bir takım. O yüzden bizim için gerçekten zor bir maçtı. Ancak iyi motive olduk. İyi pozisyonlar yakaladık. Attığımız güzel gollerle de galip geldik” ifadelerini kullandı.

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, Turgutluspor karşısında kazanma adına hiçbir şey yapmadıklarını kaydederek, “Bugünde maçı tribünde izledik. İzlediğimiz hikaye çok iyi değildi. Hem ilk mağlubiyetimizi aldık hem de kendi sahamızda kaybettik” diye konuştu. 

Kızıltan, cezası nedeniyle takımının başında çıkamadığı karşılaşmayla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Tam ivme kazanabileceğimiz, bir seri yakalayabileceğimiz bir ortamda maalesef istemediğimiz bir sonuç aldık. Ama kazanma adına da hak edecek bir şey yapmadık. Çok basit hatalar, basit yenilen goller ve o birlikte oyun duygusundan uzak, geriye düştükten sonra gerekli akılcı hareketlenmeyi maalesef göremedik. Bir türlü oyunu çevirme adına istediğimizi yapamadık. Son dakikalarda doldur boşalt ile yakaladığımız pozisyonlar ile bir gol bulduk. Ama bugün oyunu çevirme adına performans, mücadele, pas, pozisyon zenginliği yoktu. En büyük silahımız duran toplarda bile istediğimizi yapamadık. Bu sonuç, hak edilen bir sonuçtu. Turgutluspor’u da tebrik ediyorum. Ekstra bir güç harcamadan 3 puanı almasını bildiler. Bizimde gayret ve desteğimizle 3 puanı aldılar. Maçın hakemlerine teşekkür ediyorum. Son dakikadaki bir pozisyonla ilgili tepkiler oldu. Ben çok uzaktım, göremedim. Ben hakemlerin çok başarılı bir maç yönettiklerini düşünüyorum. Hatta bu sezon kazandığımız maçlarda dahil en iyi yönetimlerden biriydi. Mazeret üretecek herhangi bir durumumuz yok. Sorunu kendimizde aramak durumundayız” şeklinde konuştu.

Yeni Malatyaspor As Başkanı Hulusi Porgalı da, Yeni Malatyaspor’un sezon sonunda şampiyon olacağını belirterek, “Kalabalık seyircimiz önünde 3 puanı hedefliyorduk. Beklemediğimiz bir sonuç aldık. İlk yarı biraz tutuktuk. İkinci yarıda biraz daha eski oyunumuza dönmeye çalıştık. Ama yediğimiz ikinci gol oyuncularımızın performansını düşürdü. Maçın son bölümlerinde de hakem faktörü ortaya çıkınca maalesef kaybettik. Belki en az 1 puan alabilirdik. Henüz ligin başındayız. Kimse paniğe kapılmasın, bu takım yine şampiyon olacak” dedi. 

Turgutlu Belediye Başkanı Mustafa Serhat Orhan ise, Yeni Malatyaspor’a gelecek maçlarda başarılar dileyerek, “Kardeş kulübümüz Yeni Malatyaspor’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Futbolda kazanmakta var kaybetmekte. Turgutlu Belediye Başkanı olarak ligin favorisinin Yeni Malatyaspor olduğunu düşünüyorum. Çok iyi bir kadroları var. Çok iyi bir teknik direktörü var. Ayrıca Yeni Malatyaspor yöneticilerine bizi burada çok iyi ağırladıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. Biz mütevazi bir takımız. Bütçemizde mütevazi. Yeni Malatyaspor’un gelecek sezon PTT 1. Lig’de mücadele etmesini arzuluyoruz” diye konuştu. 

Turgutluspor’un forvet oyuncusu Mehmet Albayrak da, önemli bir galibiyet aldıklarını ifade ederek,” Bizim için çok önemli bir maçtı. Kazanmamız gereken bir maçtı. Çünkü takım olarak hedeflerimiz var. Yeni Malatyaspor’un da hedefi var. Onlarında puan kaybına tahammülleri yoktu. İyi mücadele ettik ve 2-1 galip geldik” şeklinde konuştu.

Yeni Malatyaspor orta saha oyuncusu Halil Zeybek ise, puan kayıplarını telafi edeceklerini söyleyerek, “Maça biraz kötü başladık. Yediğimiz golde bizi demoralize etti. Ama ikinci yarı iyi futbol oynamaya çalıştık. Pozisyonlarda yakaladık. Bazen olmayınca olmuyor. Birden yüklenince kontra ataktan ikinci golü de yedik. Ondan sonra çevirmeye çalıştık ama olmadı. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Rakibimiz kapanarak oynadı. Bunları aşmamız gerekiyor. İnşallah bunu telafi edeceğiz” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız