SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maç Sonrası Olayları

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’un, kazanması halinde belki de Süper Lig’e direkt yükselme vizesi alabileceği kendi sahasındaki Samsunspor maçını kazanamayarak belki de süper lig şansını bir kez daha elinin tersiyle ittiği 0-0’lık maç, öncesiyle sonrasıyla gerginliklerle, olaylarla doluydu.

Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın da izlediği maçın başlamasından itibaren, Malatyaspor’un "final" maçı oynadığı bilincinin gözlenememesi, etkili ataklar geliştirememesi, Samsunspor’un kontrollu oyunu, sahadaki ve tribünlerdeki tansiyonu artırdı.

İlk yarının bitiminin ardından, Samsunsporlu yedek oyuncuların saha içindeki ısınma hareketleri ve toplu çalışmaları sırasında, top toplayıcıların çıkan topları geri göndermelerindeki gecikme yüzünden oyuncu ve Samsunspor yöneticilerinin tepkisinin ardından, sahada beliren bazı kişilerin rakip yönetici ve futbolcularla tartışmalarına polis müdahale etti. Ve daha sonra bu şahıslar kapalı tribüne çıkarıldılar. (İlk 3 fotoğrafta)..

Bu gerginliklerin ardından başlayan ikinci yarıyla birlikte Malatyaspor’un, “maçı mutlaka kazanacak bir oyun anlayışını” sahada yansıtamaması, isabetsiz paslar, cömertçe harcanan pozisyonlar, tribünleri daha da gerdi. Gençlerbirliği Oftaş’ın galip olduğu haberinden öte İstanbul B.Belediye’nin kendi sahasında beraberliğinin devam ettiği bilgisi, tribünlerdeki gerginliği artırırken, bir türlü sahada maçı kazanacak becerinin gösterilememesiyle, maçın sonlarına doğru tribünlerin tepkisi başladı.

Maçın 0-0 bitimi ve belki de Malatyaspor’un süper ligden uzaklaştıran bu skorun hakemin bitiş düdüğüyle ilanının ardından, önce saha karıştı. İlk yarıdaki olaylar nedeniyle tribüne çıkarılmış olan birkaç kişi yine sahada gözüktü. Sahaya inen bazı taraftarlarla Samsunsporlu futbolcular arasında itiş kakışlar ve karşılıklı fiziki müdahaleler yaşanırken, polis ve jandarma ekipleri Samsunspor’un sahayı güvenli bir şekilde terk etmesi için büyük çaba gösterdiler.

Bu arada, tribünlerde de yönetim aleyhine sloganlar atılmaya başlandı. Kapalı tribünün protokol bölümündeki bir kısım yönetici ile tribünün diğer tarafındaki taraftar grubu arasında atışmalar ve karşılıklı saldırı girişimleri yaşandı.

Kapalı Tribün önünde toplanan taraftar grupları yönetim aleyhine sloganlar atmayı sürdürürken, atılan taşlardan bazıları stad önünde beklemekte olan Vali’nin makam otosuna da isabet etti.

Daha sonra polisin, taraftarlara yönelik “sertleşen” müdahalesi gelmeye başladı. Stad önünden itibaren toplu halde yönetim aleyhinde slogan atan taraftarlarla polis arasında sık sık kapışma yaşandı. Sivas Caddesi’nden Gazi İlköğretim Okulu, oradan Atatürk Caddesi, Belediye Civarı ve İnönü Kapalı Çarşısı üstüne kadar devam eden gerginlik sırasında, bazı polislerin “standart polis copu dışındaki” kalın sopalarla müdahale girişimleri dikkat çekti. Gazi İlköğretim Okulu önündeki kavşakta bekleyen 2 polis otosu taşlandı.

Yine Atatürk Caddesi boyunca, toplu halde tepkilerini sürdüren taraftar gruplarından daha çok caddenin kenarında olayları izleyen taraftarlara yönelik kimi polislerin sert müdahale girişimleri, bu vatandaşların da tepkilerine yol açtı.

Polis taraftar gruplarının arkasından kent merkezine doğru yürürken, polis panzeri de eşlik etti ve daha sonra belediye binası önüne yerleşti. İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde toplanan yaklaşık 200 dolayında taraftarın polise taşlı tepkileri sürerken, bu arada yoldan geçen bazı araçlar da gruplarca taşlandı.

Çarşı üstünde toplanan ve zaman zaman bazı polislerle “yumruklu” olarak karşı karşıya geldiklerini söyleyen kimi taraftarların iddiaları, kendilerine sertçe müdahale eden bu polislerin, Malatya Emniyet kadrosunda ciddi sayıda olan komşu bir ilden oldukları iddialarıydı. Daha önce de sık sık gündeme gelen bu konu, Samsun maçından sonraki polisle taraftar grupları arasındaki karşılıklı sertleşmede de dile getirildi.

Kapalı Çarşı üzerinde toplanan grup, yönetim ve polis aleyhine sloganlar attıktan bir süre sonra dağılırken, maç sonrası stadda başlayan ve Cumartesi günü olması nedeniyle hayli kalabalık olan kent merkezinde devam eden olaylar, diğer vatandaşlar arasında endişeyle izlendi.

Bu arada, bazı taraftar gruplarının, İnönü Stadı’ndan itibaren Çevreyolu’ndan gelip Samsunspor’un kaldığı Adliye Kavşağındaki otelin civarına kadar tepkilerini sürdürmeleri, yine polisle karşılıklı gerginlik bu bölgede de istenmeyen görüntülere yol açtı.

Stadda, caddelerde yaşanan olaylar sırasında polis, taraftar ve basın mensuplarından yaralananlar oldu.

Öte yandan, maç sonrası Vali Halil İbrahim Daşöz staddan ayrılırken, basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve taraftarlara "sakin olmaları" çağrısında bulundu.

Valinin basın mensuplarının sorularını yanıtladığı sırada Kulüp Başkanı Haşim Karadağ da staddan çıktı ve herhangi bir açıklama yapmadan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen'le birlikte, Özmen'in makam otosuyla İnönü Stadı'ndan ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız