SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çilingiroğlu'na: "Bu Nasıl Bir Ukalalıktır ki.."

0
Güncellendi - 2017-11-27 17:07:44
Çilingiroğlu'na:
A- A+ PAYLAŞ

 Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’un kulüp başkanı Adil Gevrek, spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu’nun sosyal medyadan yaptığı açıklamalara ilişkin, “O akşam Beşiktaş´tan 3 gol yemeyip, Kaya Bey´e uykusuz bir gece geçirttik” "Malatya halkından özür dilemeni bekliyoruz, aksi halde hukuki girişimlerimizi başlatacağız” dedi.

  Çilingiroğlu’na, kulübün resmi sitesinden yanıt veren Gevrek, “Beşiktaş maçı sonrası sosyal medya hesabı üzerinden Malatya ile ilgili yaptığı yorumla tepki çeken Futbol Yorumcusu Kaya Çilingiroğlu´na sert bir açıklamayla cevap verdi.

Adil Gevrek, Çilingiroğlu hakkında gerekirse hukuki girişimde bulunacaklarını söyledi. Hiç kimsenin 3 milyon taraftarı bulunan Anadolu´nun takımı koca bir camiayı lekeleyecek, küçük düşürecek yorum yapma hakkına sahip olmadığını belirten Başkanımız Adil Gevrek, "Bugün ülkemizde futbolu konuşan, tartışan isimlere baktığımızda yanlış giden bazı işlerin olduğunu anlarız aslında. Milyonları ilgilendiren, kitleleri peşinden koşturan bir spor branşını konuşan, tartışan isimlerin özenle seçilmesi gerekir diye düşünüyorum. Beşiktaş maçı sonrası yorum yapan Kaya Çilingiroğlu, Evkur Yeni Malatyaspor gibi takımların Süper Lig´e yakışmadığını söylemiş. Niye, çünkü o akşam Beşiktaş´tan 3 gol yemeyip, Kaya Bey´e uykusuz bir gece geçirttik. Evkur Yeni Malatyaspor o akşam köklü ve güçlü olduğunu herkes kadar bildiğimiz Beşiktaş karşısında direnmeyecek, koşmayacak ve rakibine farklı mağlup olacaktı ki Süper Lig´e yakışsın. Futbol yorumcusu olduğunu söylüyorsun ama maç yorumunu bile doğru düzgün yapmaktan acizsin. Müsabakada pozisyon bakımında bariz üstün olan, bir topu direkten dönen ve galibiyeti kaçıran taraf Evkur Yeni Malatyaspor´du. Müsabaka sonrası Teknik Direktör Şenol Güneş de bu yönde konuştu.

Bunları geçelim, hem sana mı kalmış Evkur Yeni Malatyaspor´un Süper Lig´e yakışıp, yakışmadığını tartışmak. Kimin nerelere yakışmadığını tartışacak olsak, herhalde bundan en büyük zararı hiçbir futbol kariyeri olmadan devlet televizyonunda yorum yapan sen görürsün. Bazı gözler bakar ama görmezler, kulakları vardır ama duymazlar bu nasıl bir ukalalıktır ki orada 90 dakikadan fazla boğazı yırtılırcasına bağıran 27 bine yakın taraftarı görmezden gelir. Evkur Yeni Malatyaspor´u konuşman için geçmişini iyice araştırıp şehirde ki futbol sevgisine şahit olman lazım. Uzaktan hadsizce basit bir şekilde konuşmakla olmaz. Bu şehir senin hadsizce kullandığın o cümleleri asla unutmaz. Futbol arenası magazin dünyasına da benzemez. Magazin dünyasının sahte sahnesinde aldatmalar, gönül çalmalar normal karşılanabilir ama kitleleri ilgilendiren futbol dünyasında, hele de Evkur Yeni Malatyaspor gibi büyük bir camiada buna asla müsaade edilmez. O sözlerin için acilen tüm Malatya halkından özür dilemeni bekliyoruz, aksi halde hukuki girişimlerimizi başlatacağız” diye konuştu.

SPORTİF DİREKTÖRÜN TEPKİSİ..

Evkur Yeni Malatyaspor’un sportif direktörü Ali Ravcı, Sanatçı Hülya Avşar’ın eski kocası Kaya Çilingiroğlu’na ait olduğu iddia edilen twitter adresinde Malatyaspor ile ilgili paylaşıma tepki göstererek, “Çilingiroğlu ve onun gibilerin havsalası almaz” dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, Beşiktaş maçı sonrası sosyal medya hesabından tepki çeken bir açıklama yapan Kaya Çilgiroğlu’na sert bir cevap vererek, “Malatya bir markadır, bu markanın buralara nasıl geldiğini, mazisinin ne kadar büyük olduğunu Çilingiroğlu ve onun gibilerin havsalası almaz” diye konuştu.

Takımdaki son durumuyla ilgili açıklamada bulunan sarı kırmızılı takımın sportif direktörü Ali Ravcı, Beşiktaş karşısında galibiyeti kaçırdıklarını söyledi.

  Beşiktaş müsabakasında Malatya’nın bir futbol kenti olduğunun bir kez daha net bir şekilde görüldüğünü belirten Ravcı, “Beşiktaş maçında her şey mükemmeldi. Tribünler, sahadaki futbol tek kelimeyle muhteşemdi. İşte Malatya gerçeği budur. Biz böyle olduğumuz sürece başarı her zaman yakınımızda olacaktır. Bu maçta ne yazık ki galibiyeti kaçırdık. Türkiye’nin Avrupa’daki gururu Beşiktaş kalemizde neredeyse pozisyon dahi bulamadı. Tüm takımı ve teknik heyeti bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

Ravcı, maç sonrası sosyal medya hesabı üzerinden tepki çeken bir açıklama yapan Kaya Çilingiroğlu’na da sert şekilde cevap vererek, şunları söyledi: “Kimsenin haddine düşmez Malatyaspor’un ismini ve yerini tartışmak. Hele hiçbir futbol kariyeri olmayan, baba parasıyla sağa sola çaka satan, televizyon programlarına kendini nasıl çıkarttığı ortada olan bir şahsın hiç değil. Malatya bir markadır, bu markanın buralara nasıl geldiğini, mazisinin ne kadar büyük olduğunu Çilingiroğlu ve onun gibilerin havsalası almaz. Futbolu konuşan, tartışan isimleri iyi seçmez isek elbette ki şiddet olur, elbette ki küfür olur. İşte örneği. Saçma sapan bir yorumla 3 milyon taraftarı olan bir camiayı ayağa kaldırmaya çalışıyor. Adam çıkmış Malatyaspor’un Beşiktaş karşısında gol yememek için 90 dakika boyunca savunma yaptığını ima ediyor. Bunu söylemek için art niyetli olmak gerekir. 90 dakika boyunca oynayan, atağa çıkan, gol kaçıran taraf kimdi, bunu tüm Türkiye gördü. Ne demek Yeni Malatyaspor’un yeri Süper Lig değil. Her maçında taraftar rekoru kırılan, futbolu seven, geçmişinde efsane teknik adamlar ve futbolcular bulunan, 2 cumhurbaşkanı çıkarmış bir kentin yeri Süper Lig değil de neresi, bize çıksın söylesin. Kaya Bey herhalde Beşiktaş’a yenilmediğimiz için kızgın. Kusura bakmasın Malatyaspor hiçbir takımın adına bakmadan her zaman yenmek için oynar” diye konuştu

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Vatansever (6 yıl önce)
    Verilen söz tutulmalıdır. Sözünü tutma bildiğini oku. Futbol takımı yalancıların tutsağı değil beyler çalışanın hakkını vereceksin. Veremeyeceğin vaadi sözö vermeyeceksin. sözü. Sonuç suçlusun. kaptanı destekleyen idmana çıkmayanlarıda atın bakalım. Yerel basın bugün ulusal basın doğruları yazdı. Siz neden yazmıyorsunuz. Kimi koruyorsunuz. Bu güzelim şehir zaten mahvolmuş durumda. Malatyaspro da giderse sonuç vahimdir. Ben doğruyum, haklıyım,.......vazgeçin artık. Adam gibi yönetin.Yerine getiremeyeceğiniz sözüde vermeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    Bu tür adamlar,Malatyanın bir lafı var hem kucağımızda oturuyo,hemde sakalımızı yoluyor diye hem DEVLETİN PARASINI AL,HEMDE TELEVİZYONUNDAN sana bu konuşma hakkını kim veriyor,senin gibileri oraya kim çıkarıyor,birde TRT genel müd.muavini MALATYALI olarak biliyoruz, ama demekki.............değilmiş..
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (6 yıl önce)
    Malatyanın yeri süper ligdir, oynanan futbol türünün ne alakası var, bu Kaya bey zaten programlarda itici tavırları ve sözleri ile diğer yorumcuları da sinir ediyor. Adil başkan dört dörtlük, kusursuz bir başkan olmayabilir ama o da herkes gibi, her iş gibi öğreniyor ve kendini daha iyiye doğru yönlendirmeye çalışıyor. Bu olay uzun vade işi, sabır esastır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent YAŞAR (6 yıl önce)
    Ulusal basın Yalçının kadro dışı bırakılış şekli nedeniyle malatyasporla dalga geçiyor.YÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜRRRRRRRRRRRRÜÜÜÜÜ başkan kim tutar seni
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram 44 (6 yıl önce)
    Bir lafa bakarım laf mı diye, Bir de söyleyene bakarım adam mı -SÖZÜN KISASI
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı (6 yıl önce)
    Kaya özür dileme affetmeyiz adil baskan gereken ne varsa yapılsın iyi ya önüne gelen malatyaya hersey soylesin affedilsin kusura bakmayında böyle sey yok ondan sonra sahipsiz malatya diyosunuz. Adil baskan size gelince bu takimin kac haftadır galibiyet gol bulma yonunden bi gelisme yok buna bir çare bulun erol hoca artur minayı artik oynat murat yıldırımı kes dialloyu azubuikeyle oynat artık akhisar macından sonra 3 tane sarı kırmızı takimlarla karşılaşma oynanacak ne yap ne ett vur kır parcala bu maçları al gidişat iyi degil
    0
    0
    Yanıtla
  • Mayer (6 yıl önce)
    Takımı süper lige çıkaran Başkan'a sahip çıkmamız lazım Bİ kesim sürekli istifa diyor alt lig teyken kimse sahip çıkmıyordu mesele farklı
    0
    0
    Yanıtla
  • emre demirci (6 yıl önce)
    Kulübün,takımın bütün sorunlarını hallettiniz, bi tek yorumculara laf yetiştirmek kaldı.Koca bir camia diyorsun da, koca camianın başkanı bu işlerle mi uğraşır onu düşünmüyorsun.Ayrıca adamın yazdıklarında da bi şey yok.Süper ligdeki genel teknik direktör mantığına eleştiri yapmış, yaparken de Malatyaspor'u örnek göstermiş.Nasıl bir dava açıp ta hukuki girişim başlatacaksın o da ayrı konu.Sen yorumcuları,onu,bunu boşver de bu takım kaç haftadır gol atamıyor,bu halinle nasıl maç kazanacaksın? Bulabiliyorsan bunlara bi çare bulmaya bak.
    0
    0
    Yanıtla
  • zorunamı gitti beşiktaşlı ...siz beşiktaşlılafın işi bitti malatya ya rezil oldunuz bizimlemi uğraşıyorsunuz ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (6 yıl önce)
    Bu olayı ne kadar büyüttü beceriksiz yönetim. Yönetimin işi gücü yok çilingiroğlu'nun peşine düşmüş. Boş bir adam konuşmuş altı üstü. Bir gram sevmem kendisini ama adam hakaret etmemiş, küfür etmemiş hukuki girişimden bahsediyorlar. Mahkemeye gitsen dosya açılmaz buna. sırf bazı şeylerin üzerini örtmek için bazı olayları öne çıkarıyorlar. Takım kaynamaya başlamış onu önle önce..
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (6 yıl önce)
    1 hafta evvel, kendi sahasında 10 kişi kalan Akhisarı yenemediklerinde kendini parçalasaydı Kaya efendi. Burada averajlarını düzelteceklerini zannettiler herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZOĞLU 44 (6 yıl önce)Başefendi isimli kullanıcı yorumuna
    ARKADAŞ DAHA GEÇEN HAFTA KİMİNLE OYNADIĞIMIZI BİLMİYORSUN AMA ÇIKIP SAÇMA SAPAN ELEŞTİRİ YAPIYORSUN? AKHİSARLA DAHA OYNAMADIK BİLE! BU HAFTA SONU OYNAYIP NASİPSE YENİP SİZİN GİBİLERİ BİR KEZ DAHA ÜZECEĞİZ İNŞALLAH...
    0
    0
    Yanıtla
  • vaizoğlu 44 sen yorumu yanlış anladın :)
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmed (6 yıl önce)
    Bravo başkan.takimina sahio çik her daim.
    0
    0
    Yanıtla