SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Maça Çıkamama Tehlikesi Var..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Metin Yıldız, düzenlediği basın toplantısında, Haşim Karadağ başkanlığındaki mevcut yönetimin futbolculara ödenmesi gereken borçlar için "son tarih" olarak belirttiği günün 20 Ağustos Pazartesi olduğunu, bu tarihte ödeme yapılmaması halinde kendisinin görevi bırakmayı kararlaştırdığını, ancak yönetimin istifasını açıklaması nedeniyle, Cuma gününe kadar gelişmeleri bekleyeceklerini söyledi.

Yıldız; futbolculardan Taner Demirbaş, Mehmet Budak, Serdar Samatyalı, Fevzi Tuncay ve Atilla Birlik'in de katıldığı basın toplantısında,“Yeni sezon iyi bir kadro kurduğumuza inanıyorum. Kamp dönemi çok iyi bir şekilde geçti. Kesinlikle yaşadığımız sıkıntıları sizlere duyurmadık. Bu da takım olmak için gereken önemli nedenlerden biridir. Oyuncular profesyonel oyuncular. Bgüne kadar bu profesyonel oyuncular birlikte amatör oyuncu düşüncesiyle bugüne kadar geldik. Geçmişten elimizde kalan oyuncularımız ve yeni aramıza katılan oyuncularımızla birlikte liglerin başlamasına 5-6 günlük sure kaldı. Dolayısıyla yönetimimiz le yaptığım görüşmelerde ekonomik sıkıntıları olduğunu biliyordum. Fakat çözülmesi yönünde süreler istediler. Dolayısıyla ben de görevim icabı bunları oyuncularımı aktardım.

Bugün son gündü. Bu oyuncularımın bu sorunlarının bugün çözülmesi gerekiyordu. Bugün itibarıyla da çözülen birşey yok. Liglerin başlamasına 5 gün kaldı. Bu oyuncuların mukavelelerinin, muayenelerinin yapılması, lisanslarının çıkması gerekiyor. Malatyaspor’un sahaya çıkmama gibi bir tehlikesi sözkonusu.

Fakat sizlerin de ifade ettiği gibi, yönetimin istifa ettiği, sizlerden öğrendik. Benim de bu basın toplantısını yapmamın nedeni, bunun sorumluluğunu ya yönetim alacaktı, ya kendim adına ben alacaktım. Yönetim istifa etmemiş olsaydı şu an ben istifa etmem gerekiyordu. Çünkü futbolcuların sorunlarının çözümüne yönelik bir şansım kalmamıştı. Şimdi tekrardan bu sure içerisinde bu arkadaşların sorunlarının çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu 5 günlük süreyi de bu şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.

Benden istenen hem mevcut yönetimin, hem yönetime gelecek insanların bu takımı dağıtmamak gerektiğini ifade ediyorum. Kendi sorumluluğumuz çerçevesi içerisinde ben gerekeni yaptım, yapmam isteniyorsa yine yapacağım, ta ki Cuma’ya kadar. Bugüne kadar futbolcular benim söylediğim herşeye inandılar, çok saygı gösterdiler. Biz de onlara net olduk. Bu oyuncuların idmana çıkmama gibi bir anlayış içinde değildirler.

Ama hiçbirimizin unutmaması gereken birşey var ki, bunlar profesyonel., Yapmış oldukları anlaşmanın karşılığını almaları gerekiyor. Bu süreci bugüne kadar getirdik, sorunlarımızı bugüne kadar kimseyle paylaşmadık. Bu saatten sonra Malatyaspor yoluna devam edecekse bu sorunları çözmesi gerekiyor. .."dedi.

Futbolcu Atilla Birlik de, geçen yıldan olan alacakları bulunduğunu ve halen ödenmediğini söyledi.

SORULAR ÜZERİNE..
Yıldız, bazı sorular üzerine de şu yanıtları verdi:

"- Oyuncular 2 aydır, yaptığı anlaşma gereği alması gereken parayı almadı. Risk aldılar. Tüm iyi niyetlerini göstererek hem kulüpleri, hem takım adına bunu gösterdiler. Bu saatten sonra benim oyuncularımdan isteyeceğim şey kalmadı. Doğruyu her zaman heryerde konuşuyorum. Kulüp yerine getirmesi gerekenleri şu saat itibarıyla yerine getirmesi gerekiyor.

- En son Cuma günüydü. Başkanımız burdaydı. Şunu söyledim. Bu paralar ödenecek mi, ödenmeyecek mi? Başkanımızın da bana ifade ettiği, hocam Pazartesi günü bunu ödeyeceğim. Bunu söyledi, ben de oyuncularıma bunu söyledim. Bugün için de bunun tamamlanması gerekiyordu. Ben basın toplantısını isterken de, benim düşüncem, oyuncularım karşısında söyleyecek birşeyimin kalmaması. Öyle bir durumda zaten benim burada kalmamın hiçbir anlamı yok.

- Ben once kimseye istifa edeceğimi söylemedim. Ama şunu söyledim. Ben oyunculara verilen sözlerin yerine getirilmemesi halinde burda duramayacağımı her zaman ifade ettim.

- Sıkıntıları futbolcularım bugüne kadar hiç kimseye yansıtmadılar. Parayı almadım, şu sorunlar var diye bir futbolcudan duydunuz mu? Duymamak da gerekiyor. Sorunlar var. Biz kendi içimizde çözmeye çalıştık, bugüne getirdik. Bundan sonrası bizi aşıyor. Sorumluların da kendi üzerine düşeni yapması gerekiyordu. Bugüne kadar bu olayların çözülmesi gerekiyordu.

- Cuma gününe kadar beklenmesi şansımız yok. Cuma günü bitiyor. Cuma gününe kadar bu oyuncuların mukavele, muayene ve federasyon tescili, lisans çıkması gerekiyor. Benim bu oyunrculara bu saatten sonra söyleyecek hiçbir şeyim kalmadı. İki ay evvel alması gereken paraları ben bugüne kadar tuttum. İnandılar, güvendiler, beklediler. Sonuç olarak bugüne geldik. Bugünden sonra benim oyuncumdan isteyecek birşeyim kalmadım. Cuma gününden sonra neler olacağını zaten konuşuyoruz. Ben oyuncuma maça çıkmayın, idmada çıkmayın diye bir ifade kullanmadım. Tam tersine bu sıkıntıları aşmamız, birbirimize yardımcı olmamız, anlamamız gerekir dedim. Nereye kadar, buraya kadar. Oyuncular üzerine düşeni yaptılar. Kulüp de yapmış olsa, yaptığını çok rahat ifade ederdik. Oyuncudan kaynaklanan bir sıkıntı yok. Sonuç olarak, iyi bir takım oluşturduk. İşimizi yapmak istiyoruz. Bugüne kadar bu oyuncuları beklettim. Şu saatten sonra yönetim devam etmiş olsaydı benim söyleyecek sözüm yoktu. Şimdi niye bırakmıyorum. Çünkü oyuncuların bu sorununun çözüleceği bir ortam oluştu diye düşünüyorum. Benden de istenen aman bu takımı dağıtma. Ben gidersem, oyuncu da giderse sonra yine bugüne kadar haklı olduğumuz bölümde bizi haksız duruma düşürecekler. Biz görevimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok doğru şekilde yapmak istiyoruz. Hiçbir zaman Malatyaspor’un veya herhangi bir kulüpte yanlışlar içerisinde olmadık, hep doğruları yaptık. Bugün de aynı şeyi yapıyoruz."

BOYKOT YOK..
Bu arada, Yıldız, futbolcularının antrenmanı boykot etme gibi düşüncelerinin olmadığını ve hiçbirşey olmamış şekilde Gaziantep Belediyespor maçı hazırlıklarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Malatyaspor'da futbolculara "hemen" ödenmesi gereken paranın 2 trilyon civarında olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız