SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Macarlardan 'Şarka' Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin, Macaristan'dan bir heyetin Malatya'ya gelerek, kayısı ve kayısı hastalıkları hakkında bilgi alışverişinde bulunduğunu söyledi.

Zengin, "Macaristan'dan ilimize gelen bir heyet, Malatya kayısısı hakkında bilgiler alarak, kendi ülkelerindeki kayısı yetiştiriciliği hakkında bilgiler verdiler. Ağırlıklı olarak kayısı konusunda en büyük hastalık olan şarka hastalığı üzerinde durduklarını bizlere söylediler ve bununla ilgili bilgi verdiler. Şarka hastalığına karşı 10 ayrı tür geliştirdiklerini ancak bizde bulunan Hacıhaliloğlu kayısısı gibi kurutmalık değil, sofralık olduğunu ilettiler. Ancak, Hacıhaliloğlu kayısısının şarka hastalığına karşı hassas olduğunu söylediler. Macaristan 250 çeşit kayısı türü geliştirmiş, biz de 300 çeşit bulunuyor. Dediklerine göre şarka hastalığından dolayı sıkıntı yaşamışlar. Bize de şarka hastalığı gelmeden önlememiz gerektiğini söylediler. Ben ülkelerindeki kayısıyla ilgili en büyük sıkıntılarını sorduğumda, sıkıntılarının şarka hastalığı olduğunu belirttiler. Dışardan gelen fidan ve anaçların şarka hastalığı taşıyabileceğini bizlere söylediler. Biz de dışardan fidan getirmediğimizi söyledik. Özellikle fidan üreticilerinin bahçelerine yakın özellikle akasya ağaçlarını yetiştirmemelerini, akasya ağacının şakraya hassas olduğunu söylediler ve bize eğitim verdiler. Gelecek yıl konuyla ilgili olarak bir sempozyum düzenlenmeyi düşünüyoruz. Yaptıkları çalışmalarda da birlikte hareket etme önerisinde bulundular. Karşılıklı görüş alı verişinde bulunduk" dedi.

Zengin, ayrıca Gürcistan'da yapılacak olan kiraz ile
ilgili toplantıya katılacaklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız