SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Maçlara Gitmeyeceğim, Çünkü..'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:57:17
'Maçlara Gitmeyeceğim, Çünkü..'
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’un Divan Kurulu Başkanı ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeni Malatyaspor’un şampiyonluk yarışından kopmadığını ifade ederek, takıma herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi. 

Çakır, Yeni Malatyaspor’a, Malatya Belediyesi olarak ciddi destek verdiklerini ve bunu siyaset için yapmadıklarını belirterek, “Futbola siyaset bulaştırmak istiyorlar son süreçte. Bunlar doğru değil. Biz takıma ciddi bir destek veriyoruz ama bunu asla ve asla siyaset için yapmıyoruz. Sporla ilgili tek bir hareketimizi siyasetle bağdaştırmayız. Siyaset ayrı, spor ayrıdır. Spor herkesindir. Spor, AK Partili’nin, CHP’linin, DSP’linin, BDP’linin, MHP’linin, kısacası herkesindir. Ne kadar parti ya da bağımsız insan varsa herkesin hakkıdır. Herkesin de saygı duyması gerekiyor. Herkesin takımın arkasında olması ve takıma sahip çıkması gerekiyor” dedi.

“YENİ MALATYASPOR’UN BAŞARISINI İSTİYORUZ”

Yeni Malatyaspor’un başarısı için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Çakır, “Takıma, şu ana kadar belediyeden başka destek çıkan kimse yok. Normalde bunlar kesinlikle belediyelerin görevi değil. Belediyenin sorumlulukları da değil. Bu yasalarla da sınırlandırılmıştır. Ama biz her şeye şirketlerimizle, Yeni Malatyaspor’un başarısı, iyi yönetilmesi için, bir yerlere alet edilmemesi için üzerimize yük aldık. Dolayısıyla biz Yeni Malatyaspor’un başarısını istiyoruz. Yeni Malatyaspor hepimizin ortak sevdası. Takımın başarısı, hepimizin başarısı olacak. Yeni Malatyaspor’un başarısı Malatya’nın markalaşması olacak. Bu nedenle herkesin sahip çıkması lazım. Sağ olsunlar arkadaşlarımız yönetimde fedakarca çalışıyorlar. Büyük bir gayretle çalışıyorlar. Hiçbir beklentileri yok. Çok da başarılılar” şeklinde konuştu.

“TAKIM İYİ BİR NOKTADA”

Çakır, bütçelerine rağmen takımın iyi bir noktada olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“İyi bir yönetim ve iyi bir futbolcu grubuna sahibiz. Şampiyonluk şansımız bitmedi. Her şey şampiyonluğa endeksli değil. Yeni Malatyaspor’un adı her şeyden önemlidir. Hangi yerde olursa olsun, hangi neticeyi alırsa alsın biz takımımızı hiçbir zaman küçümsemeyiz. Hiçbir zaman bizim yanımızda değer kaybetmez. Ama bazıları takımı galip gelirse seviyorlar. Galip gelemediği gün ise sevmiyorlar. Yeni Malatyaspor’u, şehrimizin bir değeri olarak görmemiz gerekiyor. Takımımızın iyi gününde de, zor gününde de yanında olmalıyız. Takımı demoralize edecek davranışlarda bulunmamak gerekiyor. Takıma katkı sunabiliyorsa katkı sunmalı, katkı sunamıyorsa da susmalıdır. Herkes şampiyonluk ister. Biz de tabi ki birincilik ve şampiyonluklar isteriz. Ama bu futboldur. Masa başı oyunları, hakem hataları olabiliyor. İsyan edecek halimiz yok. Burayı terbiye edecek halimiz de yok. Birilerini hizaya getirecek halimiz de yok.”

“MAÇLARA GİTMEYECEĞİM”

Seçime kadar maçlara gitmeyeceğini açıklayan Çakır, “Ama mevcut bir sistem var. Bu sistem içerisinde Malatya’yı temsil etmeye çalışıyoruz. Takıma çok ciddi kaynak ayırıp, destek sağlıyoruz. Yeni Malatyaspor’un başarısı için çalışıyoruz. Bunu asla siyasete bulaştırmamak lazım. Onun için ben seçime kadar maçlara gitmeyeceğim. Çünkü orası sporun yapıldığı bir yer. Burası herkesin ortak malıdır. Eğer takımı seven varsa, eleştiriden ziyade, maddi olarak katkı sağlanırsa, Yeni Malatyaspor’a daha büyük bir iyilik yapmış olurlar. Çok iyi bir Malatya ekibinin çıkıp, takımın yönetimini almasını da gönülden diliyoruz ve bekliyoruz. Ama samimi olmalı, emeğini ve maddi olarak katkı sunabilmeliler. İnşallah böyle bir yapı çıkar” diye konuştu.

“GÖREVİ BIRAKMALARI KAOS OLUR”

Çakır, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu ile yaptığı görüşme hakkında da, “Ben arkadaşlarımızın hiç eksikliğini görmedim. Görevi aldığımız günden beri yönetime koyduğumuz Emin Katipoğlu başta olmak üzere Ertan Mumcu ve ekibi çok büyük emekler verdiler. Bu arkadaşlarımızın bir eksiği, hatası ya da kusurunu görmedik. Hiçbir anlamda görmedik. Ne yönetim zafiyeti ne zaman ayırma konusunda ne de farklı bir hata görmedik. Bu hataları görmeyince arkadaşlarımızın da burayı bırakıp gitmeleri, Yeni Malatyaspor için kaos olur. Bu arkadaşlarımız bıraktığı takdirde biz ne yapacağız? Biz de bırakacağız. Yazık günah değil mi? O açıdan biz arkadaşlarımıza buranın toplumun ve kamunun malı olduğunu söyledik. Burası bin ya da 3 bin kişinin malı değil. Burası 1,5-2 milyon insanın ortak sevdası. Onun için buna sahip çıkmalıyız. Arkadaşlarımız da yola devam edecekler” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız