SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maçtan Bazı Notlar..

A- A+ PAYLAŞ

• Her iki takım 1989-90 sezonundan bu yana ilk kez resmi bir maçta karşı karşıya geldi. O sezon her iki takım 1. Ligde (şimdiki adı Süper Lig) mücadele ediyordu. Malatya’da oynanan maç 1-1 sonuçlanmış, Malatyaspor Bolu’da rakibini 2-0 yenmişti. Ligin sonunda Malatyaspor şampiyon Beşiktaş’ı 2-1 yenip küme düşerken, Boluspor son maçta Ankara’da Ankaragücü’nü (Ankaragücü 1 hafta önce Malatyaspor’u Malatya’da 4-1 yenmişti) 4-0 yenip kümede kalmıştı. Ardından dönemin Malatyaspor Başkanı Metin Kaya Çağlayan, Bolu takımının 2-0 üstünlüğüyle sonuçlanan Adana Demirspor-Boluspor maçında şike yapıldığını ileri sürmüş, belgelerle bunu kanıtlamış ve Tahkim Kurulu ve Yargıtay kararlarıyla şike ispatlanmıştı. Ne var ki dönemin Federasyonu bunu uygulamamış ve Malatyaspor, belli bir tazminat ödemesi karşılığı, düştüğüyle kalmıştı. Her iki takım futbol tarihleri boyunca birçok kez karşılaştılar. Boluspor 1. Ligde fırtına gibi estiği bir dönem, 1981-82 sezonu, o dönem 2. Ligde oynayan Malatyaspor ile Türkiye Kupasında karşılaştı. Türk futbolunun en büyük yıldızlarından "Şeytan" lakaplı Rıdvan Dilmen’in 19 yaşındayken forma giyip bir gol attığı maçı Malatyaspor 3-1 kaybederken tek golü Ali Rıza Tunçyürek’ten gelmişti. Malatyaspor, Bolu’da Boluspor’u 2-1 yenmeyi başarmış ama elenmişti. Tarihinde ilk kez 1984-85 sezonu 1. Ligde oynamaya başlayan Malatyaspor, ilk galibiyetini 3-1'lik sonuçla ligin 3. haftası Boluspor'dan almıştı. Malatyaspor, bu maçtan önce 1. hafta sahasında Fenerbahçe ile golsüz berabere kalmış, 2. hafta İstanbul'da Galatasaray'a 2-1 yenilmişti. Serginho, Eder, Carlos gibi 1982 ve 86 Dünya Kupası yıldızlarını 1988-89’da getiren Malatyaspor’un Serginho ile Eder’in forma giydiği (bu futbolcu daha sonra ülkesine dönüp geri gelmedi) Malatya tarihinin en çok seyircili maçlarından biri olan sezon açılış karşılaşmasında konuğu da Boluspor’du. Malatyaspor, o maçı 4-2 kazanmıştı.

• Hafta başında yapılan uyarıya karşın seyirciler maça son dakikalarda gelmek isteyince turnikelerde yoğunluk yaşandı ve bazı seyirciler maç başladıktan sonra stada girebildi. Bunun üzerine bir grup seyirci “yönetim uyuma, taraftarın dışarıda” diye tezahürat yaptı.

• Karşılaşmayı izleyen yaklaşık 4 bin seyirciden; Maraton Tribünü ile ŞKÖ Endüstri Meslek Lisesi tarafındaki Açık Tribünde çoğunluğu gençlerden oluşan bir grup taraftar takımını maç boyunca desteklerken, diğer seyirciler maçı izlemekle yetindi. Maç bitiminde beklenen galibiyet gelmeyince bu kez destek veren taraftar grubu “böyle gelmiş böyle gidecek bıktım illallah” diye tempo tutturdu.

• Malatyaspor ve Boluspor takımları denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde bir oyun çıkardılar. Her iki takım da savruk bir görüntü çizerken, çok sayıda top kaybı yaptılar; bazen en kolay pozisyonlarda bile hata yapıp topu rakibe kaptırdılar. İki takımın mücadele gücü yüksekti ve son dakikaya kadar oyundan düşme belirtisi göstermediler ama oyun kaliteleri çok düşüktü. Serdar Samatyalı’nın son dakika şutu dışında taraflar kaleyi bulan tek bir şut bile atamadılar, önemli pozisyonlarda atılan tüm şutlar autla sonuçlandı. Malatyaspor, kadro yetersizliğinden kaynaklanan sıkıntıyı fazlasıyla hissetti. Sarı-kırmızılı ekip her ne kadar rakibine ezilmediyse de rakibine üstünlük de kuramadı. Malatyaspor, gol yollarında çok yetersiz kaldı. En etkili gol silahı Taner’in ceza alanı içinde dolaşmaktan ziyade ceza alanı civarında dolaştığı, 2 pozisyon dışında pozisyona dahi giremediği görüldü. Gol için bastırılan son saniyelerde bir pozisyonda Taner’in taç atar ve Serdar’ın da bu topu alırken görülmesi, Malatyaspor’un gole ne kadar uzak kaldığının göstergesiydi. Takımın en etkisiz isimlerinden Atilla Birlik en çok faule maruz kalan oyuncu oldu. Maç sonu konuşan Boluspor Teknik Direktörü Serhat Güller, açıklamasında 1 puana geldiklerini ama maçın umduklarından kolay geçtiği yolunda konuşması Malatyaspor’un performansının da bir göstergesiydi.

• Maçta bir grup taraftar “gereksiz bir şekilde” o anda oynanan Bolu maçını bırakıp, bir hafta sonra oynanacak Elazığspor maçına atfen kısa bir süre çirkin tezahüratta bulundu.

• Bu arada maç sırasında, tribündeki taraftarlara Malatyaspor bayrakları ve plastik bayrak sopaları dağıtıldı. Özellikle gençlerin bulunduğu bölümde bayrak kapma izdihamı yaşandı.

• Protokol tribününün İlhan Kavuk başkanlığındaki yeni yönetimin göreve başlamasıyla birlikte düzelen görüntüsü, Bolu maçında da bir kez daha görüldü. Vali ve Ordu Komutanı ile üst rütbeli subaylar, birçok üst rütbeli bürokrat protokol tribününde maçı izlerken, komutanların eşleri de tribünde yeraldılar. Bu arada, Bem Bir Sen’in genel kuruluna katıldığı bildirilen Belediye Başkanı Cemal Akın’ın bu nedenle maça gelemediği öğrenildi.

• Malatyaspor Başkanı İlhan Kavuk, maç sonrası yaptığı açıklamada, 3 maçtır kulübün yönetiminde olduklarını, önceki 2 maçta sergilenen oyundan çok uzak bir futbol sergilendiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız