SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maçtan Bazı Notlar

A- A+ PAYLAŞ

• Malatyaspor – Orduspor maçına ilgi, diğer maçlara göre yüksekse de, tam beklendiği gibi olmadı. Özellikle kale arkalarında önemli boşluklar vardı. Maraton tribününün sağ tarafında bulunan bir grup seyirci maç boyunca susmazken, diğer bölümler karşılaşmayı, pozisyonlar haricinde sessiz izledi. Karşılaşmayı 15 dolayında Ordulu taraftar da izleyip, takımlarına tezahürat yaptı. Maç D Spor Kanalından canlı yayınlandı.

• Protokol tribününde Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaaddin Örsal, aynı zamanda Malatyaspor yönetim kurulu üyesi olan Belediye Başkan Vekili Muammer Özpolat, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, birçok daire müdürü, MEV Başkanı Şaban Taçyıldız da maçı izlediler. Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP'nin Tekirdağ'daki toplantısına katıldığından maça gelemedi.

• Protokol tribününde daha önceki haftalarda şikayet konusu olan “ne iş yaptığı, hangi nedenle orada bulunduğu, nasıl içeriye alındığı belli olmayan” şahısların bu kez alınmamış olmaları dikkat çekti. Protokol tribünündekiler, daha önce çok rahatsız oldukları küfür edenlerden böylece kurtuldular.

• Karşılaşmanın devre arası anons sistemiyle tribünlere seslenen Basın Sözcüsü Ali Cengiz, takımı sıkıntılı döneminde yalnız bırakmayan Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Kayyum Heyeti, futbolcular ve taraftarlar ile 91 Bin Dev Öğrenci Projesinin öğrencilerine teşekkür etti. Cengiz, taraftarları centilmence takımlarını desteklemeye çağırdı. Bu anons tribünde alkışlarla karşılandı.

• Maçın ilk yarısının son anlarında ilginç bir hakemlik uygulaması yaşandı. Hakem oyuna 2 dakika ilave etmişti. 45+2 oynanırken Ordu sağ kanatta bir serbest atış kazandı. Cafercan’ın şutunu Emrah kornere atarken dakikalar 45+3’ü çoktan geçmişti. Hakem Koray Gençerler bu korneri, “uzatmanın uzatması olmaz” mantığıyla attırmayıp oyunu bitirirken, Orduspor oyuncuları çevresini sarıp “hocam niye korner atılmadan maçı bitiriyorsunuz?” diye itiraz ettiler.

• İkinci yarı başladıktan sonra kapalı ve maraton tribününden iki kez sahaya konfeti atıldı. Bu nedenle oyun iki kez durdu, konfetiler temizlendikten sonra yeniden başladı.

• Maçın ilk yarısı iki takımın denk mücadelesi şeklinde geçti. Malatyaspor kanatları kullanmakta sıkıntı çekti, fazla pozisyon bulamadı. Ancak ev sahibi takım rakibine de pozisyon vermedi. Bu bölümde Serdar Samatyalı’nın bir şutu ve Hakan Söyler’in kaçırdığı Taner’in pozisyonu tribünlere heyecan getirdi. İkinci yarı daha canlı oynayan ve üst üste fırsatlar yakalayan Malatyaspor, kaptanı ve golcüsü Taner’le öne geçti. Maçın geneli savunmada sürekli çok adam bulunduran Ordu, bu gol sonrası rakibinin üstüne gelmeye başladı ama savunma güvenliğini yine de ihmal etmedi. Malatyaspor, Ordu’nun baskılı olduğu bölümde rakibine 1-2 pozisyon verdi.

• Malatyaspor Teknik Direktörü Fahrettin Ömeroviç, takımı 1-0 öne geçtikten ve Ordu baskısı atlatılır gibi olduktan sonra, son dakikalarda galibiyeti korumaya yönelik oyuncu değişikliklerine gitti. Güngör, Atilla ve Taner yerlerini Ersin, Turgay ve Tayfur Emre’ye bıraktılar. Bu dakikalar Malatyaspor seyircisi için stres dolu anlardı. Ancak son dakikada Serkan Dökme’nin attığı güzel gol sarı-kırmızılıları rahatlattı, İnönü Stadı bayram yerine döndü. Maç sonrası Vali Daşöz ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Iğsız, kulüp başkanı Kavuk'u tebrik ettiler.

• Karşılaşmanın 70. dakikaları oynanırken Malatyaspor taraftarları Vali Halil İbrahim Daşöz ile Malatyaspor Başkanı İlhan Kavuk’a sevgi gösterilerinde bulundular.

• Malatyaspor eski Başkan Vekili Celal Birsen’in gönderdiği sarı-kırmızılı bayraklardan 2 bin 500’ü devre arasında taraftarlara dağıtıldı. Tribünler sarı-kırmızılı bayrak şovu yaptılar.

• Başkanı İlhan Kavuk, maç sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Orduspor maçında iyi futbol ortaya koyarak attıkları 2 gol sonrasında 3 puan alıp derin bir nefes aldıklarını bildirdi. Takımın ilerleyen günler ve haftalarda daha iyi olacağını aktaran İlhan Kavuk, elbirliği ile sıkıntılı günlerin geride kalması için çaba göstereceklerini dile getirdi.

• Vali Halil İbrahim Daşöz, maç sonrasında “Bütün Malatya halkının beklediği şeydi. Bütün şehir hasretti. Güzel bir maç oldu. Staddaki ambians güzeldi. Bir kalite geldiği belli oldu. Bundan böyle hep böyle olmasını diliyorum. Yeni yönetime herkesin destek olmasını diliyorum. Böyle kenetlendik mi, bu güzellikleri sürekli yaşayacağız.”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız