SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maçtan Notlar..

A- A+ PAYLAŞ

• Yaklaşık 5 bin dolayında Malatyasporlu taraftarın izlediği maçta 50 dolayında Altay taraftarı da staddaydı.. Malatyaspor taraftarları ile Altay taraftarları arasında zaman zaman sözlü sataşmalar yaşandı.

• Kale arkasının Maraton tribününe yakın bir bölgesinde çıkan arbede nedeniyle polisin takındığı tavır özellikle maraton tribünündeki taraftarların tepkisine neden olurken, taraftarların tel örgüye yönelmeleri üzerine kapalı tribün bölgesinde bulunan polislerde bu bölgeye gönderildi.

• İl yöneticileri ve bazı siyasilerinmaçta olmamaları nedeniyle taraftarlar uzun sure ‘ Sahipsiz Malatya’ sloganı attı.

• Karşılaşmayı izlemek üzere protokol tribününe gelen SP Belediye Başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi’ye büyük bir tezahurat yapıldı. Kalabalık taraftar topluluğu ‘Çerçi Başkan Malatya Şampiyon’ şeklinde slogan attılar. Bu arada tribünlerde Çerçi’nin posterleri açıldı.

• CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İl Başkanı Celal Berktaş ve Belediye Başkan adayı Ömer Şarapnal da, maçı protokol tribünün alt sıralarından izlediler.

• Maraton tribününde rahatsızlanan bir taraftara 112 Acil Servis Ambulansı ile müdahalede bulunuldu.

• Karşılaşmanın ilk yarısının bitimine saniyeler kala kırmızı kart gören Celil’e takımı 10 kişi bırakması dolayısıyla bir grup taraftar tepki gösterirken, Celil güçlükle soyunma odasına götürüldü.

• Karşılaşma sırasında tribünlerde bulunan Vaiz Demirci adlı 54 yaşındaki taraftar soğuğa rağmen maçı yarı çıplak izleyerek, dikkatleri çekti. Açık tribünde ise bazı taraftarlar ısınmak için ateş yakmışlardı.

• Karşılaşmanın 71.dakikası oynanırken, Alper’e rakibine sert girdiği gerekçesiyle hakem tarafından 2. sarı kart gösterildi ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Malatyaspor yaklaşık 20 dakika sahada 9 kişiyle mücadele etmek zorunda kaldı.

• Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından tribünler, sahada 9 kişi kalmalarına rağmen mücadeleci oyun ortaya koyan futbolcuları tribünlere çağırdılar ve ‘ Taraftar sisizle gurur duyuyor’ sloganı attılar.

• Maç sırasında hakem Serkan Çınar'ın verdiği kararlar Malatyaspor taraftarının tepkisine yolaçarken, 90 dakikada 2 Malatyasporlu futbolcuya kırmızı kart gösteren hakem maç sonrası da uzun süre protesto edildi.

• Haşim Karadağ, 'Maçtan önce hakemle ilgili söylediklerimiz maçta çıktı. Ligin ilk yarısındaki Giresunspor maçında 5 metre ofsayttan aleyhimize gol veren, Karşıyaka maçında puanımızı alan hakem bugünkü maçın atmosferini kaldıramadı. Kartlarda bize cömert davrandığı gibi Altay'a da davransaydı, karşılaşma belki de ona on bitecekti. Merkez Hakem Kurulu ve Futbol Federasyonu'ndan rica ediyoruz, daha dikkatli olsunlar. Bu hakemlerle olmuyor'' ifadelerini kullandı. Takımın ligde kalacağından şüphesinin olmadığını, taraftarların da buna inanması gerektiğini dile getiren Haşim Karadağ, ''Şartlar ne olursa olsun bu takım ligde kalacak.'' dedi.

• Karşılaşmanın bitiminden sonra bir grup taraftarın saha dışında olay çıkarması ve taş atmalarına polis müdahele ederek taraftarların uzaklaşmaları sağılanırken, bu sırada bazı kişilerde kısa süreli gözaltına alındı.

• Gözaltına alınan kişilerin fotoğraflarını çekmeye çalışan ve neden gözaltına alındıklarına ilişkin polise soru soran bazı basın mensuplarına polisin sert tavrı nedeniyle bazı basın mensupları ile polisler arasında tartışma yaşandı. Tartışma, diğer basın mensupları ve polis ilgililerinin araya girmeleriyle sonuçlandı.

• Maç sonrası soyunma odasında yapılan basın toplantısında, “basın mensubu” olduğu iddiasıyla salona giren bazı kişilerin, soru sorarkenki “ukala” ve hatta terbiye sınırlarını epeyce zorlayan tavırları tepki toplarken, basın kuruluşlarının bu tür davranışlar içerisine giren elemanlarını uyarması gerektiği ortaya çıktı. İki eli cebinde olduğu halde Altay Teknik Direktörü Tahir Karapınar'a soru sormak isteyen bir kişi, Karapınar tarafından sorulan "Siz kimsiniz?" sorusunu "Basın mensubu" diye yanıtlarken, oradaki diğer basın mensuplarından da tepki gördü.

• VE PUAN DURUMU..
Bank Asya 1. Liginde 26. hafta maçları biri hariç tamamlanırken, puuan durumu da şöyle oluştu:

1.Manisaspor 25 49
2.Diyarbakırspor 26 47
3.Karşıyaka 26 45
4.Kasımpaşa 26 43
5.Boluspor 26 42
6.Altay 26 42
7.Çaykur Rizespor A.Ş. 26 39
8.Orduspor 26 36
9.Adanaspor A.Ş. 26 35
10.Kardemir D.Ç. Karabükspor 26 34
11.Gaziantep B.Ş. Bld.Spor 26 31
12.Kartalspor 26 31
13.Samsunspor 26 31
14.Giresunspor 26 30
15.Güngören Belediyespor 26 30
16.Malatyaspor 26 28
17.Kayseri Erciyesspor 26 25
18.Sakaryaspor A.Ş. 25 22

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız