SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maçtan Notlar

A- A+ PAYLAŞ

* Malatyaspor'un 40. kuruluş yılı kutlamalarını başlattığı 2005- 2006 sezonunun kendi sahasında ligin yeni ekibi Vestel Manisa ile oynadığı ligin ilk maçını izlemek isteyen Malatyaspor taraftarları, tribünleri doldurmuşlardı. Maç öncesinde ve maçın ilk dakikalarında özellikle Maraton tribünde oturan 300 kişilik bir grup, tribünleri tezahüratlarıyla yönlendiriyorlardı.

* Malatyaspor maça, Esenlik şirketi aracılığıyla olan katkıları nedeniyle belediyeye teşekkür eden pankartla çıkmıştı. Devre arasında da, şirketin çekinin Malatyaspor'a teslimi dolayısıyla tören yapıldı.

* Sivas maçında 90 dakika forma giyen İbrahim Kargbo "sağlık sorunları" gerekçesiyle sözleşmesi feshedileceğinden Malatyaspor'un kadrosunda yoktu. Cuma günü açıklanan Ümit Milli Takım kadrosuna alınan genç futbolcular Ramazan Kahya ve Hakan Aslantaş'da, milli takımdan gelen bu morale karşın, Malatyaspor'un Manisa maçı kadrosunda yer bulamamışlardı.

* Karşılaşma, cami tarafındaki kalenin ağlarının kontrolunu yapan yan hakemin titizliği ve ağların sağlamlaştırılması çabası nedeniyle birkaç dakika geç başladı.

* Maç başladıktan itibaren Malatyaspor'un gelişen ataklarında son vuruş beceriksizliği, yüksek pas hataları, ileri ve geri paslardaki isabetsizlikler rakip takım ataklarını başlatırken, Manisa kalesi çevresinde kazanılan serbest vuruşların tamamını kalecinin kucağına gönderen Bilal, seyirciden "Kaleci çalıştırıyor sanki" tepkisi aldı.

* Malatyaspor'un büyük umutlarla aldığı Okan'ın yanı sıra Mustafa Özkan'ın vasata dahi ulaşamayan performansları, maçın ilerleyen dakikalarında taraftarın tepkisini artırdı. Özellikle Okan, Toth, Bilal ve Mustafa Özkan'ın ilk yarıda yakaladıkları mutlak pozisyonlardan yararlanamamaları sinirleri gerdi. Malatyaspor'un sonuçsuz kalan ataklarının ardından başlayan kontraataklarda, Malatyaspor'un özellikle orta sahasının yetersizliği ve defansın da hatalar yapması, konuk takımı gol pozisyonlarına soktu. Ancak, ilk yarıda her iki takım da gol kaydına muvaffak olamadılar.

* Karşılaşmanın ikinci yarısında Malatyaspor'un çabaları vardı. Ele geçen gol fırsatları yine cömertçe hazırlanırken, Vestel Manisa ilk golü bulduktan sonra etkisini artırdı. Malatyaspor taraftarları maç öncesinde ve gole kadar oldukça arzulu biçimde takımlarını desteklediler. İlk golden sonra bu destek devam etti. Ancak ikinci golden sonra tribünlerin önemli bir bölümü desteği bıraktı. Bu sırada maraton tribününde desteğe devam eden taraftar grubu, üçüncü golden sonra çıkış kapılarına yönelen taraftarları protesto etti. Kapıya yönelen seyircilerin sıkıntı yaşamaması için tahliye kapıları açıldı.

* Malatyaspor'un gol umudu olarak transfer ettiği Okan, son hareketlerdeki beceri noksanlığı nedeniyle hayal kırıklığı yaratırken, konuk takım farkı 3'e çıkardıktan sonra, tribünlerde bu oyuncunun değiştirilmesi gerektiğine ilişkin tepkiler duyulmaya başlandı. Nitekim 72. dakikada bu oyuncu yerini Taner'e bıraktı. Okan oyundan çıkarken bir grup tarafından yuhalandı. Ancak, Taner de bekleneni veremeyince tepkilerden payını aldı. Daha önceki dakikalarda değiştirilen Mustafa Özkan da tepki gören oyuncuların başında geldi. Tribünlerde, fark açıldığı sırada küçük grupların "Feyyaz İstifa" diye bağırdıkları duyuldu.

* Malatya seyircisi dördüncü golden sonra, takımını yuhalarken, “beş” diye tempo tuttu. Manisa’nın golü gelince de “goolll” diye bağırdı. Taraftarlar maçtan sonra Vestel Manisa oyuncularını çağırıp alkışlarla soyunma odasına gönderdiler.

* Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, maç boyunca yerinde durmadı. Eriş, takımı farklı önde iken yaşanan bir pozisyonda, lehlerine faul verilmediği gerekçesiyle itiraz edince, 4. hakem tarafından uyarıldı.

* Vestel Manisa’da, daha önce Malatyaspor’un formasını giymiş Serkan Özsoy ve Mithat Yavaş kadroda; yine eski bir Malatyaspor’lu İnanç Gültekin yedek listede yer aldı.

* Ligin ilk haftasında İstanbul'da oynanan maçta, yine ligin yenilerinden Sivasspor ile karşılaşan Malatyaspor'un, o maçın istatistiklerine göre topa sahip olma oranının yüzde 32'de kalması, rakibinin yüzde 68'lik oranda topu kontrol etmesi ve sergilenen futbolun kalitesizliği, Vestel Manisa maçı öncesi geleceğin alarm sinyalleri olarak görülüyordu. Bir sonraki hafta gelen ve Malatyaspor'un tarihinin en ağır iç saha yenilgilerinden birinin, hem de ligin yeni ve bazı otoriteler tarafından küme düşmeye aday olarak gösterilen takımlarından biri karşısında alınması, ilk maçtaki kötü sinyallerin teknik heyet tarafından yorumlanamadığı şeklinde değerlendiriliyor. Teknik Direktör Feyyaz Uçar'ın geçen sezon takımın başına getirilmesinin ardından, "çok zor" alınan puanlar, takımın etkili futbol oynayamaması nedeniyle kafalarda beliren endişeler, ligin ilk iki haftasındaki performansın ardından, Uçar'ın kredisini hızla tüketmekte olduğu şeklinde yorumlanıyor. Maç sonrası tribünlerde çoğunlukla konuşulan Uçar'ın durumu idi.

* Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi, maçtan sonra hayli üzgündü. Tanrıverdi, karşılaşmanın ilk 60 dakikasında daha net gol pozisyonlarına giren taraf olduklarını, bir gol bulmaları halinde farkın gelebileceğini, ancak konuk takımın golü bulduktan sonra şok goller yediklerini belirterek, "Futbolun cilvesi bu. Top bugün bizi sevmedi. Her an öne geçebilir, fark atabilirdik. Golü yiyince bozulduk. Takımın genç olması ve çok çabuk etkilenip toparlanamaması farkı getirdi. 5-0'dan sonra bile 3 net pozisyonu değerlendiremedik. Bu maçta hatalarımızı ve eksiklerimizi gördük. En kısa zamanda gidereceğiz, gerekli takviyeleri yapacağız." dedi. Tanrıverdi, teknik direktör Feyyaz Uçar'ın durumunu değerlendirmenin de "erken" olduğunu sözlerine ekledi.

* Malatyaspor, bu sonuçla tarihi bir yenilgi almış oldu. Malatyaspor, 1. lig tarihinde daha önce, 1987-88 sezonunda seyircisiz oynanan bir maçta Adana Demirspor’a İnönü Stadı’nda 7-2 yenilmişti.

* Malatya'daki su sıkıntısı, İnönü Stadı'nı da etkiledi. Hem kapalı tribün, hem de maraton tribünü musluklarına su gelmemesi nedeniyle taraftarlar tepki gösterdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız