SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maçtan Notlar...

A- A+ PAYLAŞ

* Maraton tribününe “Pakistan Kardeştir Şimdi Sıra Bizde”, “Çocuklar Bizim Herşeyimizdir” pankartları asıldı. Her iki takım kan bağışına destek çağrısı içeren pankartla sahaya çıktılar ve bu büyük alkış aldı.

* Maçtan önce bir süre yağan yağmur, zemini tamamen ıslattı. Bu nedenle futbolcular birçok pozisyonda kayarak düştüler. Fevzi’nin maçın sonlarına doğru bir pozisyonda sektirdiği topta da kayganlık rol oynadı.

* Bu arada maç başlamadan ilginç bir an yaşandı. Stat hoparlöründen yükselen müzik sesi maratondaki taraftarların tezahüratını bastırınca, seyirci buna tepki gösterdi.

* Karşılaşmayı 7 bin civarında Malatyaspor, 500 kadar Beşiktaş taraftarı izledi.

* İlk yarıdaki bir pozisyonda, Beşiktaş'ın son dönem problem oyuncusu Ailton'un, atılan bir topun auta çıkması için önüne hamle yapan kaleci Fevzi'nin ayağına kasten basması, Fevzi'nin tepkisine yolaçarken, hakem bu pozisyonda herhangi bir müdahalede bulunmadı.

* Maçın 48. dakikasında hakem Mustafa Çulcu, Malatyaspor atağında topu elle kesen İbrahim Toraman’a sarı kart göstermedi. Bu, Malatyaspor oyuncuları ve seyirciden büyük tepki aldı. İlk yarının sonunda Malatyaspor serbest atış kullanacakken, Çulcu atışın kullanılmasına izin vermedi. Maçın sonuna 5 dakika eklenince de taraftar büyük tepki gösterdi.

* Malatyaspor Teknik Direktörü taktik verirken bazen 4. hakem Yıldıray Aslan yerine geçmesini istedi. Maç bitiminde Doğan’ın yanına gelen Aslan, görevini yaptığını belirtip, Doğan’ın yanlış anlamamasını istedi.

* Karşılaşma sonrası Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, 71. dakikadaki golün ardından futbolcuların geri çekilmesinden yakınırken, rakibin beraberlik golü gelmeden önce yaptığı değişiklikle kendisinin de aslında sahadaki futbolcuların eleştirdiği psikolojisine uyduğunu gösterdi. Doğan, karşılaşmanın 69. dakikada oyuna giren ve 71. dakikadaki golde büyük katkısı olan "diri" forvet oyuncusu Taner'i durum 1-0 iken 86. dakikada çıkarıp, yerine defans oyuncusu Ömer Erdoğan'ı aldı. Beşiktaş'ın tüm hatlarıyla yüklendiği bir anda, Malatyaspor'un kontraatakla ikinci golü bulabileceği dönemdeki Ziya Doğan tercihi, pek anlaşılamadı.

* Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi, maç sonrası açıklamasında, ilk yarıda iyi mücadele ettiklerini, ikinci yarıda da etkili futbol oynadıklarını ve önemli pozisyonlar bulduklarını, ancak tecrübesizliğin kurbanı olduklarını söyledi. Öne geçtikten sonra "panik yaptıklarını" ve Beşiktaş'ın da böylece etkili olmaya başladığını Belirten Tanrıverdi, "10 dakika süreyle üstümüze geldiler. Üstümüze geldikleri için karşı atakla 2. golü bulabilirdik. Ama olmadı. İlk golü atan ve uzatmada golü yiyen olunca üzüldük."dedi ve oynanan futbolun özgüven kazandırdığını, umut verdiğini kaydetti.

* Sahanın en başarılı ismi olan kaleci Fevzi, maçtan sonra son dakikalarda gelen gollerden yakındı ve "Geçen sene Beşiktaş maçında da öyle olmuştu. O zaman 90+3'te beraberlik golünü yemiştik. Bu sefer de yine uzatmada yedik. Youla'nın şutunda sola doğru hamle ettim. Ancak, top Ahmet Dursun'un kalçasına çarpıp yön değiştirdi ve gol oldu." diye konuştu.

* Maç sonrası görüşünü açıklayan gazeteci Kazım Kanat, Malatyaspor'un iyi mücadele verdiğini ve bu futboluyla tırmanışa geçeceğini gösterdiğini söyledi.

* Bu arada, gündüz Orduzu Pınarbaşı'ndaki sahada oynanan PAF takımlar maçını ise Beşiktaş PAF 3-1 kazandı. Bu maçı, Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Tigana da izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız