SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maçtan Notlar..

A- A+ PAYLAŞ

* Malatyaspor-Konyaspor maçına ilgi Beşiktaş maçındaki düzeyde idi. Tribünlerde önemli boşluklar vardı. Maçta Konya seyircisi yoktu.

* Maç öncesi centilmenlik adına güzel görüntüler izlendi. Önce Malatya seyircisi eski teknik direktörleri Aykut Kocaman’ı ayakta alkışladı. Kocaman, bu alkışı alkış ve selamla karşıladı. Konyaspor’un Gençlerbirliği’nden transfer oyuncuları Ümit Bozkurt ve El Saka yedek kulübesine gelip, eski hocaları Ziya Doğan’ı öptüler. Aynı şekilde Malatyaspor futbolcuları da Aykut Hoca’ya koştular.

* Maç başlamadan hemen önce Konya yedek kulübesinde bulunan oyuncuların tamamı sahaya koşup, ilk onbirdeki takım arkadaşlarıyla kenetlendiler. Bu, bir grup seyircinin tepkisini çekti. Maç bitiminde konuya açıklık getiren Kocaman, futbolcuların bu davranışının kendiliğinden oluştuğunu, teknik kadronun herhangi bir talimatının olmadığını ve aynısının geçen hafta Ankaragücü maçında da yaşandığını söyledi.

* Karşılaşma oynanırken saat tam 17.57’de Pütürge ilçesi merkezli 5.3 şiddetinde bir deprem yaşandı. Tribünde oturanların bir bölümü bu depremi hissettiler. O esnada maçın 69. dakikası oynanıyordu.

* Karşılaşma oldukça gergin bir havada oynandı. Malatyaspor’un golünden sonra Konya baskı kurmaya çalıştı ve özellikle ikinci yarıyla birlikte bunda başarılı oldu. Ancak Konya takımı çok net denebilecek pozisyonlar yakalayamadı. Malatyaspor, canla başla savunma yaptı. Her iki takım çok sayıda top kaybettiler. Ev sahibi ekip son dakikalara doğru kontrataklar geliştirdi, ama son pasları iyi kullanamayınca rahatlayacak golü bulamadı.

* Hakem Cüneyt Çakır’ın bazı kararları maçtaki gerginliği daha da arttırdı. Taner Demirbaş’ın ilk yarıdaki volesi savunmanın eline çarparken, penaltı beklentileri karşılıksız çıktı. İlk yarıda Effa Owona sağ kanatta atak kovalarken rakibiyle yere düştü. Omuz omuza değerlendirilebilecek pozisyonda hakem faul kararı verince tribünler yine ayaklandı. İlk yarının sonunda Toth Balazs atak halinde iken Ceyhun Eriş tarafından düşürüldü; Malatya sarı kart beklerken, hakem gerek görmedi. Bunun üzerine Bülent Akın ile Ömer Erdoğan koşarak ‘olay mahalli’ne geldiler. Bülent, sözlü uyarı aldı, Ömer sarı kart gördü. Ardından ilk yarı tamamlandı ve Malatyaspor oyuncuları hakemin etrafını sarıp itirazlarını devam ettirdiler. Bundan önce Konyalı Yasin Çelik kendisine faul yapan Taner’i kaldırıp yere çarpınca kart gördü. Benzer kartı ikinci yarı bu kez Johansson gördü. Son dakikalarda Malatyaspor’dan Sebastian Johansson Konya korner çizgisi civarında Zafer Demir’e faul yaptı. Ardından bu oyuncunun oyunu başlatmasını engelledi. Zafer, Johansson’u sertçe itip yere düşürdü. Pozisyonun hemen yanında olan hakem ikisine de kart göstermedi ve oyunu devam ettirdi. Maçın sonuna eklenen 5 dakika tepkiye yol açtı. Çünkü oyunda o kadar büyük duraklamalar olmamıştı. Uzatmanın 2. dakikasında taç atışını geciktiren Serkan Bensol sarı kart görürken, hakem Çakır koluyla saatini işaret etti. Hakem Çakır'a daha ilk dakikadan itibaren olan tribün tepkisi, aynı hakemin Malatyaspor'un Kayseri Erciyes'le oynadığı deplasman maçında 43. dakikada Ramazan'ı oyundan atması ve benzer kart değerlendirmelerini Kayserili oyuncular için yapmamasına dair yorumlardan kaynaklanıyordu.

* Malatyaspor taraftarları maç boyunca takımlarını canla başla desteklediler. Ne var ki, bazen hakem ve rakip takıma yönelik tezahüratların dozu kaçtı. Bilindiği gibi Malatyaspor bu sezon, Vestel Manisa maçı hariç, Malatya’da oynanan tüm maçlarda çeşitli gerekçelerle para cezası aldı. Gerekçelerin çoğunluğunu kötü ve çirkin tezahürat oluşturdu. Özellikle bir grup taraftarın, "her vesileyle" küfür etmesi eleştirilere neden oldu.

* Karşılaşma soğuk ve sisli bir havada oynandı. Akşam saatlerinde şehirde ortaya çıkan hava kirliliği etkisini İnönü Stadı’nda da belli etti. Basın mensupları sis ve kirliliğin fotoğraf çekmekte güçlük yarattığından yakındılar.

* Oyunun sonlarına doğru, futboldaki yetenekleri kadar, kişiliğiyle takdir toplayan Aykut Kocaman kendisine yakışan bir tavrıyla bir kez daha alkış aldı. Konyaspor atakta iken, sağ kanatta topla buluşan Tayfun Türkmen, Malatya ceza sahası içerisinde yatan bir oyuncuyu görünce topu, biraz sinirlenerek de olsa, taca attı. Ardından tüm Malatya tribünleri bu oyuncuyu alkışladı. Bu sırada Konya yedek kulübesinden Ceyhun ile bir başka oyuncu kapalı tribüne dönüp, protesto mahiyetinde alkışladılar. Bir grup seyirci olayı fark etmezken, bu hareketi Kocaman’ın yaptığını sanıp protestoya başladılar. Sırtı dönük olan ve ilk başta ne olduğunu anlamayan Kocaman, hemen kulübeden fırladı, tribünlere döndü, sakin olmalarını istedi ve seyirci bir anda tepkisini sona erdirdi. Ardından Ceyhun soyunma odasına gönderildi.

* Karşılaşmanın 70. dakikasında Malatyaspor çalıştırıcısı Ziya Doğan, oyuncu değişiklikleri nedeniyle ortaya çıkan durgunluktan yararlanıp, 3 futbolcusunu taktik vermek için yanına çağırdı: Toth Balazs, Sebastian Johansson ve Bülent Akın. Bülent’in çağrılmasının başka bir amacı vardı. Çünkü Belçika doğumlu, Fransızca ve İngilizce bilen Bülent, İngilizce bilen Macar Balazs ve Fransızca ve İngilizce bilen İsveçli Johansson’a tercümanlık yapacaktı.

* Karşılaşma bitiminde Malatya soyunma odasında sevinç hakimdi. Teknik Direktör Ziya Doğan, maç sırasında ve sonrasında heyecandan yerinde duramıyordu. Yönetim kurulu üyeleri soyunma odasına inip hocayı ve futbolcuları tebrik ettiler. Başkan Hikmet Tanrıverdi de aşağı inip oyuncuları kutladı.

* Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, maç sonrası açıklamasında "gole kadar iyi oynadık" derken, açıklamalarını izleyen basın mensupları tebessüm ettiler. Çünkü Malatyaspor golü 4. dakikada atmıştı ve Doğan'ın ifadesine göre, "iyi oyun" sadece 4 dakika sürmüştü.

* Geçen sezon bir süre Malatyaspor'da görev yapan Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise, maç sonrasındaki değerlendirmesinde, Malatyaspor'da görevli iken yaşadığı bir maçı örnek verdi. Kocaman, geçen sezon İnönü Stadı'nda kendi yönettiği Malatyaspor'un Kayserispor'la oynadığı ve 1-0 kaybettiği maçı hatırlatarak değerlendirme yaptı. Bilindiği gibi, o maçta Kayserispor 1 atakla golü bulmuş, oyunun tamamında Malatyaspor çok üstün olmasına rağmen yenilmekten kurtulamamış, o dönemki Kayserispor antrenörü Hikmet Karaman "Çanakkale savunması yaptık." demişti.

* Malatyaspor taraftarları, İnönü Stadı'nda yaklaşık 6 ay sonra bir lig maçında galibiyet sevinci yaşıyorlardı. Malatyaspor, kendi sahasında geçtiğimiz sezonun 28 Mayıs'ta Sakaryaspor'la oynadığı son maçında rakibini 4-2 yenmiş, o tarihten Konya maçına kadar sahasında lig galibiyeti görememişti. Malatyaspor, Konyaspor'u hayli zorlanarak yenerken, özellikle son dakikalardaki rakip takım baskısı, tribündeki taraftarın nefesini kesti. Malatyaspor, bu sezon kendi sahasındaki Trabzon ve Beşiktaş maçlarında 3 puanı, son saniyelerde yediği gollerle 1-1'lik skorlarla tamamlamıştı. Ancak bu kez korkulan olmadı.

* Malatyaspor Başkanı Tanrıverdi, maç sonrasında yaptığı açıklamada, gergin bir maç oynandığını, ancak sonuçta kazanan taraf olmaktan mutluluk duyduklarını bildirdi. Kulüp Başkanı, konya maçında kadroya alınmayan Brezilyalı Chris'le devre arasında yollarını ayıracaklarını belirtirken, halen izinden dönmeyen Katatua'nın da gönderileceği sinyallerini verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız