SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maçtan Notlar..

A- A+ PAYLAŞ

• Malatyaspor, Gaziantepspor karşısında muhteşem bir taraftar desteğiyle oynadı. Biletleri hafta ortasında tükenen maçta tribünler tamamen doldu. Bu doluluk biletlerin ucuzluğundan ziyade Malatyalıların takımına olan inancının göstergesiydi. Çünkü Malatyaspor taraftarı bilet fiyatlarının normal olduğu maçlarda bile, kötü sonuçlar alınmasına karşın, takımını yalnız bırakmamıştı. Karşılaşmanın berabere gittiği, net gol fırsatlarının kaçtığı anlarda bile taraftar desteğini kesmedi. Gollerden sonra İnönü Stadı düğün alanına döndü. Gaziantep’in kaçırdığı penaltı yüreklere su serperken, tüm tribünler coştu ve maç sonuna kadar susmadı. Tezahüratlardan biri “Hükümet Düşer/Enflasyon Düşer/Malatyaspor….Düşer” idi.

• Karşılaşmanın ilk yarısının ortalarında maraton tribünü önünde görev yapan Ali Saygın Ögel’in, ayakkabısının bağları çözüldü. Bunun üzerine hakem Özkalfa “mola” aldı ve yardımcısının ayakkabılarını bağlamasını bekledi. Bu ilginç olay Serkan Bensol aleyhine verilen bir karar sonrası ortaya çıkarken, maraton tribününden “ayakkabını bağlamayı bilmiyorsun…bir de..” diye başlayan takılmaları beraberinde geldi. Bensol, söz konusu pozisyonda topu kapmış atağa giderken bu yan hakem faul bayrağı çekmişti.

• Maçın 13. dakikası oynanırken Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim stada girdi. Terim’in gelişi anonsla duyuruldu. Tribünler Terim’i alkışladı, “imparator” sesleri yükseldi. Ardından Terim “el sallamaya” davet edildi. Terim, ayağa kalkıp taraftarları selamladı. Devre arası Fatih Hoca ile Lig TV röportaj yapmak istedi. Terim “Yeni geldim, durun çayımı içeyim” karşılığını verip, röportajı “erteledi”. Terim, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık’a bir milli takım forması hediye etti.

• Karşılaşmayı yöneten hakem üçlüsü iyi bir yönetim gösterdi, skora tesir edecek hata yapmadılar. İlk yarı Toth Balazs bir pozisyonda ceza alanında yerde kaldı. Tolga Özkalfa pozisyona yakındı, devam kararı verdi. Gaziantep penaltısı öncesi Okan, rakibinin müdahalesiyle yere düşmüştü ve Malatyaspor faul beklemişti. Atağın devamında Bülent Akın ceza sahasında elle oynayınca penaltı kararı çıktı. Malatyaspor oyuncuları penaltıya değil, Okan’a yapılan faule itiraz ettiler. Penaltı kaçtıktan sonra bile bu itirazlar devam etti. Maç bitimi hakemlerin soyunma odasına gelen Başkan Hikmet Tanrıverdi ve Milli Takım Teknik Sorumlusu Terim hakemlere gösterdikleri yönetimden dolayı teşekkür ettiler.

• Maç sonrası tribünler ve soyunma odasında sevinç havası hakimdi. Futbolcular tüm tribünleri selamladılar. Son olarak kapalı tribün önüne gelip seyirciyle “sarı-kırmızı” çektiler. Maçın bitiminde soyunma odasına inen Başkan Tanrıverdi, futbolcuları kutladı. Tanrıverdi, Teknik Direktör Ziya Doğan’ı kutladıktan sonra bir kez daha futbolcuların soyunma odasına girerken, esprileriyle tanınan Malatyaspor başkan yardımcılarından Süleyman Karaman “Başkan bir daha girme. Her girmende prim miktarı artıyor” diye takıldı.

• İki takım arasındaki maç, dostluk havasında geçti. Maç bitiminde her iki takım oyuncuları birbirlerini kutladılar. 2 gol atan Okan, maç bitiminde, Gaziantepspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar başta olmak üzere kenar yönetimiyle el sıkıştı. Hakem, maç boyunca kart gösterme gereği duymadı. Maç, bu yönüyle de liglerimizde pek rastlanmayan bir şekilde kayda girdi.

• Bilal Kısa’nın gösterdiği performans yöneticileri memnun etti. Malatyaspor yöneticileri, karşılaşmayı Terim’in izlediğine dikkat çekip, Bilal’ın milli takıma çağrılmayı hak ettiği değerlendirmesinde bulundular. Malatyaspor’un iki golünde de Bilal’ın katkısı büyüktü. Bilal, maç sonrası konuşmasında, performansında, Fatih Terim'in maçı izlemesinin de etkisinin olduğunu , "Etkisi oldu tabiki.. Keşke her maçımıza gelebilseydi.." sözleriyle dile getirdi.

• Malatyaspor'da, ligin ilk haftalarındaki farklı yenilgiler ve başarısız sonuçlarda "kötü" performansıyla büyük payı olan defansın, son haftalardaki gözle görülür düzelişi, Gaziantep maçındaki hatasız oyunu galibiyette önemli rol oynadı.

• Malatyaspor, Gaziantep karşısında bu sezon kendi sahasında en iyi futbolunu oynadı ve sarı-kırmızılı takımın bariz üstünlüğü, ikinci gole kadar sürdü. Golden sonra skoru korumaya yönelik futbolu tercih etmesiyle, Gaziantep atak geliştirebildi. İlk yarı boyunca kendi sahasında 9 maç oynayan, bunların 4’ünü kaybedip, 3’ünü berabere bitiren, Konya ve Gaziantep maçlarını kazanabilen Malatyaspor, 1-0 kazandığı Konya maçında bile taraftarının yüreğini ağzına getirmiş, o maçta oyunun tamamına yakınında konuk takım oyunu kontrol etmişti. Ancak Gaziantep maçındaki üstün futbol ve 2 golle süslenen galibiyetin ardından, maçın bitimindeki saha coşkusu “Sahayı böyle de terketmek varmış!..”dedirtti.

• Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, bu maçta da “ilginç” denebilecek bir oyuncu değişikliğinde bulundu. Yükselen performansı ile dikkat çeken Toth Balazs ilk yarıda oyundan çıkarılıp yerine Taner alındı. Oyundan çıkarıldığı ana kadar sahanın iyilerinden olan Toth’un herhangi bir sakatlığı bulunmadığı öğrenildi. Tribünler, bu değişikliğe bir anlam veremediler. Değişebilecekler Johanson, Bülent Akın olarak görülüyordu. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında bu değişikliğin sorulması üzerine Doğan “futbolcular üzerinde konuşmak istemediği” karşılığını verdi.

• Yapılan tüm uyarı ve alınan milyarlarca liralık cezalara karşın tribünde zaman zaman küfürlü tezahürat yapıldı. Futbol Federasyonu temsilcilerinin her küfrü not ettiği belirtilirken, Malatyaspor’un lehine giden bir maçta bile yapılan kötü ve çirkin tezahürat tam bir sorumsuzluk örneği olarak değerlendirildi.

• Bu arada, TRT'nin Malatyaspor- Gaziantepspor maçını radyodan naklen yayınlamaması eleştirilere yolaçtı. Maçların naklen yayın hakkını elinde bulunduran TRT, Malatyaspor- Gaziantepspor maçını naklen yayın programına almadı ve aynı saatlerde Ankara'da oynanan Ankaragücü- Sivasspor maçını naklen verirken, arada Malatya'daki maçla ilgili sadece skor anonsları yaptı. Ankaragücü- Sivas maçı bittiğinde, Malatyaspor karşılaşmayı 2-0 önde götürüyor olmasına karşın, TRT spikeri naklen yayını kapatırken Malatyaspor'un 1-0 önde olduğunu söyledi ve Malatya maçıyla ilgili son söylenen bu oldu.

• Malatya’nın en büyük sorunlarından biri olan “kalitesiz yakıt” kaynaklı hava kirliliği İnönü Stadı’ndaki bir enstanteneye de yansıdı. Maçın sonunda, stad yanındaki apartmanların bacasından çıkan dumanların sahaya inişi ve yarattığı sisli manzara, Malatya’nın havasının, staddaki tesciliydi adeta. (alttaki fotoğrafta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız