SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maçtan Notlar..

A- A+ PAYLAŞ

* Malatyaspor, aylar sonra sahasında güneşli bir havada maç yapabildi. Karşılaşmaya taraftarlar ilgi gösterdi. Coşkulu bir kitle maç boyunca takımlarını destekledi. Zemin futbol oynamaya uygundu.

* Maç öncesi Malatyaspor futbolcularında bulunan yüzük ve benzeri takılar 4. hakemin uyarısıyla çıkartıldı.

* Erciyes kaptanı Timuçin Bayazıt, maç başlamadan Malatyaspor yedek kulübesine gidip eski hocası Ziya Doğan ve takım arkadaşlarıyla kucaklaştı.

* Maçtan önce Malatyaspor sahaya “Vergi, toplumda barış ve güvenliğin temelidir” pankartıyla çıktı. Malatya Defterdarı Fikret Ünal, hakem ve takım kaptanlarına çiçek verdi.

* Kaptan Mert Korkmaz sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamadı. Sahaya, kaleci Fevzi Tuncay kaptan olarak çıktı. Kayseri Erciyes takımının kaptanı, geçmişte 1 sezon Malatyaspor forması giymiş, deneyimli oyuncu Timuçin Bayazıt idi. Önceden sakatlığı bulunan Timuçin’in bu rahatsızlığı nüksedince 18. dakikada oyundan alındı. Timuçin, sahayı Malatyaspor taraftarlarının alkışlarıyla terk etti.

* Malatyaspor taraftarları ile Kayseri Erciyes oyuncuları arasında sık sık “centilmenlik krizi” yaşandı. Erciyes oyuncuları birçok kez yere düşerken, Malatyaspor atakta olmasına karşın, topu dışarı attı. Erciyesliler oyuna döndüklerinde hakemi aldattıkları gerekçesiyle tribünden tepki gördüler. Maçın başında böyle bir pozisyonda dışarı alınan Serge Die, oyuna dönerken maraton ve açık tribününden tepki görünce “sakatlandım, ne yapayım?” anlamında ellerini açtı. İkinci yarı, maç 1–1 devam ederken, Mutlu’nun sakatlandığı bir an, Malatyaspor ani bir atak geliştirirken Emrah topu dışarı attı. Hakem Yunus Yıldırım, bu pozisyonda Emrah’ın elini sıktı.

* 43. dakika oynanırken Senkerik, ani gelişen Malatya atağında, Gökhan’ın darbesiyle yere düştü. Sert faule hakem sarı kart göstermeyince Teknik Direktör Ziya Doğan, yerinden fırlayıp tepki gösterdi ve hakemden uyarı aldı. Doğan, maç sonrası yaptığı açıklamada, Erciyesspor oyuncularının centilmenliğe aykırı şekilde, topu kaybedince kendilerini yere attığını, bunun doğru olmadığını söyledi.

* İlk yarı takımlarını coşkuyla destekleyen maraton tribünündeki taraftarlar, kapalı tribünden aynı tezahüratı göremeyince “kapalı dışarı…” diye bağırdılar.

* Verilmeyen goller Malatyaspor taraftarlarının sabrını taşırdı. Özellikle Şenol’un kendi kalesine attığı gol iptal edilince, o ana kadar sakin olan tüm tribün ayaklandı. Bu pozisyon sonrası Şenol, Senkerik’e sinirlenip “niye faul yapıyorsun?” deyince Çek oyuncu karşı tepki verdi. Araya giren hakem oyuncuları sakinleştirdi.

* Malatyaspor taraftarları hakem Yunus Yıldırım’a, önce “hakem gol, gol…” ardından “Yunus gol, gol…” diyerek tepki gösterdiler.

* Kritik son dakikalarda tribünler susunca tecrübeli oyuncu Evren Turhan elleriyle işaret edip destek istedi. Malatyaspor, Mustafa Özkan’ın golü sonrası büyük sevinç yaşadı. Ne var ki, son dakikada gelen Erciyes golü tribünleri sessizliğe boğdu. Bu gol sonrası Fevzi bir süre sakatlık geçirdi. Malatyaspor oyuncuları ve yedek kulübesi adeta çökerken, taraftarların tepkisi dinmek bilmedi. Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi önünde bekleyen 1 grup taraftar zorla sakinleşip, dağıldı.

* Malatyaspor, bu sonuçla ligde son sıralardan kurtulamadı ve 20 puana yükseldi. Malatyaspor, ikinci yarı sahasında oynadığı 3. maçtan da beraberlikle ayrılmış oldu. Malatyaspor, son galibiyetini ilk yarının son haftası Gaziantepspor’dan almıştı.

* Malatyaspor'da Bilal Kısa bu sezon ilk golünü atarken, Mustafa Özkan 2. kez fileleri gördü. Mustafa'nın golü sonrası İnönü bayram yerine döndü, ama bu sevinç uzun sürmedi. Erciyes oyuncuları her iki golde büyük sevinç yaşadılar.

* Devre arasındaki yerli transfer tercihleri ve gönderilen futbolcular konusunda hayli eleştirilen Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan'ın, karşılaşmanın 66. dakikasında Jiri Masek'in yerine oyuna aldığı futbolcu, PAF takımı kökenli Ergün olunca, bu değişiklik tribünlerde "tepki" gördü. Birçok "ümit milli" oyuncuyu gönderen Doğan'ın Ergün'ü umut olarak böylesine stresli bir maçta oyuna sokması taraftardan onay görmedi. Geçen haftalarda ilk 11'de, sonra ilk maç kadrosunda olan Sertan ise bu hafta 18'de bile yoktu!..

* Kayseri Erciyes yedek kulübesinde Malatya futbolunun tanıdığı bir isim vardı. Erciyes menajeri Reşat Çağan, 80li yıllarda Malatya bölge hakemiydi. Çağan, tanıdıklarıyla hasret giderdi.

* TRT, yine bir Malatyaspor karşılaşmasını radyodan yayınlamadı. Malatya dışında yaşayan taraftarlar, TRT'ye tepki gösterdiler.

* Bu sezon boyunca gergin maçlar oynayan ve içerdeki her maçındaki tribün olayları nedeniyle cezalandırılan Malatyaspor, ilk yarının son haftasında Gaziantepspor'la oynadığı ve 2-0 kazandığı "olaysız" maç nedeniyle, "Mavi Bayrak" ve 8 bin YTL ile ödüllendirilmişti. Maç öncesi mavi bayrak ödülünü federasyon temsilcisi Orhan Danış Malatyaspor yöneticilerine vermişti. Ancak "mavi bayrak" havası, "iptal edilen" gollere kadar sürdü ve tribünlerde hakeme yönelik büyük tepki vardı.

* Son dakikada gelen Kayseri Erciyes golünün ve beraberliğin üzüntüsünü yaşayan Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Rakibin son dakikada gelen golü.. Olacak gibi değil. Belki 10 tane, 100 tane öyle pozisyon olsa bir tanesi gol olmaz.. Maç içerisinde iki tane pozisyon verdik, iki si de gol oldu. Üzgünüz. Bu maçı muhakkak almamız lazımdı. Üstüne verilmeyen gollerimiz ki, bir tanesi faulle kesilen golümüz çok da iyi bir dakikadaydı. O geçerli olsaydı, maç daha da farklı bir sonuçla biterdi." diye konuştu.

* Malatyaspor Başkanı Tanrıverdi, maçtan sonra açıklamalar yaparken, Mustafa Coşanay adlı taraftarın tribünde vefat ettiğini basın mensuplarından öğrenince, kısa bir şaşkınlık yaşadı ve “Bir ara bir ambulans gitti. Şimdi duyuyorum sizden. Ona da çok üzüldüm. Ailesine başsağlığı diliyorum. Bu tür hadiseler, maalesef hepimizi çok derinden yaralıyor. Hepimiz çok gerginiz. Seyirciler de gergin. Maçın ilk dakikalarındaydı galiba. Bir pozisyon oldu orada, sonra bir hareket oldu tribünde. Ailesine, camiaya başsağlığı, sabır diliyorum.”açıklamasını yaptı.

* 2003- 2004 sezonunun, 2004 Mart ayında Denizlispor'la Malatya'da oynanan maçta da Mevlüt Kılıç adlı 68 yaşındaki bir taraftar maçın henüz 10. dakikasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Kılıç gibi fanatik bir taraftar olan 73 yaşındaki Mustafa Coşanay'ın ölümü de büyük üzüntü yarattı. Stadı dolduran birçok taraftar, Coşanay'ın ölümünü maçtan sonra öğrendi.

• Hakeme büyük tepki gösteren Malatyaspor yöneticileri koridorlara inip, hakem odasının önünde eleştirilerini “yüksek sesle” yaptılar. Yöneticilerin sakinleşmesi için Malatya Emniyet Müdürü Orhan Savaş devreye girdi.

• Karşılaşmanın 80'li dakikaları oynanırken, yedek kulübesinden soyunma odasına gönderilen Kayseri Erciyes oyuncuları, sahayı terk etmeyip yarı açık tünel girişinden maçı izlemeye devam ettiler. Durumu fark eden Federasyon Temsilcisi Orhan Danış, olay mahalline geldi. Danış, önce futbolcuların fotoğrafını çekti; ardından bu durumun sporcu sağlığına ve talimatlara aykırı olduğunu belirtip, oyuncuları soyunma odasına gönderdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız