SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maçtan Notlar!..

A- A+ PAYLAŞ

Maçtan Notlar

• Malatyaspor, bu sezon yaşanan hakem hataları ve Vestel Manisa maçında kaleci Fevzi’nin Holosko tarafından kasten sakatlanması sebebiyle karşılaşmaya, protesto amaçlı, siyah formayla çıktı.

• Maçı protokol tribününde izleyen Fevzi Tuncay’a maç öncesi tezahürat yapıldı. Kapalı tribünde “Hepimiz bir Fevzi’yiz”, “Tekme dizimize değil, yüreğimize atıldı”, “Lütfen futbolun hakkını verin” pankartları açıldı.

• Karşılaşmayı protokol tribününde AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Çakanın yanı sıra her iki kulübün başkanları ile yöneticileri de izlediler. Belediye Başkanı Cemal Akın’ın Malatya dışında olması nedeniyle maça gelemediği öğrenildi.

• Karşılaşma başlamadan hemen önce Ankaraspor oyuncuları ve yedek kulübesi halka oluşturunca, Malatya seyircisi buna tepki gösterdi.

• Maçtan önce başlayan ve doksan dakika devam eden yoğun yağmura karşın, Malatyaspor taraftarı yine tribünleri doldurdu. Maçtan yarım saat önce bağırmaya başlayan, desteğini ilk yarıda sürdüren, takım geride iken bile susmayan seyirci, devre arası futbolcuları alkışlarla uğurladı, ikinci yarı çıkışta da yine tribüne çağırıp destek verildi. Ancak, 70. dakikalardan sonra, Malatyaspor arzulanan futbolu sergileyip golleri bulamayınca, taraftar yer yer protestolarda bulundu. Futbolculara “sabrımızı taşırma” diye bağıran seyirciler “böyle gelmiş böyle gidecek…” şarkısını söylediler. Ankaraspor’un ikinci golünden sonra umudunu yitiren taraftar tribünleri boşaltmaya başlarken, bazı grupların ellerindeki bayrakları attığı görüldü. Tribünler takıma alkışlı protestoda da bulundu.

• Zorluk derecesi yüksek maçta, polislerin yanı sıra askerler de güvenlik görevi yaptı. Malatyaspor’un önceki maçlarında askerler görevlendirilmiyor; herhangi bir duruma karşı kışlada hazır bekletiliyordu.

• Okan ve Taner gibi iki golcü futbolcuyu ara transferde gönderen Malatyaspor eski teknik direktörü Ziya Doğan’ın “büyük umutlarla” aldığı Sertan Eser, tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Ümit Kayıhan Sertan’ı ilk onbirde oyuna başlattı. Bu oyuncu hiçbir varlık gösteremeyince 37. dakikada yerini yuhalamalar arasında Bilal Kısa’ya bıraktı.

• Maçın kilit anı, hakem Bülent Demirlek’in Jaba’ya ikinci sarı kartı göstermemesinde yattı. İlk yarı oynanırken bir atakta topu elle kesen Jaba, sarı kart görmedi. Ardından aynı hareketi tekrarlayan bu oyuncu sarı kart gördü. Daha sonra Emrah’a faul yapan oyuncu ikinci sarı karttan kırmızıya dönüşebilecek bu hareketi karşısında, hakemden sadece sözlü uyarı alınca, tribünlerden tepki geldi.. Maçı radyodan anlatan TRT spikeri de, 30’lu dakikalardaki bu pozisyonu anlatırken, “İki kez elle müdahalesi vardı. İkincide sarıkart gördü. Az önce de Emrah’a arkadan tekme attı.. Kart çıkabilir.. Çıkarsa kırmızıya dönüşecek.. Hayır çıkmıyor, hakem uyarmakla yetindi..” sözleriyle yansıttı. Hakemlerin, Malatyaspor’lu futbolculara “oyundan atılacak faul yapan” rakip takım oyuncularını sahada tutma alışkanlıklarını bu maçta da sürdürdüler. Ankara ekibinin teknik patronu Giray Bulak, ikinci yarıda bu oyuncusunu Murat Erdoğan ile değiştirdi.

• Geçen sezon Malatyaspor forması giyen ve takımın en başarılı oyuncusu olarak dikkat çeken Murat Erdoğan, Malatyaspor taraftarından alkış aldı. Bu oyuncu maraton tribününe gidip seyircileri selamladı. Murat’ın taraftarlara “Sizleri çok seviyorum” dediği duyuldu.

• Taraftarlar maç bitiminde uzun süre stadın önünden ayrılmadılar. Futbolculara tepki gösteren taraftar, yönetimi istifaya davet etti. Bir grup, “Sahipsiz Malatya..”, “Malatya bizimdir, bizim olacak”, “Başkan istifa”, “Yönetim istifa” diye slogan attılar. Polis kordonunda dağılan taraftarlar, çarşı meydanına gelene kadar protestoya devam ettiler. Maçtan sonra bazı taraftarlar, kombine kartlarını ve bayrakları stad önüne attılar.

• Maç sonrası kalabalık bir grup taraftarın stad önünde protestosu sürerken, bir taraftar baygınlık geçirdi ve stad önündeki ambulansa taşındı. Buradaki müdahalenin ardından taraftar Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Bayılan taraftarın adının Ozan Gökçe olduğu öğrenildi.

• Süper Ligde 2 sezondur mücadele eden Ankaraspor, ilk kez Malatyaspor’a karşı kazandı. Malatyaspor, önceki maçları 3-1, 2-1 ve 2-1 kazanmıştı.

• Malatyaspor seyircisi, maç bitiminde Ankaraspor’u alkışlarla soyunma odasına yolladı. Hakem üçlüsü stadı terk ederken alkış aldı. Ancak bu alkış protesto mahiyetinde idi ve Malatyaspor’un önceki haftalarda uğradığı hakem gadrine bir tepkiydi.

• Kaleci Fevzi’nin, Vestel Manisa maçında sakatlanmasıyla kaleyi devralan Bora, o karşılaşmadaki “hatalı gol yeme” şanssızlığını, Ankaraspor maçında da sürdürdü. Rakip takımın ilk golünde hatalıydı.. Birkaç pozisyonda da topu elinden kaçıran Bora, çok formda iken takımdan kesildiği dönemleri hatırlayanlar için “tatlı bir hayal” gibiydi.

• Malatyaspor taraftarları maçı izlerken, bir yandan da kulakları küme düşmeme mücadelesindeki rakiplerimiz Diyarbakırspor ve Rizespor’un deplasman maçlarındaydı. Diyarbakırspor, deplasmanda 3 gün önce Malatyaspor’u 4-3 yenen Vestel Manisa karşısında 3-0 galip gelirken, Rizespor da ev sahibi takımın önemli isimlerinden Balili’nin ilk yarıda kırmızı kart gördüğü karşılaşmada Sivasspor’u 2-1 mağlup etmeyi başarıyordu. Bu “mucizevi (!)” skorlar, Malatyaspor taraftarlarını daha da kahretti.

• Ligde alınan bu “enteresan” sonuçlar; Malatyaspor Kulübü’ne 15 gün önce Konya’dan bir vatandaş tarafından gönderilen ve son haftalara ilişkin hakem tavırlarının yansıdığı maç sonuçlarıyla ilgili adeta “şifreyi” çözen “öngörüleri ve uyarıları” içeren bir mektubu, Malatyaspor’un gündemine soktu..

• Malatyaspor başkanı ve yöneticilerin maçtan sonra soyunma odasına giderek, futbolculara “bundan sonra kaybedecek birşey olmadığını, strese girmeden önümüzdeki 6 maçı kazanmak için çaba göstermelerini” söyledikleri öğrenildi.

• Malatyaspor'un eski futbolcusu Murat Erdoğan, profesyonelliğin gerektirdiği şekilde Ankaraspor için mücadele ettiğini söylerken, Malatyaspor'un durumuna üzüldüğünü, Malatyaspor'un lige yakışan bir takım olduğunu, kalan 6 maçtaki mücadelesiyle ligde kalmaya başaracaklarına inandığını ifade etti. Erdoğan, daha sonra ER TV'ye yaptığı açıklamada da, Malatyaspor'dan gidişi ile ilgili ilginç iddialarda bulundu. Malatya'ya severek geldiğini, ancak bu sezon başında kalması için yönetimden gerekli sıcaklığı görmediğini, sorunun parasal olmadığını öne sürdü.

• Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar "6 puanlık bir maçtı. Şans bizden yanaydı. Erken gol atınca panik yapan karşı taraf oldu. Erken golde oyun orada koptu. Malatyaspor'a başarılar diliyorum. 1. Ligde kalması gereken bir takım. İnşallah kalır."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız