SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maçtan Notlar..

A- A+ PAYLAŞ

· Malatyaspor-Mardinspor karşılaşması, haftalardır Malatya’yı etkisi altına alan soğuk bir havada oynandı. Tribünlerin bazı bölümlerinde halen kar vardı. Karşılaşmayı izleyenler arasında Malatyaspor eski başkanlarından Haşim Karadağ da göze çarptı. Tribünlerde önemli ölçüde boşluklar vardı. Karşılaşmayı 3 bin civarında seyirci izledi. Maraton tribünündeki bir bölüm ile ŞKÖ Endüstri Meslek Lisesi tarafındaki açık tribünde bulunan az sayıda genç taraftar maç boyunca takımlarını desteklediler.

· Malatyaspor, maça tutuk başladı. Ligin ortada kalmış takımlarından Mardinspor ise genç bir kadroyla sahaya çıkmıştı. Maç sonu basın toplantısı düzenleyen konuk takımın teknik direktörü Nurettin Şiro, toplantı bitiminde odayı terk ederken sorulan bir soru üzerine “kalecim ve defanstan iki oyuncu bugün ilk kez resmi maça çıktı” derken takımının durumunu da özetlemiş oluyordu. Mardin ekibi ilk dakikalarda Malatyaspor’un üzerine geldi, net olmasa da 2 pozisyonda gol aradı. Ardından Malatyaspor toparlandı, Ramazan, Serdar ve Taner ile fırsatlar bulmaya çalıştı. Malatyaspor çok net pozisyonlar da buldu ama hiç birinde topu kaleye sokamadı. Maçta “Malatya 1 gol atsa, fark olur” havası varsa da Malatyaspor maç boyunca rakibi üzerinde 5 dakika bile ciddi baskı kuramadı. İlk yarı yakalanan fırsatlar gole dönüşmeyince ikinci yarıda rakibin direnci arttı, bloklar arasında boşluk bırakmadı, iyice savunmaya çekildi.

· Malatyaspor’un ligde neredeyse umutlarını tüketmiş bir takım karşısında galip gelemeyişi taraftarlar ve basın mensupları arasında karamsarlığa yol açtı. Basın mensuplarının maç sonu Fahrettin Ömeroviç’e yönelttikleri sorular “Malatyaspor ne zaman düzelecek, ne zaman kazanmaya başlayacağız, Mardin’i yenemezsek kimi yeneceğiz?” şeklindeydi.

· Karşılaşmanın berabere bitmesinde en büyük etken Mardinspor kalecisi Zülküf Özer’in yaptığı kurtarışlar oldu. Genç kaleci deneyimsizliği sonucu 2 hata yaptıysa da mutlak 4-5 pozisyonda gole izin vermedi.

· Maç sonu Mardinspor takımı alınan 1 puandan dolayı büyük sevinç yaşadı. Maç bittikten yaklaşık 15 dakika sonra Mardinspor Teknik Direktörü basın toplantısı düzenlerken, toplantının yapıldığı odaya bitişik Mardin soyunma odasından sevinç sesleri yükseliyordu. Bu durum İnönü Stadı’nda pek rastlanan bir şey değildi.

· Her iki takım yıllar sonra hem Malatya’da hem Mardin’de aynı sonucu yaşamış oldular. 1983-84 sezonu ilk yarı Malatya’da oynanan maç golsüz bitmiş, Malatyaspor ikinci yarı rakibini Mardin’de 4-1 yenmişti. Bu kez Malatya yine Mardin’de 4-1 kazanıp, sahasında golsüz berabere kalmış oldu.

· Karşılaşmanın sonlarına doğru Malatyaspor’dan Mustafa Sert’in “gereksiz bir itirazı” tribünlerin gerilmesine ve o ana kadar sakin giden atmosferin küfürlü tezahürata dönüşmesine neden oldu. Bu pozisyonda Mardinspor’dan Burhan ceza alanı içinde Mahmut’a faul yaptı. Pozisyona yakın olan hakem Tayfur Özkan faulü verdi. Ancak Mustafa, faul verildiği halde, hakeme el-kol hareketleriyle, sinirli bir şekilde itirazda bulundu, tribünler de aleyhte tezahürata başladı.

· Maç bitiminde Malatyaspor futbolcuları soyunma odasına giderken kaptan Taner Demirbaş ile birkaç seyirci arasında gerginlik yaşandı. Sakin kişiliğiyle bilinen ve bu tür diyaloglara girdiği hiç görülmeyen Taner, kapalı tribünden gelen muhtemelen bir küfür veya laf atma üzerine, bunu yapanlara tepki gösterdi. Bu sırada seyircilerin bir bölümünün Taner’i alkışladığı görüldü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız