SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maçtan Notlar..

A- A+ PAYLAŞ

* Sakaryaspor takımında Malatya Demirspor’da yetişip Malatyaspor formasını da giymiş Abdulkadir Şakşak 44 numaralı formasıyla yer aldı.

* Maç sıcak ve futbol oynamaya elverişli bir zeminde oynandı. İkinci yarıda baygınlık geçiren bir taraftara Acil Servis müdahale etti. Bu arada ikinci yarının ortalarında, güneşli havaya rağmen beş dakika kadar yağmur yağdı.

* Karşılaşmayı kale arkası tribünde Diyarbakır ve Sakarya’dan gelen taraftarlar izledi. Gruplar, stadın iki üç noktasına yerleştirildi. Bu arada kapalı tribüne Diyarbakır bayrağı asıldığı görüldü. Malatyaspor taraftarları maçın bazı bölümlerinde Diyarbakır lehine tezahürat yaptılar.

* Malatyasporlu taraftarlar, ilk yarının son dakikasına kadar, maçta "taraf" belirtecek ve "önemli" olarak nitelendirilebilecek bir tezahüratta bulunmadılar. Ta ki, ilk yarının son dakikasında, Sakaryaspor'lu Fatih'in, taraftarın da sevdiği Toth Balazs'a arkadan kasten tekme attığı ana kadar. Sakaryalı oyuncu bu dakikada kırmızı kart görürken, Malatyaspor tribünlerinden, Diyarbakırspor lehine tavır koyan tezahüratlar yoğunlaşmaya başladı.

* Diyarbakır’ın Samsun’dan gelen gol haberi Diyarbakır taraftarları arasında büyük sevince yol açtı. Maç bitimine doğru Diyarbakır taraftarları açık tribünde halay çektiler. Malatyaspor'un Sakarya'yı 4-2 yenmesi, Diyarbakır'ın Samsun deplasmanında 1-0 galip gelmesi, Diyarbakırspor'u süper ligde bırakmıştı.

* Sakarya'nın 90+2'deki golünden sonra, Schuman Bah barajı bozduğu gerekçesiyle Bilal’a tokat attı. Bilal karşılık vermek isterken araya giren arkadaşları kavgayı önledi. Hakem Demirlek bu dakikada golü verip ardından maçı bitirdi.

* Karşılaşmanın ilginç yönlerinden biri de, Malatyaspor'un "gidici" futbolcularından Murat Erdoğan oyundan çıkarken taraftarlardan büyük alkış alması. Erdoğan, bilindiği gibi önümüzdeki sezon için B.Şehir Belediye Ankaraspor'la anlaştı. Malatyaspor'un son golüne imza koyan Güney Afrikalı Mkalele, bilindiği gibi futbolu bırakıp ülkesine dönme kararı almıştı.

* Maç bitiminde Sakarya tarafında hüzün ve kızgınlık havası egemendi. Sakaryaspor futbolcuları yere yıkılırken, futbolcular yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına gittiler. Bu arada Sakaryalı taraftarlar Malatya aleyhine slogan attılar. Ardından bir taraftar sahaya girmeye çalıştı, ancak güvenlik güçleri bunu engelledi. Sakaryalılar 10 koltuğu kırıp parçalarını sahaya attılar.

* Maç bitimiyle birlikte sahaya inen federasyon temsilcilerinin tüm olayları dikkatle not ettikleri gözlendi.

* Maçın bitiminde Malatyasporlu taraftarların bulunduğu tribünlerde, ilginç tezahüratlar da duyuldu. Malatyaspor'un fanatik taraftar grubunun oturduğu açık tribünde, İnönü Stadı'nda oynanan her maç için, Malatyaspor Kulübü'nün anlaşmalı olduğu Adana'daki özel bir güvenlik kuruluşundan getirilip stad güvenliğinde görev alan "Özel Güvenlik" ile Polise sevgi tezahüratları yapıldı. Bu da, fanatiklerin sezonun son maçında "güvenlik görevlilerine" teşekkürleriydi.

* Malatyaspor Kulübü Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise, "Karışık duygular içinde maçı seyrettik. Sakaryaspor'un küme düşmesine üzüldük. Ne yapalım, futbol bu. Düşecek takımlar elbetteki olacak. Bize düşen, şaibesiz şekilde oynamaktı ve bunu yaptık, şaibeye yer bırakmadık. Sakaryaspor'a bundan sonra başarılar dileriz" dedi. Maç bitiminde Malatyaspor soyunma odasına giren Tanrıverdi, futbolculara da teşekkür ederek“Arkadaşlar, bugün Malatyaspor’a yakışan bir oyun sergilediniz. Hepinizi kutluyorum. Bu sezonu geride bıraktık. İnşallah yeni sezonda daha iyi işler yapacağız.” dedi. Futbolcular Tanrıverdi’yi alkışladılar.

* Sakaryaspor Kulübü Başkanı Selahattin Aydın, "Türkiye'de maalesef futbol sadece sahalarda oynanmıyor. Bunu Malatyaspor maçı için söylemiyorum. Genelde söylüyorum. Bunu inşallah biz de öğreneceğiz" diyerek, küme düştükleri için çok üzüntülü olduklarını dile getirdi. Malatyaspor'un maçta iyi mücadele ettiğini söyleyen Aydın, "İkinci yarıda 10 kişi oynadık. Malatyaspor daha iyiydi, fırsatları değerlendirdiler ve galip geldiler" şeklinde konuştu.

* Maç sonrası değerlendirme yapan Malatyaspor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, iyi bir oyunla maçtan galip ayrıldıklarını, ancak yine savunmada ciddi sorunlar yaşadıklarını söyledi. Uçar, "Son dakika rakip takım frikik atıyor. Bizden cezaalanında 10 oyuncu var ve gol yiyoruz. Futbolda böyle birşey yok.." diyerek tepkisini ortaya koydu. Uçar, maçın kırılma noktasının Sakaryalı oyuncunun kırmızı kart gördüğü nokta olduğunu belirtti. Sakaryaspor'un ligin iyi mücadele eden takımlarından biri olduğunu belirten Uçar, "çok da sevindikleri" bir maç olmadığını bildirdi.

* Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Şaban Yıldırım da, küme düşmekten dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını, kimseyi suçlamadığını, ortada bir sorumlu aranacaksa, bunun kendisi olduğunu söyledi.

* Maçın en ilginç duygular içerisindeki kişisi de muhtemelen Malatya Emniyet Müdürü Orhan Savaş'tı.. Malatyaspor'un bir ara yönetiminde de bulunan Savaş'ın memleketi Sakarya. Savaş, memleketinin takımının küme düşmesi dolayısıyla büyük üzüntü yaşadı, kuşkusuz.

* Malatyaspor-Sakaryaspor karşılaşmasını yöneten Bülent Demirlek, karşılaşma bitiminde Lig TV ile TRT’ye yaptığı açıklamada, Sakaryaspor oyuncusu Fatih’i Malatyasporlu Balazs’a arkadan kasti tekme attığı için ihraç ettiğini söyledi. Demirlek, pozisyonun önünde ve çok net olduğunu da anlattı. Demirlek, iyi bir maç olduğunu, küme düşen takıma üzüldüklerini,ama yapacak bir şey olmadığını belirtip, “Önemli olan Türk futbolundaki gelişme. Bunlara bakmak lazım” dedi.

* Maçtan sonra, Diyarbakır'dan gelen Diyarbakırlı taraftarlar, araçlarıyla kentte tur atıp, takımlarının ligde kalmasını kutladılar. Diyarbakırlı taraftarların, hem kendi takımlarının, hem Malatyaspor'un bayraklarıyla kenti dolaştıkları gözlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız