SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Madalyaları Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:00:41
Madalyaları Verildi
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da 18 Mart Çanakkale Savaşı'nın yıldönümü anma etkinliği düzenlenirken, törende iki şehit ailesine ve bir gaziye devlet övünç madalyası verildi. 
 
Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Özbulut, Şehit Dz.Er Ümit Akbulut'un yakınlarına, Gazi Uzman Çavuş Mehmet Akbıyık'ın ise kendisine Devlet Övünç Madalyası verildi. 
 
Törene, Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, askeri ve emniyet mensupları, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. 
 
Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin yaptığı konuşmada, "18 Mart, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini Türk Milletinin esir edilemeyeceğini, Türk vatanının parçalanamayacağını haykırdığı gündür. Bugün dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren bayrağımızı yeryüzünün her noktasına taşıyanların vatan uğruna bedenlerini toprağa koyduğu gündür" dedi. 
 
Cumhuriyet Lisesi Tarih Öğretmeni Erkan Erdoğan tarafından "Şehitlerimiz" adlı sunum gerçekleştirildi. Erdoğan sunumunda, "Çanakkale Savaşı öncesinde İngiltere'de, Avrupa'da savaşın ve şiddetli çatışmalara dönüşmesi neticesinde Çanakkale ya da balkanlarda yeni bir cephe açıp İstanbul'u ele geçirerek Osmanlı Devletini Almanya'dan ayırmaktı. Kararsız Bulgaristan'ı ittifak devletlerinin yanında yer almasını önlemeyi düşünüyordu. Osmanlı güçlerinin Süveyş kanalının taarruzu sonuç vermeyince İngiltere Mısır'daki güçlerini boğazlara yöneltti. İtilaf devletleri 12 İngiliz 4 Fransız olmak üzere 16 muhabere gemisini 6 muharip, 14 mayın arama tarama ve birde uçak gemisinden oluşan donanmasıyla 19 Şubat 1915 sabahı mevzilerimiz üzerine ilk bombardımanı başlattı. İtilaf devletleri boğazı geçebilmek için en büyük saldırılarını 18 Mart günü gerçekleştirdiler" dedi.
 
Programda seyit onbaşının 270 kilogram ağırlığındaki mermiyi tek başına taşıması canlandırılırken, bu sırada duygusal anlar yaşandı. 
 
Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencilerinin Çanakkale ile ilgili tiyatro gösterisi de uzun uzun alkışlandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız