SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Madde Bağımlılığı Anlatılacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:45:34
Madde Bağımlılığı Anlatılacak
A- A+ PAYLAŞ

Uluslararası Madde Bağımlılığı Sempozyumu, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 18 Aralık’ta başlıyor. Altın Kayısı Ramada Otel’de yapılacak ve 3 gün sürecek sempozyuma, Başbakanlık Tanıtım Fonu, Yeşilay Cemiyeti, Diyanet işleri Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adelet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve TRT’nin, uluslararası olarak da Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Yemen Uyuşturucu Derneği, Kırgızistan ve Bosna Hersek Yerel Yöneticileri, Malezyalı Psikiyatrist Dr. RusdiAbdRashid gibi ulusal ve uluslararası düzeyde kurum ve kuruluşlar ile uzman kişilerin katılacağı belirtildi.

 ‘Uluslararası Madde Bağımlılığı Sempozyumu’ ile ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen başkanlığında bir basın toplantısı düzenlendi.

Kernek Şelale Lokantası’nda düzenlenen basın toplantısına; Genel Sekreter Yardımcıları Ertan Mumcu, Ercan Turan, Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, Hayat Vakfı Malatya Şube Başkanı Prof.Dr. Nusret Akpolat, Yeşilay Cemiyeti Malatya Şube Temsilcisi Ersin Temel, Bağımlılıkla Mücadele Platformu (BAM) temsilcisi Hakan Hadiç ile basın mensupları katıldı.

Sempozyuma kimler destek veriyor?

Sempozyumun; Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hayat Vakfı, Bağımlılıkla Mücadele Platformu ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Malatya Şubesi ortaklığında 18-20 Aralık tarihlerinde Malatya’da düzenleneceğini belirten Genel Sekreter Arif Emecen, Sempozyuma yerel, ulusal ve uluslararası katılımcıların destekleri ile düzenleneceğini söyledi.

 ‘Uluslararası Madde Bağımlılığı Sempozyumu’na yerel, ulusal ve uluslararası platformda destekler verildiğini kaydeden Arif Emecen,  “Bu Sempozyuma, yerelde Malatya Valiliği, İnönü Üniversitesi, Hayat Vakfı Malatya Şube Başkanlığı, BAM ve Yeşilay Cemiyeti Malatya Şubesi’nin, ulusal olarak da Başbakanlık Tanıtım Fonu, Yeşilay Cemiyeti, Diyanet işleri Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adelet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve TRT’nin, uluslararası olarak da Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Yemen Uyuşturucu Derneği, Kırgızistan ve Bosna Hersek Yerel Yöneticileri, Malezyalı Psikiyatrist Dr. RusdiAbdRashid destek vermektedir” dedi.

Emecen’in verdiği bilgilere göre madde bağımlılığı ana temasında gerçekleştirilecek sempozyumun diğer alt başlıkları şöyle:

“Uyuşturucu madde ticareti güvenlik ve hukuk açısından incelenecek, madde bağımlılığında mevcut durum dünya ve Türkiye’deki durum, gençlik ve madde bağımlılığı rehberlik, koruyucu ve önleyici faaliyetler nelerdir, bağımlılık yapan maddeler ve bağımlılık süreci, tıbbi tedavi ve madde bağımlılığını bekleyen tehditler.”

Sempozyum, 18 Aralık Cuma günü, Altın Kayısı Ramada Otel’de saat 09.30’da başlayacak. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız