SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Madde Bağımlılığı Konferansı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:18:44
Madde Bağımlılığı Konferansı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir İlçesi METEM yurdunda yatılı kalan öğrencilere Malatya Büyükşehir Belediyesi MADEM (Aile Danışma ve dayanışma merkezi) ve Doğanşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü iş birliği ile ‘Madde bağımlılığı ve korunma yolları” konulu konferans verildi. 

Sosyolog Mehmet Koyuncu tarafından verilen konferansa Doğanşehir Belediyesi Kültür Müdürü Cuma Sarıbaş, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

METEM öğrenci yurdunda yapılan “Madde bağımlılığı ve korunma yolları” konulu konferansında Sosyolog Mehmet Koyuncu, gerçekleştirdiği sunumunda uyuşturucunun kullanım yaşı ve verdiği zararları ele aldı. Koyuncu, konuşmasında şunları söyledi:

“Adı ne olursa olsun, insanın ruh ve beden sağlığına zarar veren her alışkanlık zararlıdır. İnsanları zararlı alışkanlıklara yönlendiren sebepleri üç grupta toplamak mümkündür. Olumsuz çevreyle (özellikle arkadaş çevresiyle) ilgili sebepler. Merak, özenti, taklit duygularıyla ilgili sebepler, mutsuzluk sebepleri.

Zararlı alışkanlıkların sebepleri. Cehalet, tembellik, bencillik, bilgisizlik, kötü arkadaş, grup baskısı, aşağılık kompleksi, kötüleri merak etme, kötülere özenme, kötüleri taklit etme, birahane, diskotekler, milli kültürden uzaklaşma, ahlaki değerlerin zayıflaması, uyuşturucu kültürünün benimsenmesi, dış güçlerin ajan ve mafya faaliyeti, sevgiden, ilgiden ve şefkatten mahrum kalma, işsizlik,

Sigarada 4000 çeşit zehirli madde vardır. Gırtlak ve beyin kanserinin yüzde 99’u, beyin kanamalarının yüzde 85’i, damar tıkanıklıklarının yüzde 90’ı, akciğer kanserlerinin yüzde 90’ı sigara kaynaklıdır. Sigara içenlerin vücuduna yüzde 15 ila yüzde 33 oranında daha az oksijen girmektedir. Kapalı bir odada içilen bir tek sigaranın dumanı iki aylık bir bebeğin ölümüne neden olmuştur. 100 tiryakiden 50’si sigara yüzünden ölmektedir. Sigara sağlığın olduğu kadar cilt güzelliğinin de düşmanıdır. Anne adayı sigara içerse, çocuğu; yüzde 80 erken veya ölü, yüzde 65 özürlü (alkolde yüzde 100), yüzde 20 normal sürede, fakat normalden küçük doğar."

Konferans Sosyolog Mehmet Koyuncu’nun öğrencilerden gelen soruları yanıtlaması ile son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız