SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Madde ve Teknoloji Bağımlılığı

0
Güncellendi - 2016-10-17 19:17:03
Madde ve Teknoloji Bağımlılığı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Bağımlılıkla Mücadele Platformu (BAM) işbirliğinde okullarda “Madde ve Teknoloji Bağımlılığı” seminerleri başlatıldı.

İlki Malatya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen seminere BAM Koordinatörü Ahmet Kırma, Okul Müdürü Mehmet Kartal, Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Yasin Katı ile öğrenciler katıldı.  BAM Koordinatörü Ahmet Kırma, yaptığı konuşmada, “BAM, 2014 yılında 60 STK’nın bir araya gelerek oluşturduğu bir platform. Aynı zamanda Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi platform üyesidir. Malatya Büyükşehir Belediyemiz Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Merkezi oluşturdu. Yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecek” dedi.

Kırma, başta madde bağımlılığı olmak üzere teknoloji bağımlılığı; kumar, sigara, alkol bağımlılığı ve alışveriş bağımlılığı ile insanlığa ve gençlere zararlı olan bütün bağımlılık çeşitleriyle ilgili faaliyetler yaptıklarını anlattı. Büyükşehir Belediyesi ortaklığında Malatya’daki tüm liselerde “Madde ve Teknoloji Bağımlılığı” seminerleri sunacaklarını kaydeden Kırma, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiklerini belirtti.

Kontrolümüzdeyken hizmetkar; kontrolüne girdiğimizde bir canavar

Daha sonra seminere geçildi. Semineri sunan Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Yasin Katı, telefon bağımlılığına dikkat çekerek, “Kontrolümüz olduğu süre içerisinde teknoloji, bizlere çok kolaylıklar sunan ama kontrolümüzde çıktığı sürede bizler için ızdırap, eziyet, huzursuzluk ve bir çok problemleri hayatımıza sokan bir canavar diyebiliriz. Kontrolümüzdeyken hizmetkar, kontrolüne girdiğimizde bir canavar. Bu canavarı bağımlılık olarak adlandırıyoruz: Teknoloji Bağımlılığı” dedi.

Bağımlılığın onlarca hatta yüzlerce çeşidi olduğunu anlatan Katı, “En basitinden bir sandalyeyi yerinden oynatmak bile bağımlılığa sebep olabilir. Nasıl? Eğer dersini bırakıp, işini bırakıp arkadaşlarınla, ailenle zaman geçirmen gerektiği halde sen sürekli o sandalyeyle oynuyorsan o sandalyeye bağımlısın demektir. Teknoloji bağımlılığı da bunun gibidir. Ve bir çok madde bağımlılığı gibi; yoksunluk gerektiren, aile düzenimizi bozan, günlük hayatımıza engel olan, bize sağlık sorunları getiren, psikolojik rahatsızlıklar getiren ne varsa bağımlılıktır. Uzak durmak gerekir” diye konuştu.

Bülten

bağ1

bam1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yusuf Tok (6 yıl önce)
    Çok güzel bir aktivite olmuş. Ayrıca şu sözü çok güzel kullanmış. Kontrolümüzdeyken hizmetkar, kontrolüne girdiğimizde bir canavar. Teknoloji gerçek anlamda doğru kullanıldığında faydalı ve gerekli bir araç ama aşırı ve gereksiz kullanımlar insan psikolojisini etkiliyor. Özellikle küçük yaştaki kardeşlerimiz.
    0
    0
    Yanıtla