SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Maddeye Değil, Sevgiye..'

A- A+ PAYLAŞ

Madde bağımlılığına karşı toplumsal duyarlılığı arttırmak amacı ile Malatya'da yürütülen, "Sağlıklı gelecek maddeye değil, sevgiye bağlı" kampanyası çerçevesinde, Çıraklık Okulu'nda eğitim semineri gerçekleştirildi.

Hasan Kavuk Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nde yapılan madde bağımlılığı, sigara, alkol, uçucu ve uyuşturucu madde kullanımı seminerinde konuşan psikolojik danışman Erkan Evegü, madde bağımlılığı ve kullanımı hakkında çıraklık okulu öğrencilerine bilgiler verdi. Çırak öğrencilerin ilgi gösterdiği seminerde konuşan ‘Sağlıklı gelecek maddeye değil, sevgiye bağlı’ kampanyası eğitim görevlisi psikolojik danışman Erkan Evegü, özellikle sigaranın zararlarını anlattı.

Slayt eşliğinde sigaranın zararlarını dile getiren Evegü, sigaraya genelde merak ve arkadaş çevresi ile başlandığını dile getirerek, "Sigara içenler, insanın sorunlarını çözer diye düşünür. Sigara aksine sorun kapısını açar"şeklinde konuştu.

Gençlere, "Sigara mı, sağlık mı, karar sizin"diyen Erkan Evegü, sigara bağımlılığının, sigara fabrikasına ömür boyu müşteri olmak olduğunu vurguladı.

Avrupa ülkelerinde sigara içenlerin, ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü aktaran uzman konuşmacı, sigarayı bırakmanın en etkin yöntemin irade olduğuna parmak bastı.

Sigarayı bırakmak isteyenlere devlet hastaneleri bünyesinde bulunan Sigara Bırakma Polikliniklerine başvurmalarını tavsiye eden Evegü, "Sinirli iseniz 1 sigara içerseniz yatışırsınız sözünün bilimsel bir yanı yoktur. Çünkü, bunu sinirli ve sorunu olan da içiyor, düğünde eğlencede olan da içiyor. Bu nedenle, sigara içen insanın kendisine yapacağı en büyük iyilik sigarayı bırakmaktır"dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız