SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"MADEM Ailelere Güç Katıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:12:50
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi’nin (MADEM) faaliyetleri düzenlenen basın toplantısıyla anlatıldı.

MADEM hizmet binasında düzenlenen basın toplantısına Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gencay, Şube Müdürleri ile uzman eğitimciler ve aileler katıldı. 

Basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın vizyonu doğrultusunda MADEM’in 27 Nisan 2012 tarihinde kurularak faaliyetlerine başladığını anımsattı. Mumcu, son zamanlarda Malatya’da artan boşanma oranlarından dolayı yıpranan aile kurumunun korunması, aile içinde iletişimi arttırmak, eşler arası sağlıklı diyaloglar kurmak, çocuk –anne- baba ilişkisini geliştirmek, topluma sağlıklı bireyler kazandırmak, çocukların okul motivasyonunu artırmak, çocukların eğitim dönemlerinde aileleri ile olan ilişkilerini güçlendirmek, yapıcı ve katılımcı olmak, bireylerin kendilerine yeterli hale gelmelerinin ve sorun çözme yeteneklerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yola çıkıldığını vurguladı.

Nisan 2012’den bugüne kadar bireysel danışmanlık hizmetinden faydalanan, yönlendirilen, seminerler sonrası görüşülen, MADEM tarafından verilen eğitim hizmetlerinden faydalananlar olmak üzere toplamda 10 bini aşkın kişiye ulaşıldığını kaydeden Mumcu, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Ailede Problem Çözme, Eşler arası İletişim, Aile içi Şiddet, Aile içi iletişim, Boşanma Nedenleri, Çocuk Yetiştirmede Anne Baba Rolü, Madde Bağımlılığı ve Korunma Yolları, Ailede Dayanışma ve Paylaşım, Evliliği Sarsan Yanlışlar, Anne baba ve çocuk ilişkileri ve benzeri yaklaşık 40 konuda seminerler verildi. Bu seminerlerin 273’ü sivil toplum kuruluşlarında; 365’i okul-semt konağı gibi eğitim merkezlerinde; 35’i de kamu kurum ve kuruluşları, çeşitli ilçelerimiz ve merkezimizde olmak üzere ailelere, öğrencilere, velilere verdiğimiz eğitimler-seminerler bugüne kadar 673’e çıkmıştır. Ayrıca  2012’den bugüne kadar 1400 bireysel görüşme ve hukuki danışmanlık için 55 kişiye da Avukat görüşmesi sağlanmıştır. Her hafta Cuma günleri, Malatya Barosu ile yaptığımız protokole istinaden aile ile sınırlı kalmak kaydıyla görevli avukatlarımız ücretsiz olarak merkezimizde hukuki danışmanlık desteği veriyor. 

Yine MADEM’in yürüttüğü Anne Üniversitesi Projesi de ilk Mezunlarını vermiş olup 33 kişiye katılım belgeleri verilmiştir. Projenin yeni dönemi de 60 kişinin katılımıyla İnönü üniversitesi’nde devam etmektedir. Ayrıca MADEM tarafından eğitim amaçlı olarak aile içi iletişim konusu karikatür diliyle ‘Çizgilerle Aile’ kitapçığı hazırlanmış ve 6000 adet basılarak dağıtılmıştır.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle çocuklarımıza eğitim merkezlerimizde, bayanlara semt konakları ve Sanat Galerimizde olmak üzere kaliteli zaman geçirmelerine yönelik bir dizi kurslar düzenlemekteyiz. MADEM’e de daha çok ailenin temel direği ve hepimizin ilk öğretmeni olan annelerimizin, hanımların rağbet ettiğini görmekteyiz. Bu açıdan yaklaşık 3,5 yılda geldiğimiz noktada Malatya merkezdeki ailelerimize; özellikle müracaat eden hemşerilerimize bu konuda destek verdiğimize inanıyoruz. Çünkü çok mutlu, birimin çalışmalarını takdir edici geri dönüşler alıyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanımıza, Şube Müdürümüze ve rehber öğretmenlerimize, danışmanlarımıza sizlerin huzurunda hemşerilerimiz adına çok teşekkür ediyorum.

İnşallah MADEM, bundan böyle de tüm hemşerilerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye devam edecektir. Bütün bay ya da bayan olsun ailede rolü olan tüm hemşerilerimizi Aile Danışma ve Destek Merkezimize beklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Ümidimiz odur ki buradaki çalışmalarımız, İlimizin toplumsal yaşamına, aile dinamiklerine ciddi katkılar sağlamaya devam edecektir.”

MADEM’in hizmetlerinden yararlanan Ayşe Topaloğlu, “Verilen hizmetlerden çok memnun kaldım. BU merkez vesilesiyle bazı sıkıntılarımızı aştık. Halen de bireysel danışmanlık hizmeti alıyoruz. Belediyenin özellikle bayanlara hitap eden sanat kurslara gibi çok faaliyetleri var ve bunlar çok güzel. Aslen Malatyalı değilim. Tayin dolayısıyla geldik ve belediyenin hizmetlerinin bize çok katkısı oldu” dedi.

Şeyda Ertunç ise MADEM’in kurulduğu tarihte haberdar olduğunu ancak o zamanlar müracaat etmeye ihtiyaç duymadıklarını kaydederek, “Daha sonra ihtiyaç doğunca soluğu burada aldım. Gerçekten çok yararlandım, çok faydasını gördüm; bu derece ummuyordum. Bayağı bir katkısı oldu bize. Hocalarımızdan çok memnunuz. Her gelişimde de diyorum; Allah razı olsun. Çünkü aileye, arkadaşa, komşuya açılamadığını gelip burada bire bir görüşmek çok rahatlatıyor. Güzel yollar gösteriyorlar. Sağolun” diye konuştu.

MADEM’in hizmetlerinden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere tüm ilgililere teşekkür ettiklerini belirten Saadet Şahin de verilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız