SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MADEM'den 200 Eğitim Semineri

0
Güncellendi - 2016-08-03 03:07:06
MADEM'den 200 Eğitim Semineri
A- A+ PAYLAŞ

2012 yılında Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan, Aile Danışma ve Destek Merkezi'ne vatandaşların ilgisi her geçen gün artıyor. Ailelere bire-bir hizmetlerin verildiği Merkez’de; son 6 ay içerisinde,  273 aileye birebir danışmanlık hizmeti verilirken,  sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, okullar, ilçeler ve semt konaklarında 200’ü aşkın eğitim semineri düzenlendi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM)'nde 6 ay içerisinde 273 aileye bireysel danışmanlık hizmetinin verildiği belirtildi.

Sosyolog, Aile Danışmanı ve eğitimciler tarafından eğitimlerin titizle verildiğini belirten koordinatör Yusuf Ziya Aysundu, " Sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, okullar, ilçeler ve semt konaklarında değişik konularda eğitim seminerleri veriyoruz. Bize gelenler hangi konularda eğitim almak istediklerini belirtiyor biz de o alanlarda eğitim seminerleri düzenliyoruz. Son olarak öğrencilerimizin TEOG, YGS, LYS tercihleri konusunda ücretsiz tercih danışmanlığı yaptık. Aile eğitim programı kapsamında seminerler vermeye devam ediyoruz"

AYSUNDU, AİLELERİN EN BÜYÜK SORUNU AİLE İÇİ İLETİŞİM EKSİKLİĞİ

Son 6 ay içinde 273 aile bireysel görüştüklerini belirten Aysundu, "bize başvuran ailelerin en büyük sorunu iletişimsizlik, ekonomik sıkıntılar, uyuşmazlık, vb. gibi konular. Buraya gelen aile profiline baktığımızda birbirlerini çok yıpratmış olduklarını görüyoruz.  Gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Aile içinde yaşanan sorunlarda göremediği bazı noktalar oluyor, buradaki görüşmeler sayesinde bunları görmelerini sağlıyoruz. Merkezimize kadın, çocuk, erkek herkes geliyor. İlk kurulduğu yıllarda daha çok kadınlar gelirken şimdi çiftler birlikte sorunlarına çözüm bulmak için geliyorlar. Son zamanlarda sosyal medyanın bireyler ve çocuklar üzerinde olumsuz etkileri konusunda ailelerin de şikayetleri ile karşılaşıyoruz. Bu konuda aileleri çocukları ile nasıl sağlıklı ilişkiler geliştirebilir konusunda bilgilendirme yapıyoruz "

Sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, ilçeler, okullar ve semt konakları dahil olmak üzere 6 ay içerisinde 200’ü aşkın seminer verdiklerini belirten Aysundu, aile danışmanlığı, evlilik, çocuk eğitimi, öğrencilere yönelik eğitim, velilere yönelik eğitim alanında bilgi verdiklerini ve isteyen herkesin MADEM'den yararlanabileceğini söyledi.

Bülten

b3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız