SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MADEM'den Kuluncak'ta Aile Semineri

0
Güncellendi - 2016-04-04 20:45:36
MADEM'den Kuluncak'ta Aile Semineri
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi  Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) tarafından Kuluncak İlçesinde Aile İçi İletişim Seminerleri verildi. Seminerlerin son programında, protokolün katılımıyla tören düzenlendi.

Kuluncak Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kuluncak Kaymakamı Tolga Özdemir, MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bahar, bazı daire başkanları ve eğitimciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan ve MADEM tarafından desteklenen “Hep Birlikte Aileyiz” projesinin önemine değinerek, “Bu tür sosyal etkinliklerle aile içindeki barışın-düzenin daha büyük bir oranda desteklendiğini gördükçe aile içi sevgilerin; çocuk sevgisinin, eş sevgilerinin artarak devam edeceğini göreceğimize olan inancımız büyüktür” dedi.

Kaymakam Özdemir: Çok teşekkür ediyorum

Kuluncak Kaymakamı Tolga Özdemir de Kuluncak’ta 1100 öğrenciyle eğitim-öğretimin devam ettiğini kaydederek, “Eğitim-öğretim sadece matematik, kimya, fen bilgisi değildir. Öğretimin yanında eğitim var. Bunlara da yoğunlaşmamız gerekiyor” dedi. Aile içi iletişimin önemine vurgu yapan Özdemir, “Hep Birlikte Aileyiz projesi önemli bir hizmete vesile oldu. Bu projeye özellikle Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi MADEM, önemli destek verdi. Malatya Rehberlik Araştırma Müdürlüğü de aynı şekilde destek oldu. Bize yardımcı olan herkese çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı konuşmada, insan odaklı çalışmalar yaptıklarını anlatarak, “İlimizin gelişmesi, yollarımızın kalitesinin yükselmesi, yaşadığımız ortamın son derece modern bir hale dönüşmesi elbette önemli. Peki bütün bunları ne için yapıyoruz? İnsanlarımızı rahat ortamda yaşatmak, refah seviyesini yükseltmek; netice itibariyle insan mutluluğu için yapıyoruz. İşte bizim anlayışımızın temelinde insan odaklı bir çalışma var; insana dokunmak; insanın gönlünü hoş etmek. Kentlerin imarı kadar gönüllerin imarına da önem vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyaya dikkat!

Sosyal medyanın bilinçsiz kullanımının zararlarına da işaret eden Başkan Çakır, şöyle konuştu:

Son dönemlerde özellikle sosyal medyanın gelişmesiyle birlikte gençlerin özellikle aileden daha kopuk yaşamalarını ortaya çıkarıyor. TV yayınlarını biliyorsunuz aile ortamını son derece tahrip edebiliyor. Kutsal bütün değerleri, aile değerlerini basitleştirebiliyor. Boşanmayı sıradanlaştırabiliyor. Aile içerisindeki en değerli ilişkileri çok zorlayabiliyor. Dolayısıyla aile yapısını tehdit edebiliyor. Bunun karşısında birey, aile, yönetici, yerel yönetimler olarak mutlaka bir şey yapmamız lazım. Dolayısıyla bu minvalde bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Büyükşehir sınırları içerisinde merkezden başlayarak çok önemli çalışmalar yapıldı. Özellikle semtlerimize yaptığımız konaklar, sosyal tesislerdeki tem amacımız insanlara daha çok ulaşmak, ulaşamadığımız insanımızın kalmaması. İşte kültür merkezleri yapıyoruz. Kadın Kültür ve Spor Merkezi olsun, yaşam merkezleri, külliyeler oluşturuyoruz. MADEM hizmet veriyor. Bu merkezlerimizle özellikle gençlerimize ulaşarak bilinçli olmalarını sağlamak istiyoruz.

Gençlerimizin kendilerini bildiği kadar aile ilişkilerini, toplum ilişkilerini iyi tutmalarını istiyoruz. İyi bir öğrenci, iyi bir evlat olmaları yönünde eğitim çalışmaları yapıyoruz. Tabi eğitim çalışmalarında Halk Eğitimi Merkezlerimiz olsun Milli Eğitim Müdürlüklerimiz olsun ilgili kurumlarımızla işbirliği halindeyiz. Onlardan katkı alıyoruz, onlara destek vermeye çalışıyoruz.”

Hediye ve teşekkür belgeleri verildi

Yapılan konuşmalardan sonra Kuluncak Kaymakamı Tolga Özdemir, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a günün anısına bakır işleme kahve takımı hediye etti. Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay;  İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bahar da Malatya Rehberlik Araştırma Müdürlüğü PDR Uzmanı Mete Sarıbaş’a birer bakır işlemeli duvar saati hediye ettiği tören sonrası son seminer gerçekleştirildi. Programda ayrıca eğitimcilere teşekkür belgeleri verildi.

Hep Birlikte Aileyiz projesi ile Kuluncak Sofular, İlisuluk ve Kızılhisar  Mahallelerinin ardından Kuluncak Merkezde düzenlenen son seminerle eğitimler tamamlandı.

Bülten

8f1115e2-2d92-42cd-b7d3-72f6e3fea832

7cdaa598-b867-4059-b8a2-67018f6166e1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız