SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maden Ocağı İçin Soru Önergesi

A- A+ PAYLAŞ

HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Doğanşehir'in Dedeyazı Mahallesi'nde yapılmak istenen maden ocağını meclis gündemine taşıdı.

Toğrul, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından cevaplandırılması üzerine bir dizi soru yöneltti. Toğrul şu sorular sordu:

"Hükümetiniz sürekli ‘Milli İrade’ söyleminden bahsetmektedir. Dedeyazı mahallesinde yaşayanlar köylerine Maden ocağı yapılmasını istememektedirler. Dedeyazılıların düşüncesi size göre ‘Milli İrade’ değil midir? Dedeyazı bölgesine yapılan Maden Ocağının işletmesi kime verilmiştir? Maden Ocağı kaç yıllığına söz konusu şirkete verilmiştir? Maden ocağı mahallelinin içme suyunu zarar verdiğinde, köylünün içme suyu ihtiyacı nasıl karşılanacaktır? Madendeki dinamit patlamaları yeraltı kaynaklarına ne gibi zararlar verecektir? Maden ocağı yüzünden, su kaynakları tüketilen ve toprağı verimsizleştirilen köylüler üstü kapalı olarak bölgeden kovulmak mı isteniyor? Hükümetiniz bazı enerji yatırımlarını yaparken özellikle kendisine muhalif gördüğü kesimlerin yaşam yerlerini tercih etmesinin nedeni nedir?"

Bülten

FOTO: Doğanşehir Dedeyazı'daki maden açma çalışmalarından (iha)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız